EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40161 tot 40165 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

Athens: Social Meltdown - Greek subtitles

Dr Dimitris Dalakoglou explains the social meltdown which took place in Greece between May 2010 & June 2012 that is on going. This film contains videos and photos shot on the streets, often containing violence and paints a portrait of widespread economic hardship endured by a cities inhabitants. This film is part of an ongoing research project, which looks at the rapid structural changes which Greece is undergoing.

Lees verder op vimeo.com
Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

Klein herstel voor de AEX index en de BEL20

De AEX index en de BEL20 begonnen de dag voortvarend met een kleine winst van rond de +0,5% kort na opening van beide beurzen. Een positief macrocijfer uit China gaf de beurzen bij opening nog een goede stimulans. Het cijfer over de Chinese industrie viel mee en zorgen over een afnemende groei van de Chinese economie werden hierdoor wat minder. Niet lang na opening zorgden macrocijfers uit Duitsland voor een daling op de Europese beurzen. De inkoopmanagersindex voor de industrie en de dienstensector waren in oktober gedaald en dit was tegen de verwachting van economen. Verder daalde het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie voor de de zesde maand.

Na deze teleurstellende cijfers kregen beleggers toch weer wat moed en aandelen konden hierdoor wat herstellen.  In de ochtend kwam het gerucht dat Griekenland twee jaar extra de tijd zou krijgen om hun economische hervormingen en bezuinigingen door te voeren. Dit gerucht kwam van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung maar dit werd kort daarna al ontkend door zowel Duitse politici alsmede ECB-bestuurslid Jörg Asmussen.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,5%, herstel dankzij data, cijfers VS

De AEX is woensdag hoger gesloten, ondanks per saldo tegenvallende macrodata uit de eurozone. De verkoop van nieuwe huizen in de VS waren echter goed, maar daar stonden tegenvallende hypotheekaanvragen tegenover. Wall Street bood in bescheiden mate steun en dat gold ook voor de toespraak van Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank.

Rondom Griekenland heerste woensdag verwarring of het land nu wel of geen twee jaar extra krijgt om aan zijn begrotingsdoelstellingen te voldoen. Volgens de Grieken zelf was er op dat vlak al wel een akkoord.

De AEX sloot 0,5% hoger op 328,49 punten. De Midkap kreeg op het slot 0,7% bij op 525,70 punten. De ASX sloot 0,4% hoger op 391,98 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

Goud doet het goed in post-verkiezingsjaren

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan voor de deur. Dit is goed nieuws voor goud. Goud doet het meestal goed in de jaren na de verkiezingen. Onderstaande grafiek geeft de goudprijs weer van 1970 tot nu waarbij de rode pijlen verkiezingsjaren aangeven van 1973 tot 2009. In 7 van de 10 gevallen steeg goud na een verkiezingsjaar. Aangezien in deze 40 jaar goud zich 20 jaar in een bear marktet bevond, is dit toch een sterke prestatie.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 24 oktober 2012

Is zilver wel een monetaire grondstof?

Als we de 2 edelmetalen bekijken, zien we dat goud en zilver grotendeels samen bewegen. Zilver is weliswaar volatieler dan goud, ze maken hooguit dezelfde bewegingen. Aangezien de 2edelmetalen er een zeer goed 3e kwartaal hebben opzitten, was zilver de best presterende grondstof van allemaal.

Als we de 2 edelmetalen bekijken, zien we dat goud en zilver grotendeels samen bewegen. Zilver is weliswaar volatieler dan goud, ze maken hooguit dezelfde bewegingen. Aangezien de 2edelmetalen er een zeer goed 3e kwartaal hebben opzitten, was zilver de best presterende grondstof van allemaal.

In de15 maanden na QE1steeg zilver 53 %, dubbel zoveel als goud. Na QE 2 steeg zilver 24 %, 3 keer beter dan goud. In de aanloop naar en na QE 3 steeg zilver nog eens 25 %, weer dubbel zoveel dan goud. Zilver heeft dan ook een kleinere markt waar bewegingen volatieler zijn en de risico’s groter. Goud staat bijvoorbeeld maar een 8 % onder zijn top terwijl zilver nog 30 % moet goedmaken.

[... ...]

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs