Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 40106 tot 40110
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Weifelend Wall Street wacht op Spanje

De beursgraadmeters van Wall Street kwamen dinsdag nauwelijks van hun plaats. Onduidelijkheid over de eventuele aanvraag van Europese steun door Spanje zorgde voor een afwachtende stemming.

De Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen eindigde 0,2 procent lager op 13.482,36 punten. De S&P 500 klom 0,1 procent tot 1445,75 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 3120,04 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Olieprijs sluit lager

De olieprijs is dinsdag na een volatiele dag met verlies gesloten. Hoop dat Spanje snel om steun zal vragen en een zwakkere dollar zorgden voor steun, maar bij gebrek aan belangrijke economische data bleef de markt zoeken naar richting.

De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange uiteindelijk 59 cent, of 0,6%, lager op $91,89.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Spanje zet Wall Street op verlies

De beurzen in New York stonden dinsdag op verlies. Onduidelijkheid over de eventuele aanvraag van Europese steun door Spanje zorgde voor een afwachtende stemming.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent lager op 13.456 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1442 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 3109 punten.

Spanje speelde net als in Europa een hoofdrol in de bespiegelingen van beleggers. Maandagavond waren er geruchten dat Spanje klaar zou staan om Europese noodsteun aan te vragen. Dinsdag ontkende de Spaanse premier Mariano Rajoy echter dat de aanvraag aanstaande is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Bloomberg: "Zilver kan nu naar 50 dollar tegen eind 2012"

En wij maar denken dat we de enige positieve analisten zijn voor zilver. Het blijkt echter dat we tegenwoordig in goed gezelschap verkeren.

Bloomberg, niet de minste in de financiële media, pakte uit met een reportage over zilver en gaf meteen aan waarom de zilverprijs nog dit jaar naar 50 dollar kan.

Toeval of niet, ook Slim Beleggen publiceerde vandaag zijn wekelijkse column met de ronkende titel: Tijd voor zilver om te blinken

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 3 oktober 2012

Dreigende afsplitsing Catalonië begin van het einde van de EU?

Het steeds meer macht en geld opeisende Brussel ziet tot zijn schrik dat het centralistische integratiebeleid in steeds meer Europese landen een averechts effect heeft en juist wrevel en grote maatschappelijke spanningen veroorzaakt. Spanje, dat dankzij de invoering van de euro steeds verder de economische, financiële en sociale afgrond inglijdt, dreigt hiervan het eerste slachtoffer te worden. In de regio Catalonië, waar men toch al nooit blij was met 'Madrid', eist men nu massaal onafhankelijkheid. De dreigende afsplitsing van de economisch belangrijkste regio van Spanje zou wel eens het begin van het einde van de Europese Unie in zijn huidige vorm kunnen betekenen.

De escalerende spanning tussen Madrid en Barcelona, behalve op voetbalgebied ook op talloze andere terreinen eeuwige rivalen, is niet enkel te wijten aan de afgelopen vier crisisjaren. Het Catalaanse wantrouwen tegenover het machtscentrum in Madrid is altijd al zeer groot geweest.