Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40056 tot 40060
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'AEX opent hoger na steun Fed'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten openen. De nieuwe steunronde van de Amerikaanse Federal Reserve zorgt wereldwijd voor euforie op de aandelenmarkten.

,,De AEX opent 4 tot 5 punten hoger in een reactie op het besluit van de Fed. De kracht van de nieuwe steunronde zit niet in de hoogte van het bedrag, maar in het open einde van de maatregelen. De Fed zet de geldpers net zolang aan tot de Amerikaanse arbeidsmarkt aantrekt. De ballon wordt daarmee verder opgeblazen. De S&P sloot op het hoogste niveau sinds december 2007 en staat daarmee 7 procent onder het hoogste niveau ooit", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Draghi: opkoopplan ECB heeft al resultaat

De aankondiging dat de Europese Centrale Bank (ECB) schuldpapier van noodlijdende landen ongelimiteerd gaat opkopen, heeft volgens ECB-topman Mario Draghi nu al effect. ,,De aankondiging van het mechanisme heeft bijgedragen aan herstel van het vertrouwen in de eurozone en de euro'', zegt Draghi vrijdag in de Süddeutsche Zeitung.

Met het voorgestelde opkoopprogramma wil de ECB de rente op staatsobligaties van noodlijdende landen omlaag brengen. Draghi is positief gestemd. ,,Fondsmanagers brengen hun geld terug naar Europa'', zegt hij in de Duitse krant. ,,Dit is goed voor de economie in de eurozone.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

België moet 4,6 miljard euro besparen in 2013

De Belgische overheid moet volgend jaar 4,6 miljard euro extra bezuinigen of belastingen verhogen. Dat is het gevolg van de tegenvallende economie, waarschuwde het Belgische Planbureau vrijdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

EU-ministers Financiën bijeen over crisis

De EU-ministers van Financiën komen vrijdag en zaterdag, voor het eerst na het zomerreces, bijeen in Nicosia. De verwachtingen over de vergadering werden bijgesteld, na het oordeel van het Duitse Constitutionele Hof over het permanente noodfonds ESM, maar de aanhoudende situatie baart Europa weer grote zorgen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

De balans van de FED in 2013: $4 biljoen?

Imminently, the Fed's Open Markets Operations desk will commence buying $40 billion in MBS per month, or about $10 billion each week. Concurrently, the Fed which is continuing Operation Twist, will still purchase $45 billion in "longer-term" Treasurys, sterilized by the $45 billion or so in 1-3 years Bonds it will sell until the end of the year at which point it runs out of short-term paper to sell.

End result: every month through the end of 2012, the Fed's balance sheet expands by $40 billion in MBS.