Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40091 tot 40095
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Vraag naar olie stabiliseert

Volgens het agentschap blijft de vraag naar olie de komende 18 maanden naar verwachting stabiel. De groei blijft ten opzichte van een jaar geleden beperkt tot 0,8 miljoen vaten per dag, zowel in 2012 als in 2013.

Het IEA zegt dat de stabiele vraag ook het gevolg is van verbeteringen in efficiënt energieverbruik.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Barrick Gold wil productie met 20 procent verhogen

In het programma “Squawk on the Street” ontplooide Jamie Sokalsky van Barrick Gold de toekomstplannen voor zijn bedrijf. Hij werd door de presentatoren van het programma uiteraard gepolst naar zijn vooruitzichten wat betreft de evolutie van de goudprijs. Sokalsky blaakte in beide gevallen van zelfvertrouwen.

Wat de goudprijs betreft: het staat voor de CEO van Barrick als een pijl boven water dat die nog gaat stijgen. Sokalsky gelooft vast dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens een troy ons goud meer dan 2.000 dollar zal kosten. Daarna zal het goud verder in prijs stijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

AEX begint in mineur

De beurs in Amsterdam is donderdag licht lager geopend. De andere Europese beurzen lieten bij de opening een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen zeer beperkt bleven. Beleggers wachten op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag de uitkomsten van de beleidsvergadering bekend zal maken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

AEX opent licht lager

De Amsterdamse beurs is wat lager van start gegaan.

Om 09:05 staat de AEX 0,2% lager op 355,5 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

De bodem van de huizenmarkt in de VS komt in zicht

De markt voor onroerend goed in de U.S. spartelt nog steeds om het hoofd boven water te houden. De prijzen vertonen weliswaar een licht stijgende trend, maar de gouden tijden van weleer zullen wellicht niet snel meer terugkomen. Maar hoop doet leven! CoreLogic berekende dat 1,3 miljoen huizen opnieuw meer waard zijn dan de hypotheek die er op rust.

De Amerikanen gebruiken hun geld misschien niet meer als geldautomaten, maar ze hebben toch weer een manier gevonden om financieel voordeel te behalen aan de stijging van de vastgoedprijzen. Nog uitstaande leningen worden aan snel tempo geherfinancierd, uiteraard aan een lagere rentevoet. Zo komt er toch meer geld voor consumptie beschikbaar.