Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 40126 tot 40130
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

'Salarisstijging compenseert inflatie niet'

De salarisstijging in Nederland valt dit jaar lager uit dan de verwachte inflatie. De collectieve salarisverhoging bedraagt gemiddeld 1 procent, terwijl de inflatie op ongeveer 2 procent uitkomt.

Bron: betaaldata.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Btw-prijsverhoging meer dan 2 procent

Per 1 oktober wordt alles duurder. De Belasting toegevoegde waarde (Btw) gaat omhoog van 19 naar 21 procent. Btw is een omzetbelasting, van elk product dat verkocht wordt, gaat dit percentage naar de schatkist. Er is een aantal uitzonderingen, zoals voedsel en (nu ook ter discussie) theater en bioscoopkaartjes.

De zorgkosten zullen stijgen, door blijvend hoge prijzen voor medicijnen, en een verhoging van het eigen risico. De huren worden jaarlijks geïndexeerd en ook de kinderopvang wordt duurder. Het is nog onduidelijk of de toeslagen deze prijsstijgingen zullen volgen.

Bron: goeiestijl.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Lachend de recessie uit

Onze site staat erom bekend lekker positief in het leven te staan. Dat is niet altijd even gemakkelijk want iedereen maakt wel eens iets vervelends mee. Toch is dat anders wanneer je vrolijk bent. Als je een vrolijk persoon bent, maak je ook vervelende dingen mee, maar die negatieve gevoelens blijven dan niet zo lang hangen. Je hebt er dus minder last van.

Sommige mensen gaan er vanuit dat de omgeving met je mee kan veranderen wanneer je zelf verandert. Als je veel lacht, zul je zien dat mensen ook sneller terug zullen lachen. Als je mensen vaak knuffelt, zullen mensen je sneller terug knuffelen. Als je goed kunt luisteren, zullen mensen blij worden van het feit dat er naar ze geluisterd wordt. Als je dit een beetje onder de knie krijgt, zul je al snel zien dat het je geen windeieren zal leggen. Voor meer tips over een gelukkig leven; zie de fabula van Duplex over optimisme!

Geldt dat dan ook voor de situatie waar we ons nu in bevinden als land? Daarop kan ik alleen volmondig ‘JA’ zeggen. Deze week was de troonrede wederom in mineur. En onder het nieuwsbericht van de troonrede uiteraard weer het berichtje dat ons koningshuis twee ton meer zal gaan opstrijken in het komende jaar. Persoonlijk word ik daar niet supervrolijk van, daarnaast geeft het me niet de energie om er direct eens flink de schouders onder te gaan zetten. Een lichte verandering in de toon van de troonrede had, denk ik, bergen kunnen verzetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

'Snelle ontslagronde Bank of America'

Bank of America (BofA) zet vaart achter een vorig jaar aangekondigd plan om 30.000 banen te schrappen. De bank wil nog dit jaar van 16.000 arbeidsplaatsen af. Dat meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van interne documenten waar de zakenkrant de hand op heeft weten te leggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Groeizorgen wegen op beurzen

De Europese beurzen gingen donderdag omlaag. Een aanhoudende krimp van de industrie in China en Europa en een daling van de Japanse export wakkerden de vrees over de wereldwijdafzwakkende economie aan.

,,Het is vlees noch vis. De macro-economische signalen zijn niet al te best. Het lijkt erop dat de beurzen alleen stijgen met hulp van de centrale banken en dat is te mager. De markten zullen waarschijnlijk een lichte teruggang laten zien zonder al te dramatische koersbewegingen. Verder is het nog wachten op een reeks macrocijfers uit de VS", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.