Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 40056 tot 40060
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Cyprus vraagt 11 miljard aan noodsteun

Cyprus staat al maanden zwaar onder druk door de grote economische problemen in Griekenland. De economie van het eiland is nauw verweven met die van Athene.

Cyprus klopte in juli aan bij de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie nadat de twee grootste banken van het land om financiƫle hulp hadden gevraagd. Zij hadden grote verliezen geleden op hun Griekse beleggingen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Goud deed goede zaken in september

Ook in September heeft de goudkoers de opmars voorgezet waar het in Augustus mee was begonnen. De goudprijs is in September in totaal met 5% gestegen, naar een koers van 1776 dollar per troy ounce. Goud begon de maand op een koers van 1691 dollar per troy ounce, en bereikte het hoogste punt op 21 september. Het edelmetaal bereikte op deze dag een prijs van 1784 dollar per troy ounce.

Daadkrachtige actie vanuit de Verenigde Staten en hoopgevende cijfers over de economische groei en het vertrouwen van de consumenten hebben ervoor gezorgd dat goud een stijgende lijn blijft doorzetten. Aankomende maandag zal het belangrijk worden wat het effect is van de maatregelen die door de FED en de ECB zijn ingezet. Mocht blijken dat de maatregelen onvoldoende effect hebben dan zou de goudprijs in Oktober wel eens kunnen gaan dalen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

Beurzen wachten op ECB

De Europese beurzen schommelden donderdag tussen winst en verlies. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend zal worden gemaakt.

,,Het is een wisselvallige markt. Beleggers kijken de kat uit de boom. De beurzen zijn vlak voor het kwartaalcijferseizoen en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag zoekende naar richting. Ook wordt gewacht op de ECB. In Amsterdam gaat SBM onderuit na een kritisch artikel in de Noorse media over hetprobleemproject Yme", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street voor opening op winst

Wall Street zal donderdag naar verwachting met winst openen, waarbij de indexen in New York voorbeurs een steuntje in de rug krijgen door de bekendmaking dat de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week minder hard zijn gestegen dan vooraf werd verwacht.

Omstreeks 15.00 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 48,00 punten hoger, winnen de S&P 500-futures 6,60 punten en voegen de Nasdaq 100-futures 10,75 punten toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 4 oktober 2012

ECB: klaar om eurolanden te helpen

De Europese Centrale bank (ECB) staat klaar om eurolanden met financiƫle problemen te helpen.

Dat benadrukte ECB-president Mario Draghi donderdag tijdens een persconferentie in het Sloveense Ljubljana.