Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 40111 tot 40115
Bron: wallstreetonparade.com
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

FED heeft 'eigen' politie

Jamie Dimon, CEO of JPMorgan, earlier this year next to Federal Reserve Police patrol car.

By mid morning today, as Occupy Wall Street protesters marched around the perimeter of the Federal Reserve Bank of New York, all signs that an FRPD (Federal Reserve Police Department) existed had disappeared.  The FRPD patrol cars and law enforcement officers had been replaced by NYPD patrol cars and officers.   That decision may have been made to keep from drawing attention to a mushrooming new domestic police force that most Americans do not know exists.

Quietly, without fanfare or Congressional hearings, the USA Patriot Act in 2001 bestowed on the 12 privately owned Federal Reserve Banks, domestic policing powers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen gestegen

De gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen is in augustus gestegen naar 97 procent. Eind juni was dat nog 94 procent.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft dat donderdag bekendgemaakt. De stijging kwam door de positieve rendementen op aandelen en een betrekkelijk stabiele lange rente, zegt DNB.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

"Kredieten ECB remmen deleveraging Europese banken af"

Vorig jaar beloofden de Europese banken om voor 1.200 miljard Euro aan activa af te stoten. Die ingreep heette toen noodzakelijk te zijn om op de juiste manier het hoofd te kunnen bieden aan de crisis. Van die goede voornemens is echter niet veel in huis gekomen, zo blijkt nu.

De Europese banken blijven twaalf maanden later alleen maar in omvangt te zijn toegenomen. De assets van de banken uit de Eurozone namen in het jaar dat op 31 juli eindigde met 7 % toe tot 34.400 miljard euro. BNP Paribas SA (BNP), Banco Santander (SAN) SA en UniCredit (UCG) SpA, de 3 grootste Europese banken, verlengden alle drie hun balans.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Werkloosheid licht omhoog

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in augustus met 4000 gestegen tot 514.000 personen. De ongecorrigeerde werkloosheid stijgt van 392.000 naar 483.000.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat donderdag bekendgemaakt. Het cijfer is gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. Uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in augustus opliep met 6.000 tot 304.000.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Richard Fisher van Dallas Fed waarschuwt voor inflatie

Bij de beleidsmakers groeit geleidelijk aan het besef dat de creatie van geld zonder enige terughoudendheid niet zonder risico’s is. Richard Fisher van de Dallas Fed waarschuwde gisterenavond voor meer inflatie in de vorm van stijgende consumentenprijzen.

De 5-jaar forward breakeven rate, die een indicatie geeft over de snelheid waarmee de prijzen zullen aantrekken is gestegen tot 2,88 % in september, tegenover 2,38 % in juli. Sommige economen, inclusief Nobelprijswinnaar Paul Krugman, geloven dat het toelaten van wat meer inflatie de groei van de economie in de U.S. kan versnellen.

Deze stelling wordt ook ondersteund door Chicago Fed president Charles Evans. Fisher heeft begrip voor het standpunt van beiden, maar is het niet eens met hun standpunt. Hij vreest dat de centrale bank elke vorm van geloofwaardigheid dreigt te verliezen wanneer ze effectief meer inflatie toelaat.