Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 40156 tot 40160
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

'Een derde winkels centrum Athene dicht'

De diepe en slepende recessie in de Griekse economie heeft al bijna een derde van alle zaken in het winkelhart van de hoofdstad Athene ertoe gedwongen de deuren te sluiten Een belangenvereniging van de detailhandel, de ESEE, heeft maandag op basis aan eigen onderzoek gemeld 31 procent van de winkels in de ,,handelsdriehoek'' van Athene, een stadsdeel waar ooit de beste winkels floreerden, nu is gesloten. Veel andere zaken hebben borden opgehangen met teksten als 'alles moet weg' en 'opheffingsuitverkoop'.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Dit is de reden dat Frankrijk en Duitsland de Grieken meer tijd willen gunnen

Aan dit staatje is alles af te lezen over het gedrag van de Eurolanden: de meeste landen hebben hun uitstaande leningen aan de Grieken al vereffend. Alleen Franse en Duitse banken hebben nog aanzienlijke vorderingen. Dus hebben Frankrijk en Duitsland het meest geduld. Lees: het meest te verliezen

Zolang Nederland een open Europees land is, zullen incidentele pardonregelingen nodig blijven. Het hele vreemdelingenbeleid moet opnieuw doordacht worden. En vooral ook worden uitgelegd, aan de burger [....]

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Beurzen geven terrein prijs

De Europese beurzen moesten maandag terrein prijsgeven. Beleggers bleven terughoudend door de bezorgdheid over de wereldwijde economische groei en de problemen in Griekenland en Spanje.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de handel 0,8 procent lager op 331,50 punten. De MidKap-index hield wel het hoofd boven water met een winst van 0,1 procent tot 524,51 punten dankzij een sterke koerssprong van Mediq. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,4 en 1 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Google-aandeel bereikt recordhoogte

Het aandeel van internetgigant Google bereikte maandag in New York het hoogste niveau ooit, nadat het voorbij het vorige record van 747,24 dollar schoot dat in november 2007 werd gehaald. Google is voor beleggers steeds aantrekkelijker, nu ze teleurgesteld raken in de jongere sociale media bedrijven zoals Facebook.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, vooral vanwege hernieuwde zorgen om Griekenland en zwakke economische data uit Duitsland.

De Duitse Ifo-index toonde aan dat het ondernemersvertrouwen voor de vijfde maand op rij is afgenomen, waarmee de zorgen toenamen dat de grootste economie van de eurozone in een recessie zal belanden.