Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40146 tot 40150
Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Draghi open voor bekendmaken ECB-notulen

Europese Centrale Bank president Mario Draghi staat open voor het bekendmaken van de notulen van de vergadering van het bestuur. Draghi deed de uitspraken in een interview met de krant Süddeutsche Zeitung. 

Onder de huidige regelgeving publiceert de ECB de notulen 30 jaar na dato. De krant schrijft dat het bestuur, dat bestaat uit de topmannen van de 17 centrale banken van de eurolanden en de 6 leden van de ECB-directie, na een meerderheidsbesluit de notulen vervroegd kan vrijgeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Inval bij hoofdkantoor UBS in Parijs

De Franse autoriteiten hebben een inval gedaan bij het Parijse hoofdkantoor van de Zwitserse bank UBS.

Ze doen onderzoek naar mogelijke belastingontduiking en witwaspraktijken.Eerder vonden ook al invallen plaats bij vestigingen van UBS in Straatsburg, Lyon en Bordeaux.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Column Kees de Kort | Ain't gonna happen

De zorg, de vergrijzing, huizenmarkt hervormen, arbeidsmarkt hervormen: alle grote thema's waren niet aan de orde de afgelopen dagen. Op zich begrijpelijk, vindt Kees de Kort, maar het is wat naïef om te denken dat 'morrelen in de marge' genoeg is om het tij te keren.

"Ain't gonna happen", boort hij toch maar meteen alle hoop de grond in. Terwijl het CPB inzet op een verbetering van de economie in 2013. "Mede gevoed door de prognose van het CPB dat er in 2013 weer wat groei zal ontstaan. Die zeggen: de wereldhandel gaat ons redden en ondernemers gaan weer investeren."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

'Zakenbanken ontslaan komende jaren 75.000 bankiers'

Zakenbanken kunnen wereldwijd tot wel 75.000 werknemers ontslaan in de komende vijf jaar. Dit is ongeveer 15 procent van het totale aantal mensen dat nu werkzaam is in de sector.

Dit schrijven onderzoekers van consultantsbureau Roland Berger in aan analyse waar persbureau Reuters over bericht. Oorzaak voor de malaise is onder andere de eurocrisis.

Dit jaar gaat de omzet van zakenbanken met 15 procent dalen, zo voorspelt Roland Berger. Verder daalt de bruto winstmarge van 15 procent in 2010 naar 5 procent voor dit jaar.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Bank of Japan in voetspoor ECB en Fed

De Bank of Japan heeft net als de Europese Centrale Bank en het stelsel van federale banken in de Verenigde Staten zijn monetaire beleid verruimd. 

Het land kampt met een teruglopende vraag uit Europa en oplopende spanningen met China. Omdat het land erg export-gedreven is, heeft dit een negatieve impact op de kans op een spoedig herstel, schrijft CNBC.