Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 40131 tot 40135
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Groeizorgen wegen op beurzen

De Europese beurzen gingen donderdag omlaag. Een aanhoudende krimp van de industrie in China en Europa en een daling van de Japanse export wakkerden de vrees over de wereldwijdafzwakkende economie aan.

,,Het is vlees noch vis. De macro-economische signalen zijn niet al te best. Het lijkt erop dat de beurzen alleen stijgen met hulp van de centrale banken en dat is te mager. De markten zullen waarschijnlijk een lichte teruggang laten zien zonder al te dramatische koersbewegingen. Verder is het nog wachten op een reeks macrocijfers uit de VS", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

'Grieks verzet tegen opnieuw verlagen lonen'

Griekenland verzet zich tegen druk van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de lonen in het land opnieuw te verlagen. Dat meldden bronnen rond het Griekse ministerie van Financiën donderdag.

Het IMF zou aandringen op extra salarisbezuinigingen in de Griekse publieke sector, maar minister van Financiën Yannis Stournaras wil dat pertinent niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

De fabeltjeskrant voor de goudmijnsector

We krijgen tegenwoordig behoorlijk wat tegenwind uit de markt nu het plots goed gaat met de goudmijnaandelen, het stokpaardje van Slim Beleggen.

De meest gehoorde kritiek zijn de fors hogere kosten voor de sector. Het proces om goud uit de bodem te halen tot aan de verkoop zou overeenkomen met de huidige marktprijs van goud.

Wat een grap!

Laat ons hier voor eens en altijd komaf maken met de fabeltjeskrant die door de critici van de goudmijnsector verspreid wordt…

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Succesvolle Spaanse obligatieveiling

Spanje heeft donderdag 4,8 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. Dat bedrag is hoger dan waarop oorspronkelijk werd gemikt.

Spanje veilde leningen met looptijden van 10 en 3 jaar. De rente op de 10-jarige lening bedroeg 5,666 procent, tegen 6,647 procent bij een vergelijkbare veiling een maand eerder. De rente op de nieuwe 3-jaarsleningen was 3,845 procent. Oorspronkelijk werd met de veiling gemikt op een opbrengst van 3,5 tot 4,5 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

'Centrale banken blijven nog wel even Überactief'

Pimco-topman Mohamed El-Erian denkt dat centrale banken tot een herstel plaatsvindt grote hoeveelheden geld in de economie blijven pompen.

Dat zei hij volgens de Duitse krant Handelsblatt op een bankconferentie in Frankfurt. De ECB, de Fed en de centrale bank van Japan zijn volgens El-Erian gedwongen om veel geld in de economie te pompen om de problemen aan te kunnen. Ze zullen zich volgens El-Erian nóg meer op 'onbekend terrein' begeven.