Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40116 tot 40120
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Mitt Romney klapt uit de biecht over FED

In de media heb je de voorbije dagen gelezen hoe Mitt Romney tijdens een fundraiser 47%  van de Amerikanen schoffeerde.

Hij verklaarde dat deze mensen toch nooit voor hem zouden stemmen omdat ze te afhankelijk zijn van de overheid.

Deze éne uitspraak werd er uitgelicht en uitvergroot. Jammer dat men echter niet de moeite deed om de rest van de video te bekijken.

Hetgeen hij vertelde, is immers van een heel ander niveau dan zijn uitspraken naar de 47%!

Hier is wat hij achter gesloten deuren vertelde:

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Goud te duur? Huur!

Juweliers in Turkije kunnen door de crisis minder goud verkopen, maar ze verhuren het edelmetaal des te meer.

Net als op veel andere plaatsen speelt goud er een belangrijke rol bij huwelijksluitingen. Maar de prijs van het edelmetaal stijgt en steeds meer mensen hebben veel minder te besteden. Turkse juweliers doen goud daarom in de verhuur, meldde het Turkse persbureau Anatolia donderdag.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Wall Street wikt en weegt over economie

Beleggers op Wall Street zetten donderdag tegenvallende macro-economische cijfers af tegen inspanningen van centrale banken om de economie aan te jagen. Net als eerder op de dag op de Europese beurzen behoorden banken en grondstofgerelateerde bedrijven tot de sterkste dalers.

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 13.566,88 punten. De S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1457,27 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 3171,61 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Italië ziet sterkere economische krimp

De Italiaanse overheid is aanzienlijk negatiever geworden over de economische ontwikkeling van het land. Rome voorspelde donderdag een veel sterkere krimp dit jaar dan in een eerder prognose. Daardoor zal het begrotingstekort een stuk hoger uitvallen en stijgt de schuldenlast als percentage van het bruto binnenlands product (bbp).

Voor dit jaar rekent Rome op een economische krimp van 2,4 procent. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de neergang van 1,2 procent die eerder werd voorzien. Volgend jaar zal de economie ook krimpen, met 0,2 procent is de verwachting, in plaats van de eerder beoogde groei van 0,5 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Amerikaanse krantensector schrapt op tien jaar vier op de tien banen

Het voorbije jaar waren in de Amerikaanse krantenindustrie nog 246.020 werknemers actief. Dat betekent een daling met 5 procent tegenover het jaar voordien. Op twee jaar tijd is er sprake van een terugval met 20,4 procent en tegenover tien jaar voordien was de tewerkstelling in de sector met 40,6 procent ingekrompen. Dat blijkt uit statistieken van het Bureau of Labor Statistics van het Amerikaanse ministerie van arbeid. De reclame-inkomsten van de Amerikaanse kranten zijn op vijf jaar tijd met 51,5 procent tot 23,9 miljard dollar gedaald.