Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 40156 tot 40160
Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Beurzen doen stapje terug

De Europese beurzen deden maandag een stapje terug. Na de euforie van de afgelopen weken wachten beleggers op bewijzen dat de maatregelen van de centrale banken ook daadwerkelijk een positieve impact hebben op de economie.

,,De winnaars van vrijdag zijn de verliezers van vandaag. Ook de euro verzwakt weer wat. De maatregelen waarop de markten hadden gehoopt, zijn genomen en het is wachten op nieuwe impulsen. De aandacht zal zich nu waarschijnlijk richten op Spanje en met name op de vraag of het land wel of geen steun zal aanvragen'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Athene kan niet bij Zwitserse rekeningen

De Griekse overheid slaagt er vooralsnog niet in om in kaart te brengen welke onderdanen een bankrekening hebben in Zwitserland.

Het Griekse ministerie van Financiën maakte maandag bekend geen gebruik te willen maken van gegevens op een cd die Duitse autoriteiten kochten. Zwitserse banken weigeren namen van hun cliënten te openbaren.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Hoeveelheid nieuw ondekt goud naar dieptepunt

Tijdens het jaarlijkse Denver Gold Forum liet Pierre Lassonde, voorzitter van goud-royalty bedrijf Franco Nevada zien dat de vraag naar goud het afgelopen decennium 42% is gestegen. In die periode is de productie nagenoeg gelijk gebleven. Nieuwe goudontdekkingen zijn echter significant schaarser aan het worden. Waar gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw jaarlijks nog ca. 100 miljoen ounce goud werd ontdekt, is dit over het afgelopen decennium gezakt tot gemiddeld 30 miljoen ounce. Vorig jaar werd minder dan 5 miljoen ounces nieuw goud ontdekt, een diepterecord.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Banken willen de LTRO-pokertafel verlaten

Een aantal Europese banken zijn bereid om een deel van de goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar die ze bij de Europese Centrale Bank opnamen vroegtijdig terug te betalen. Dat zou op zijn vroegst zelfs nog in de loop van dit jaar kunnen gebeuren.

Het zou onder andere gaan op de Franse banken BNP Paribas en Société Générale, om de Italiaanse bank UniCredit en de Spaanse bank La Caixa. De kans bestaat dat nog andere Europese banken overwegen om een deel van het ontvangen geld terug te betalen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Staat: 2,5 miljoen in kortlopende leningen

De Nederlandse staat heeft in totaal 2,480 miljoen euro geleend met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) maandag bekend.

Met een lening die afloopt op 27 december 2012 haalde de overheid 1,450 miljoen euro op. Met een lening tot eind maart 2013 werd ruim 1 miljoen euro opgehaald.