EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
59
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40176 tot 40180
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Rente Spanje stijgt iets in aanloop naar veilingen

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties bereikte woensdagochtend een piek van 5,9 procent, 8 basispountem eer dan dinsdag.

De stijging heeft te maken met een aantal veilingen van staatsleningen deze maand en met de onzekerheid over het al dan niet aanvragen van noodsteun door het noodlijdende land.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Zilver geraakt op!

Wist je dat zilver de beste elektrische geleider is en dat dit één van de redenen is waarom deze grondstof zijn weg vond naar meer dan tienduizend industriële toepassingen?

Wist je dat zilver de beste elektrische geleider is en dat dit één van de redenen is waarom deze grondstof zijn weg vond naar meer dan tienduizend industriële toepassingen?

Zonnepanelen bijvoorbeeld steunen hevig op het gebruik van zilver. Dit jaar zou de vraag vanuit de sector meer dan 60 miljoen ounces bedragen. In 2002 was dat nog amper 1 miljoen ounces.

95% van het zilver dat in de geschiedenis geproduceerd werd, is verdwenen van deze planeet.

De meeste toepassingen gebruiken immers maar een paar gram zilver en het is economisch niet interessant om dit te recycleren.

De voorbije decennia lag de vraag naar zilver dan ook stelselmatig hoger dan het aanbod. Dit was geen probleem omdat er genoeg zilver was om het tekort op te vangen.

Lees verder op Aandelen.com
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

AEX dringt openingsverlies terug

De beurs in Amsterdam wist woensdag het openingsverlies terug te dringen. Ook op de andere Europese beurzen werden de koersverliezen grotendeels weggewerkt. De stemming bleef terughoudend door de verslechterde economische vooruitzichten en de vrees voor tegenvallende bedrijfsresultaten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,1 procent lager op 327,38 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 528,53 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen verloor 0,2 procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Deutschland Üer alles

Net als het blad Quote met zijn 500 Rijkste Nederlanders en de Britse Sunday Times Richlist publiceert ook het Duitse Manager Magazin elk jaar een rijkenlijst. De nieuwste uitgave ligt nu in de kiosk en de eerste conclusie is dat het de Duitse rijken beter gaat dan de Nederlandse. 'Krise? Welche Krise?' heet dat nagsynchroniseerd.

Lees verder op ftm.nl
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

“Griekenland kan volgend jaar Eurozone verlaten”

Steeds meer economen trekken de leefbaarheid van de Eurozone in twijfel, tenminste toch wat het blok in zijn huidige vorm betreft. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens één of meer landen de Eurozone zullen verlaten of gedwongen zullen worden om die te verlaten.

Volgens Citigroup moeten de kansen dat Griekenland de Eurozone zal verlaten op 50 tot 70 % ingeschat worden. Griekenland vormt op zich misschien nog geen probleem, maar dat probleem kan er wel komen wanneer bijvoorbeeld Spanje met de rug tegen de muur wordt gezet.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs