Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 40101 tot 40105
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren in de ochtendhandel hoger, waarbij de markten opgelucht lijken door de verkiezingsuitslag in Nederland, waar de winst voor pro-euro partijen als de VVD en PvdA het sentiment optimistisch stemmen. Verder kijken de markten met name uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve in de hoop dat er een nieuwe ronde van economische verruimingsmaatregelen wordt aangekondigd door Fed-voorzitter Ben Bernanke.

Woensdag sloten de bunds voor het eerst in vijf maanden onder de 140-grens nadat het Duitse constitutionele hof oordeelde dat Duitsland het ESM-noodfonds mag ratificeren. Dit stemde de markten iets optimistischer over de situatie in de eurozone en vergrootte de risicobereidheid onder beleggers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

China is een "Screaming Buy"

De meest vergruisde aandelenmarkt van de afgelopen jaren was wel de Chinese beurs. Aandelen uit het groeiland werden massaal bij het huisvuil gezet door beleggers.

De markt vreest een gigantische harde landing in China. Dit terwijl de Chinese overheid momenteel alles in het werk stelt om de groei terug aan te zwengelen. Er werd al voor 160 miljard dollar aan stimuleringen doorgevoerd om de economische afkoeling tegen te gaan.

Er wordt in de wandelgangen gefluisterd dat een bijkomende renteverlaging in de lucht hangt. Ondertussen lijkt de beurs van China zijn bodem te hebben bereikt. De ‘binnenlandse’ aandelen op de beurs van Shanghai noteren dichtbij hun dieptepunt.

Meer nog, op vlak van waardering kan het moeilijk nog veel lager. We hebben in het Groeimarkten Rapport enkel ETF’s en aandelen die aan een K/W van minder dan 8x noteren. Als de waardering nog lager zakt, dan is er in feite sprake van een faillissement, maar dat is in de praktijk onmogelijk op indexniveau.

We gaan u nog meer verklappen: er worden zelfs dividenden uitbetaald van meer dan 4 procent rendement… dat lijkt niet bepaald op een faillissement, toch?!

Bron: financieel-management.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Verlagen pensioenuitkering bij pensioen-BV toch mogelijk?

Door tegenvallende beleggingsresultaten in de afgelopen jaren zijn diverse pensioenfondsen inmiddels overgegaan tot verlaging van de pensioenuitkeringen. Veel directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) die hun pensioen hebben ondergebracht bij een eigen bv (pensioen-BV), hebben eveneens te maken met tegenvallende beleggingsresultaten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Vraag naar olie stabiliseert

Volgens het agentschap blijft de vraag naar olie de komende 18 maanden naar verwachting stabiel. De groei blijft ten opzichte van een jaar geleden beperkt tot 0,8 miljoen vaten per dag, zowel in 2012 als in 2013.

Het IEA zegt dat de stabiele vraag ook het gevolg is van verbeteringen in efficiënt energieverbruik.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Barrick Gold wil productie met 20 procent verhogen

In het programma “Squawk on the Street” ontplooide Jamie Sokalsky van Barrick Gold de toekomstplannen voor zijn bedrijf. Hij werd door de presentatoren van het programma uiteraard gepolst naar zijn vooruitzichten wat betreft de evolutie van de goudprijs. Sokalsky blaakte in beide gevallen van zelfvertrouwen.

Wat de goudprijs betreft: het staat voor de CEO van Barrick als een pijl boven water dat die nog gaat stijgen. Sokalsky gelooft vast dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens een troy ons goud meer dan 2.000 dollar zal kosten. Daarna zal het goud verder in prijs stijgen.