Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 40141 tot 40145
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street licht hoger van start

Wall Street zal dinsdag naar verwachting met een lichte winst openen, dankzij geruststelling onder beleggers door berichten dat een Spaanse steunaanvraag op handen is, en dankzij eerdere beloftes van centrale banken wereldwijd dat zij actie zullen ondernemen temidden van de zorgen over de wereldwijde economische groei.

Omstreeks 14.50 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 39,00 punten hoger, winnen de S&P 500-futures 6,40 punten en voegen de Nasdaq 100-futures 13,25 punten toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York openen de Amerikaanse beurzen dinsdag waarschijnlijk licht hoger. De hoop dat Spanje snel een formeel hulpverzoek zal indienen bij Brussel zorgt voor enig optimisme onder beleggers.

Aan het bedrijvenfront maakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing bekend een grote slag te hebben geslagen in groeimarkt Brazilië. Luchtvaartmaatschappij Gol koopt 60 toestellen van het type 737 MAX. De vliegtuigen vertegenwoordigen een cataloguswaarde van 6 miljard dollar, wat de vliegtuigorder tot de grootste ooit in Latijns-Amerika maakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Crisis tast werksfeer aan'

De crisis heeft flinke gevolgen gehad op de werksfeer bij bedrijven en organisaties.

Dit stelt de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) op basis van een enquête die werd gehouden onder ruim 300 leden.

Bijna driekwart van de ondervraagden is het eens met de stelling dat de crisis van invloed is geweest op de werksfeer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

'Poverty barons' maakten van armoede 'big business'

Zo’n half miljard Britse pond verdween vorig jaar in de zakken van consultants die voor het Britse ministerie van Ontwikkelingshulp uitzoeken hoe en waar ontwikkelingsgeld best besteed wordt. Omdat deze organisaties zo veel invloed en macht hebben op ontwikkelingshulp spreekt de Britse pers van ‘poverty barons’ of ‘armoedebaronnen’.

Deze mensen ontvangen riante, door de belastingbetaler opgehoeste salarissen, die in de honderdduizenden, zoniet miljoen pond per jaar belopen. Geld dat bestemd is voor ontwikkelingswerk, voedsel, watervoorzieningen, scholen en ander projecten in arme landen blijft zo in Groot-Brittannië.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Nobelprijswinnaar Stiglitz: American dream is mythe

Veel Amerikanen geloven er nog wel in, maar de Amerikaanse droom is een mythe geworden. De kansen van een Amerikaan om te stijgen op de sociale ladder zijn veel meer afhankelijk van het inkomen en de opleiding van zijn ouders dan in welk ander ontwikkeld land waarover gegevens bestaan. Het geloof in de Amerikaanse droom steunt niet op feiten.