Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40136 tot 40140
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Economen: we kunnen vooruit

De eurozone kan even verder nu het Duitse Constitutionele Hof onder voorwaarden de weg heeft vrijgemaakt voor deelname aan het permanente Europese noodfonds ESM. Dat stellen economen.

De komst van het vangnet betekent evenwel niet dat de crisis nu is opgelost.

"De beslissing in Duitsland over het ESM betekent dat we door kunnen. Dat is goed nieuws'', zegt hoogleraar Sweder van Wijnbergen. "De bal ligt nu bij Brussel en de Europese politici, zij moeten de structurele problemen gaan aanpakken. Alles staat nu op zijn plaats om de problemen in bijvoorbeeld Griekenland en Spanje in toom te houden.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Spanje: geen haast met besluit over hulp

Spanje heeft geen haast met de beslissing of het hulp vraagt uit het permanente Europese noodfonds ESM.

De relatieve rust op de financiƫle markten geeft het land ruimte om rustig zijn opties op een rijtje te zetten, zei staatssecretaris Fernando Jimenez Latorre van Economische Zaken woensdag.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

ECB krijgt supervisie over banken in eurozone

Met het voorstel om de Europese Centrale Bank de supervisie te geven over de meer dan 6.000 banken in de eurozone, zet Europa woensdag een eerste stap in de richting van een systeem dat individuele landen moet beschermen tegen de gevolgen van bankfaillissementen.

Het voorstel is het begin van een poging om de lappendeken van nationale banksystemen en toezichthouders in de eurozone te vervangen door de uniforme regelgeving van een "bankenunie". Volgens Europese bestuurders is dat nodig om de door de schuldencrisis zwaar beschadigde Europese eenheidsmunt te repareren. Voordat het voorstel gepubliceerd werd, was er echter al onenigheid over hoe snel dit moet gebeuren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Er is geen reden voor QE 3

Vele economen en adviseurs zien de huidige economisch cyclus nog als een kortere versie van vroegere cycli na de 2e wereldoorlog. In dat geval zou fiscale en monetaire stimuli wel degelijk nuttig zijn. De acties van de centrale banken zou dan een invloed hebben op de groei in de private sector. Er wordt echter vergeten dat de schulden nu veel hoger liggen en dat er een enorme schuldafbouw aan de gang is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

George Soros leest Duitsland de les

George Soros heeft een duidelijke boodschap voor de Duitse politici. Ofwel moeten die het leiderschap in de Eurozone op zich nemen, of ze moeten de Eurozone verlaten. Leiderschap veronderstelt volgens Soros dat Duitsland Europa uit de economische crisis zal voeren.

Dat moet gebeuren door het stimuleren van de groei, door het oprichten van een gezamenlijke fiscale autoriteit en door het garanderen van Euro-obligaties. Duitsland zit echter vastgeroest in zijn strakke standpunten en kan zich daar maar moeilijk van losmaken.