Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 40161 tot 40165
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Grieken gaan woensdag weer massaal staken

Griekenland maakt zich op voor de derde algemene staking dit jaar uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

De vakbonden hebben ambtenaren, leraren, juristen, zeelieden en andere beroepsgroepen opgeroepen woensdag het werk neer te leggen. ,,SOS - redt het land, maar vooral zijn mensen!" staat op affiches van de twee grootste vakcentrales.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Spaanse slechte leningen op nieuw record

Het gaat van kwaad naar erger tot dramatisch met de Spaanse financiële sector. Spaanse slechte leningen stegen tot een absoluut recordniveau, het hoogste in de laatste 50 jaar. Bijna 10 % (9,86 % om precies te zijn) van alle uitstaande leningen wordt ondertussen aanzien als een slechte lening. Dit zijn leningen waarbij de leenheer zijn afbetalingsplan niet nakomt.

De Spaanse financiële sector heeft voor € 1,7 biljoen financiële activa. De 10 % komt dus neer op € 172 miljard, dit is 17 % van het Spaanse bbp. € 172 miljard euro aan leningen genereren dus geen cash flow voor de banken terwijl anderzijds de deposito’s het land uitvliegen. Deze dodelijke spiraal zal nog met moeite doorbroken kunnen worden.

[grafiek]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

IMF:Hervorming financiële sector stokt

Vijf jaar na het begin van de financiële crisis, is de wereldwijde financiële sector nog weinig veranderd. Het systeem is nog altijd veel te complex en banken kunnen makkelijk nieuwe regels ontduiken. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in het Global Financial Stability Report dat dinsdag is uitgekomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Portugese horeca in actie tegen creditcards

Restaurants in Portugal zijn dinsdag in actie gekomen tegen creditcards. Ze hadden ,,de dag zonder kaarten'' uitgeroepen om te protesteren tegen het percentage geld (circa 2 procent) dat de kredietkaartondernemingen voor elke transactie innen.

Voor de belangenvereniging van Portugese restauranthouders (MNERP) is de maat vol. Volgens de vereniging heeft 90 procent van de leden dinsdag creditcards geweigerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Golden Cross bij goud en zilver signaal dat prijzen fors hoger kunnen

In de technische analyse geldt het Golden Cross als een bijzonder sterk technisch signaal. Dat ‘gouden kruis’ – dat overigens niets te maken heeft met goud zelf – doet zich voor wanneer de prijs of koers van iets (aandeel, beursindex, grondstof) door het 200-daags gemiddelde breekt.

Maar bijkomende voorwaarde is ook het korte gemiddelde – meestal het 50-daags gemiddelde – opwaarts wordt doorbroken. Wanneer een dergelijke stijging zich voordoet, volgt er meestal een periode van verdere stijging. Die stijging kan zelfs in een versnelde fase plaatsvinden.

Goudprijs naar 3500 dollar?