Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40086 tot 40090
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Ray Dalio: "Warren Buffett maakt een grote fout door géén goud te kopen"

Ray Dalio, de grootste hedge fund manager uit de geschiedenis, herhaalt zijn oproep voor goud in een recent interview met CNBC.

Hij wijst op de risico van de huidige delevaring die het financiële systeem doorgaat en prefereert een deel van de portefeuille om te zetten naar goud.

Het feit dat Warren Buffett fel gekant is tegen goud noemt Dalio een ‘grote fout’! Goud is geld en biedt een bescherming in tijden van onzekerheid.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Trend reversal - outperformance goudproducenten t.o.v. de goudprijs

Sinds de laagste stand van de goudprijs dit jaar presteren grote en middelgrote goudproducenten beter dan de goudprijs zelf. Deze groep producenten steeg gemiddeld 37% sinds 15 mei, terwijl goud met 15% steeg.

Volgens analisten is het aannemelijk dat deze trend zich voorlopig voortzet. Goud is namelijk sinds maart 2011 in totaal met 39% gestegen, terwijl de goudproducenten een magere 4,5% laten zien over deze periode. Er is nog wat terrein in te halen. En historisch bekeken doet deze groep bedrijven het altijd beter tijdens een ‘bullish’ periode voor goud.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Trojka even weg uit Griekenland

De internationale inspecteurs van het Griekse hervormingsprogramma hebben een pauze gevraagd. De zogenoemde trojka van geldschieters vertrekt dit weekeinde uit Athene, om over ongeveer een week terug te keren.

Dat maakte een woordvoerder van de Europese Commissie vrijdag bekend. Hij gaf geen reden voor de onderbreking, maar volgens hem betekent het niet dat er problemen zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Beurzen vlak in voorzichtige handel

De Europese beurzen lieten vrijdagmiddag een nagenoeg vlak beeld zien. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van een mogelijk formeel verzoek om hulp van Spanje.

,,Het blijft een beetje een moeilijke markt. We hebben natuurlijk een forse rally gehad en het is wachten op nieuwe richtinggevende signalen. Ondertussen wordt de druk op Spanje opgevoerd om te voldoen aan de eisen van het Europese hulpprogramma. In Amsterdam doet Air France-KLM het goed na opmerkingen van Air France-topman De Juniac'', aldus analist Jos Versteegvan Theodoor Gilissen.

Bron: euriborhypotheek.info
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Woede over verhoging Euribortarieven bij hypotheken

Veel hyptoheekklanten van Obvion, ING bank en ABN AMRO schrokken afgelopen maanden toen zij van hun hypotheekbank een onverwachtte renteverhoging voor hun kiezen kregen. De Euriborrente was toch juist gedaald, dachten veel klanten.

Ja, dit klopt. De Euriborhypotheek was echter voor de hypotheekbank niet meer haalbaar om tegen de vooraf geldende tarieven aan te kunnen bieden. Iedere maand leed de bank verlies op de Euriborhypotheken. En dat was natuurlijk niet de bedoeling.

De korte contractsduur van de Euriborhypotheek is daarbij voor de hypotheekbank een groot voordeel geworden. Juridisch gezien eindigt iedere maand het hypotheekcontract. Iedere maand is de bank dus ook bij machte de hypothecaire lening 'op te zeggen' en u weg te sturen. Niet klantvriendelijk, maar de hypotheekbank mág dat wel.