Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40116 tot 40120
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

De verpaupering van Amerika... en Europa

De Amerikaanse middenklasse blijft krimpen. Volgens recente statistieken dalen de reële lonen en behoren 32% van alle volwassenen en 39% van alle jongvolwassenen nu tot de lower class. In 2008 was dat nog 25%. ZeroHedge geeft een overzicht van de sombere feiten:

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Nikkei sluit licht hoger

De beurs in Tokio is donderdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de goedkeuring van het Europese noodfonds ESM in Duitsland. Ook wordt gehoopt dat de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag een nieuwe steunronde zal aankondigen. De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 8995,15 punten. Eerder op de dag wist de Japanse beurs voor het eerst sinds 2 weken tot boven de 9000 punten te stijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Alle ogen gericht op Ben Bernanke

Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft donderdag de ogen van de financiële markten op zich gericht. De Fed zal een rentebesluit bekendmaken, maar meer aandacht gaat uit naar mogelijke stimuleringsmaatregelen voor de economie.

Bron: businesscompleet.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Spanje overweegt opkoopplan ECB

Spanje overweegt gebruik te maken van het plan van de Europese Centrale Bank (ECB) om staatsobligaties op te kopen. ,,Naast groei is de enige optie die ik overweeg gebruik te maken van het mechanisme dat de centrale bank heeft aangekondigd'', zegt de Spaanse premier Mariano Rajoy woensdag in de Finse krant Helsingin Sanomat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Olie-export Iran fors lager door sancties

NEW YORK - Westerse sancties hebben de Iraanse oliesector hard geraakt. Ten opzichte van vorig jaar daalde de export van 2,4 miljoen vaten per dag naar ongeveer 1 miljoen vaten per dag.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakte dat woensdag bekend.