Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40101 tot 40105
Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Huizenprijzen zakken verder weg

Het CBS heeft vandaag bekend gemaakt dat de prijzen van de verkochte huizen in augustus 8 procent lager uit kwamen dan de gemiddelde verkochte woning in augustus 2011.

Ook in de maand juli waren de huizenprijzen al met 8 procent gezakt ten opzichte van één jaar eerder. Hierdoor liggen de huizenprijzen nu ongeveer op hetzelfde niveau als acht jaar geleden. Ten opzichte van het piekmoment in augustus 2008 zijn de huizenprijzen met 16 procent gezakt.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

'Bloedbad EU'

Bijna elke Europees land heeft zijn eigen 'Griekenland'. Onder de Europese Unie ligt een bom die op scherp staat. De lont: regionale autonomie.

Soms ziet een buitenstaander beter hoe de vork in de steel zit dan een ingewijde. Wij zien Europa als een organisatie van een verzameling van een beperkt aantal natiestaten. Die met een mond spreken en hun nationale belangen eensgezind behartigen. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Huizenprijzen weer 8 procent lager

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in augustus met 8 procent gedaald vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. 

 Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Ook in juli daalden de huizenprijzen met 8 procent.

Het zijn de grootste prijsdalingen ten opzichte van een jaar eerder sinds deze prijsindex van het CBS en het Kadaster in 1995 van start ging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

David Rosenberg: "Ik koop technologie"

We konden het amper geloven, maar de voormalige ultra-beer David Rosenberg was gisterenavond te gast op BNN om zijn nieuwste favoriete aandelensector bekend te maken: TECHNOLOGIE!

Hiermee treed Rosenberg in de voetensporen van Slim Beleggen, die als eerste Technologie signaleerde als een nieuwe seculaire bull market op de beurs.

Rosenberg merkt op dat we een nieuwe cyclische stijging en volatiliteit tegemoet gaan op de beurs en dat de technologiesector het best gepositioneerd is om hiervan optimaal te profiteren.

David Rosenberg weet dat technologie voor veel beleggers nog een wrange bijsmaak heeft gezien de crash van 2000, maar hij wijst erop dat de sector sindsdien grondig veranderd is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

AEX licht in het groen

De Amsterdamse beurs herstelt van het verliesje van gisteren. Zowel de AEX als de Midkap staan hoger.

De beurs in Amsterdam is met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Beleggers stapten weer voorzichtig in de markt na de verliesbeurt van een dag eerder.