Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40056 tot 40060
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

WTO verlaagt groeiverwachtingen voor handel

De wereldhandel groeit dit jaar minder hard dan eerder gedacht. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verlaagde vrijdag haar prognoses voor de groei naar 2,5 procent van een eerder verwachte 3,7 procent.

Belangrijkste oorzaak van de minder snelle groei is volgens de WTO de schuldencrisis in Europa. Ook het langzame economische herstel in de Verenigde Staten en een lichte vertraging van de economie in China spelen een rol.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Beurzen voorzichtig omhoog

De Europese beurzen lieten vrijdag overwegend kleine winsten zien. Na de verliesbeurt van een dag eerder stapten beleggers weer voorzichtig in de markt. De stemming werd daarbij gesteund door speculatie dat Spanje spoedig formeel om hulp zal vragen.

,,Het blijft een beetje een moeilijk markt. We hebben natuurlijk een forse rally gehad en het is wachten op nieuwe richtinggevende signalen. Ondertussen wordt de druk op Spanje opgevoerd om te voldoen aan de eisen van het Europese hulpprogramma. In Amsterdam doet Air France-KLM het goed na opmerkingen van KLM-topman De Juniac", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Warren Buffett‘s favoriete indicator zegt VERKOPEN!

Het contrast tussen de S&P500 en Europa kan bijna niet groter zijn.

Amerikaanse aandelen bereikte vorig week de hoogste koersniveaus van de voorbije jaren terwijl heel wat Europese markten in de voorbije maanden zelfs onder de lows van 2008 gingen.

Het gevolg is dat Amerikaanse aandelen momenteel vrij duur zijn.

Als je de marktwaarde van alle beursgenoteerde bedrijven uitzet ten opzichte van het BNP, dan zit je aan een bijzonder gevaarlijk niveau.

Deze waarderingsmethode is overigens Warren Buffett’s favoriete indicator om de beurs te peilen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Nederlandse pensioenfondsen presteren goed

Nederlandse pensioenfondsen hebben vorig jaar aanmerkelijk betere resultaten gehaald dan vergelijkbare fondsen uit andere landen. Dat blijkt uit cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vrijdag presenteerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Jim Rickards versus John Mauldin over "Endgame" en "Currency Wars"

2 titanen uit de financiële wereld, Jim Rickards en John Mauldin, waren te gast bij Lauren Lyster om de aanhoudende problemen op wereldvlak te bespreken.

Thema’s zoals de Europese crisis, de super-schuldcyclus, QE zonder limieten, de fiscale afgrond voor de VS, … kunnen uitgebreid aan bod.

Dit is een absolute MUST SEE aflevering van Capital Account!