Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 40141 tot 40145
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

AEX flink in het rood

De koersen op de Amsterdamzse beurs zakken flink weg. Bijna alle AEX- en Midkapfondsen staan lager.

Om 09:05 staat de AEX 0,8% in de min op 333 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent lager

De AEX opent donderdag naar verwachting lager, vanwege een lager Azie, na tegenvallende macro-data uit China, waarbij de markt donderdag een reeks macro-data over zich heen gestort krijgt.

"We zullen naar verwachting e e n tot anderhalve punt lager openen", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer, eraan toevoegend dat de aandacht van de markt met name gericht zal zijn op de uitgifte donderdag door Spanje van drie- en tienjarige leningen, waarmee het land EUR3,5 miljard - EUR4,5 miljard hoopt op te halen. "De veiling is een belangrijke graadmeter voor het vertrouwen van de markt in het Zuid-Europese land", aldus de handelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Japanse beurs sluit fors lager

De beurs in Tokio is donderdag fors lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een aanhoudende krimp van de Chinese industrie. De Nikkei-index eindigde 1,6 procent lager op 9086,98 punten. De koerswinst die een dag eerder werd geboekt door de uitbreiding van het opkoopprogramma van de Japanse centrale bank, werd daarmee ruimschoots ingeleverd.

Uit cijfers van de Britse zakenbank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie in september is uitgekomen op 47,8, tegen 47,6 in augustus. Een cijfer onder de 50 wijst op een krimp van de industrie. Het is de elfde maand op rij dat de industriële activiteit in China is gekrompen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Japanse export blijft dalen

De export van Japan is in augustus voor de derde maand op rij gedaald, onder druk van een sterk afgenomen uitvoer naar China en de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd door de Japanse overheid.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Spanje staat aan de rand van de afgrond. Waarom vraagt het geen noodhulp aan?

De Duitse goedkeuring vorige week van het ESM en de Nederlandse verkiezingsuitslag die de pro-Europapartijen aan de macht brnegt volstaan niet om de eurocrisis tot bedaren te brengen. Volgens De Dagelijkse Standaard vraagt Spanje volgende maand officieel om een bailout. Jens Weidmann van de Bundesbank noemt Draghi’s ECB-herfinancieringsoperaties in The Telegraph ‘het werk van de duivel’ .

Weidmann, die zelden een blad voor de mond neemt, vergeleek deze week de verwachte LTRO3 (de nieuwe herfinancieringsoperaties van de ECB) met een scène uit Faust van de Duitse schrijver en dichter Goethe, die dit jaar zijn 180ste verjaardag viert.

In de scène overtuigt de duivel, verkleed in een dwaas, de keizer om grote hoeveelheden papiergeld te drukken. Het nieuwe geld redt het koninkrijk aanvankelijk van de financiële ondergang, maar leidt uiteindelijk tot oncontroleerbare en desastreuze inflatie.