Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 40126 tot 40130
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Monti blij met steun Duits hof voor ESM

De Italiaanse premier Mario Monti heeft de goedkeuring door het Duitse grondwettelijk hof van het noodfonds ESM woensdag bestempeld als ,,uitstekend nieuws''.

Volgens Monti is daarmee het laatste obstakel weggenomen voor de implementatie van het ESM en de nieuwe Europese begrotingsregels. De Italiaanse premier denkt niet dat de beperkingen die het hof aan de Duitse steun voor het ESM heeft verbonden een rem zal zijn op het stabilisatieproces van de markten. Monti voerde woensdag in Rome overleg met de topman van de wereldhandelsorganisatie WTO, Pascal Lamy.

Bron: vara.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Uw hypotheek als melkkoe - 14 september 2012

Volgens hoogleraar mededinging M.P. Schinkel van de Universiteit van Amsterdam wordt de hoge hypotheekrente in Nederland veroorzaakt door een gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt. In ZEMBLA zegt Schinkel dat we hierdoor honderden tot duizenden euro’s per jaar teveel rente betalen voor onze hypotheek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

'Wall Street opent hoger'

In New York zullen de beurzen naar verwachting hoger openen. Beleggers zijn opgelucht dat het Duitse Constitutionele Hof het Europese noodfonds ESM heeft goedgekeurd.

Ook wordt reikhalzend uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op donderdag.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse importprijzen in augustus met 0,7 procent zijn gestegen. Het is de eerste stijging in 5 maanden. Economen rekenden in doorsnee op een stijging met 1,4 procent. De exportprijzen gingen met 0,9 procent omhoog, terwijl was gerekend op een toename van 0,4 procent. Een halfuur na de openingsbel zullen nog de bedrijfsvoorraden over juli bekend worden gemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

ESM in oktober operationeel, begrotingspact in januari 2013

Het verdrag dat de regels omtrent het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) omvat, wordt in oktober operationeel, zegt Jean-Claude Juncker woensdag. De voorzitter van de Eurogroep kondigt in een verklaring verder aan dat het begrotingspact 1 januari 2013 in werking treedt.

Op 8 oktober zal het bestuur van het ESM beedigd worden, aldus Juncker die verder verklaart dat hij uitkijkt naar "het afronden van de uitstaande procedures die het ESM in werking laten treden".

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Meeste Europeanen vinden euro slecht

Ruim de helft van de Europeanen vindt de euro slecht voor de economie, aldus een enquête die woensdag is bekendgemaakt.

Van de ondervraagden in 12 EU-landen zei 57 procent dat de euro een slechte zaak is voor de economie. Dat is 4 procentpunt meer dan bij dezelfde enquête een jaar geleden.