Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 4011 tot 4015
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Vakbonden: "Airbus schrapt meer dan 1300 banen"

Het Frans-Duitse luchtvaart- en defensieconcern Airbus stelt morgen zijn toekomstplannen voor. Er zouden meer dan 1.300 banen verdwijnen, zo melden verscheidene Franse media op gezag van bronnen bij de vakbonden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

The name of the game is verlies nemen

De overwinning van François Fillon in de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen is goed nieuws, meent macro-econoom Kees de Kort. Eindelijk iemand met een economische insteek. Ondertussen moet Italië nou eindelijk eens de onprettige realiteit accepteren en het verlies nemen zoals het is.

De Franse oud-premier François Fillon is bij de presidentsverkiezingen volgend jaar de kandidaat namens de conservatieve partij Les Républicains. Hij wordt dus misschien wel de nieuwe president van Frankrijk. Dat zou een positieve ontwikkeling zijn, meent De Kort. 'Hij is de enige kandidaat met een op economie gericht programma: minder overheid, minder regels, meer bedrijfsleven en meer buitenland.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Grondstoffen hebben er zin in

Na jaren van extreme dalingen gaan de prijzen voor basismetalen zoals koper en ijzererts eindelijk weer omhoog. Volgens beleggers en analisten staat een nieuwe stierenmarkt te wachten.

Ook zink, nikkel, tin en zelfs rubber deden meerjarenhoogten aan. Dit jaar lijkt er voor de meeste grondstoffen eindelijk een einde gekomen aan de jarenlange prijsdalingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Een nieuwe Europese bankencrisis kan ieder moment beginnen (in Italië)

Steve Eisman was een van de weinige beleggers die de financiële crisis op voorhand voorspelde. Hij hield er een verfilming, namelijk ‘The Big Short’, én zo’n $1 miljard aan over. Nu ziet hij opnieuw een financiële crisis ontstaan, voornamelijk in Europa. Wordt dit ‘The Big Short: The Sequal’?

Voor de financiële crisis zag Eisman als een van de weinige analisten dat de leningen in het Amerikaanse banksysteem niet houdbaar waren. Hij vloog ter plaatse om vast te stellen dat banken leningen verschaften aan mensen die geen inkomen hadden om daarna de leningen verpakt als beleggingen te verkopen met de hoogste kwaliteit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Een bijzonder sterk staaltje blufpoker

Grote crisis in Finland: het aangekondigde referendum over lidmaatschap van de eurozone wordt door het parlement van tafel geveegd.

In navolging van de Brexit zagen Finse eurosceptici hun kans schoon om zélf een referendum op het getouw te zetten. In Frankrijk en Oostenrijk is zo’n referendum zelfs de inzet van de komende presidentsverkiezingen.

In Finland is de EU populair. De euro een pak minder. Daarom zou het referendum enkel gaan over een exit uit de eurozone, maar niet uit de Europese Unie, zoals sommige politieke krachten in Italië zouden willen.