Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40091 tot 40095
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Column Kees de Kort | Door het stof

Spanje heeft geld nodig, het wachten is op het moment dat het land de boeken opent. BNR's Kees de Kort: "De financieel-economische situatie is zwaar aan het verslechteren, dus de druk wordt groter."

De Kort: "Op enig moment wordt de druk zo groot en dan zullen de Spanjaarden om steun moeten gaan vragen. Draghi heeft gezegd 'wij gaan steun geven als jullie bereid zijn in overleg met de Europese Gemeenschap en het IMF herstructurering door te voeren en de boeken gaan openen'. Dus wanneer en hoe precies weten we niet, maar het gaat er zeker aan komen."

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

AEX neemt gas terug

Een aantal weken geleden scherpte de AEX nog het jaarrecord aan rond 340 punten, waarmee de stijgende trend, die begin juni werd ingezet, een nieuwe impuls kreeg. Deze week nam de AEX echter weer gas terug.

De Amerikaanse en de Europese monetaire autoriteiten, de Fed en de ECB, kondigden de afgelopen weken diverse stimuleringsrondes aan. Zo heeft Ben S. Bernanke in Amerika weer de geldpersen aangezet middels Quantitative Easing III (QE3). Zijn Europese collega Draghi liet weten dat de ECB ongelimiteerd staatsobligaties wil opkopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel door vorderingen in Spanje

Duitse bunds noteren vrijdag lager in de ochtendhandel, nadat de risicobereidheid weer lijkt teruggekeerd nu er naar verluidt wordt gewerkt aan een economisch hervormingsprogramma voor Spanje, wat de aandelenmarkten in positief terrein brengt en de veilige Duitse staatsobligaties onder druk zet.

The Financials Times wist vrijdag op basis van bronnen te melden dat de Spaanse regering en afgevaardigden van de Europese Commissie achter de schermen werken aan een economisch hervormingsprogramma dat de weg vrij moet maken voor een compleet reddingsprogramma voor het land en de start van het obligatie-opkoopplan van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

WTO verlaagt groeiverwachtingen voor handel

De wereldhandel groeit dit jaar minder hard dan eerder gedacht. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verlaagde vrijdag haar prognoses voor de groei naar 2,5 procent van een eerder verwachte 3,7 procent.

Belangrijkste oorzaak van de minder snelle groei is volgens de WTO de schuldencrisis in Europa. Ook het langzame economische herstel in de Verenigde Staten en een lichte vertraging van de economie in China spelen een rol.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Beurzen voorzichtig omhoog

De Europese beurzen lieten vrijdag overwegend kleine winsten zien. Na de verliesbeurt van een dag eerder stapten beleggers weer voorzichtig in de markt. De stemming werd daarbij gesteund door speculatie dat Spanje spoedig formeel om hulp zal vragen.

,,Het blijft een beetje een moeilijk markt. We hebben natuurlijk een forse rally gehad en het is wachten op nieuwe richtinggevende signalen. Ondertussen wordt de druk op Spanje opgevoerd om te voldoen aan de eisen van het Europese hulpprogramma. In Amsterdam doet Air France-KLM het goed na opmerkingen van KLM-topman De Juniac", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.