Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 40151 tot 40155
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

AEX flink in het rood

De AEX zakt in de min. De winst van gisteren is daarmee voor een flink deel verloren.

De beurs in Amsterdam is dinsdag in de min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers namen wat gas terug na de koerswinsten van een dag eerder. De aanhoudende onzekerheid over een formele steunaanvraag door Spanje zorgde voor terughoudendheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Gemiddelde zilverprijs dit jaar op één na hoogste ooit!

De zilverprijs piekte in april 2011, toen voor een troy ons zilver 47,79 dollar werd betaald. Maar ook dit jaar heeft zilver het goed gedaan, ook al valt dat niet meteen op. De gemiddelde zilverprijs bedraagt tot dusver 30,65 dollar en dat is het op één na hoogste gemiddelde ooit.

Het spreekt haast vanzelf dat de winsten van de uitbaters van zilvermijnen een sterke boost krijgen door de prijsstijging. Coeur d’Alene Mines, dat ca. 65 % van zijn omzet uit zilver puurt. Dit jaar wordt een winst van 129,7 miljoen dollar verwacht of 39 % meer op jaarbasis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Mariano Rajoy weet maar al te goed waarom hij geen hulp vraagt voor zijn land

De Spaanse premier Mariano Rajoy werkt de financiële wereld op de zenuwen door een beslissing over het aanvragen van een reddingsplan alsmaar op de lange baan te schuiven. De onzekerheid over het lot van Spanje blijft zo boven de markten hangen en daar is niemand mee gebaat.

Nochtans weet Rajoy maar al te goed wat hij doet. Een onmiddellijke aanvraag om hulp zou Spanje meteen in de positie van underdog zetten. Madrid moet dan met het handje naar voren richting Europa gaan en zal aan strenge voorwaarden moeten voldoen om de gevraagde hulp te krijgen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Hogere assurantiebelasting kost gezin 158 euro per jaar

Mensen gaan fors meer betalen voor hun gezinsverzekeringen. Dat is gebleken uit één van de eerste maatregelen die PvdA en VVD presenteren als resultaat van hun onderhandeling. Wegwijs.nl berekende dat dit een Nederlands huishouden gemiddeld Euro 158 per jaar extra kost. Op dit moment betaalt een gezin gemiddeld 1.397 euro aan verzekeringen per jaar. Dit wordt 1.554 euro. Het is een onverwachte stap die weinigen hadden zien aankomen. Het alternatief is volgens Wegwijs om je verzekeringspakket tegen het licht te houden. Dat levert gemiddeld 190 euro per jaar per gezin op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

20% van pensioenpremie gaat op aan kosten

Van elke euro die door werknemers en werkgevers aan pensioenpremis wordt afgedragen gaat 20 cent op aan kosten.

Dat blijkt uit een onderzoek van LCP Netherlands. LCP onderzocht 219 pensioenfondsen. De kosten die pensioenfondsen maken zijn 5-6 miljard euro per jaar. Als er op de kosten kan worden bezuinigd, dan vertaalt zich dat rechtstreeks in hogere pensioenen.