Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 40181 tot 40185
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Moody's en Rajoy stuwen euro

De euro bereikte woensdag de hoogste stand ten opzichte van de dollar in 4 maanden. De dollar zakte weg na de waarschuwing van Moody's aan de Verenigde Staten dat de AAA-rating van het land gevaar loopt.

Berichten in Finse media dat de Spaanse premier Rajoy overweegt gebruik te maken van het opkoopprogramma voor staatsobligaties van de Europese Centrale Bank zorgden voor een verdere stijging van de euro.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Doormodderen in eurozone geen optie

Als we het goede van de Europese samenwerking willen behouden, moeten we onder ogen zien dat een betere samenwerking binnen de EU wel eens gebaat kan zijn door minder samen te doen, stelt drs. Arie Slob.

In een tijd dat Europa zo onder vuur ligt, is het eens goed om ons het enorme verschil tussen de eerste helft en de tweede helft van de twintigste eeuw voor de geest te halen. De eerste helft: twee wereldoorlogen, enorme verwoestingen, de grote recessie en de scheiding tussen het communistische oosten en het westen.

De tweede helft: vrede tussen de erfvijanden Frankrijk en Duitsland, welvaartsgroei, open grenzen, het opheffen van de deling tussen oost en west en vrij verkeer van personen en goederen van Ierland tot Bulgarije en van Portugal tot Finland.

De Europese samenwerking heeft ons dus veel opgeleverd. Maar kunnen we die verworvenheden behouden, ook als het even wat minder gaat?

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Goudprijs steeg met 3% in Augustus

Goud heeft een goede maand achter de rug. De prijs van het edelmetaal is opgelopen met 3% in vergelijking met de laatste stand van Juli.

De goudprijs begon de maand Augustus op een koers van 1599 dollar per troy ounce. Mede door goede berichten vanuit de FED en de ECB is de koers opgelopen tot het hoogtepunt van de maand van 1668 dollar per troy ounce. Door het aankondigingen van steunmaatregelen om de economie weer uit de negatieve spiraal te helpen heeft ervoor gezorgd dat de goudprijs sterke stijgingen doormaakte. Goud eindige uiteindelijk de maand op een koers vgan 1648 dollar per troy ounce, waarmee de koers 3% is gestegen in een maand.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Nikkei sluit fors hoger

De beurs in Tokio is woensdag fors hoger geƫindigd. De stemming werd gesteund door de hoop op een nieuwe steunronde van de Amerikaanse centrale bank en de verwachting dat het Duitse Constitutionele Hof zijn goedkeuring zal verlenen aan het Europese noodfonds ESM. De Nikkei sloot 1,7 procent hoger op 8959,96 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

'Amsterdamse beurs begint hoger'

De beurs in Amsterdam opent naar verwachting licht hoger. De handel staat in het teken van de uitspraak van het Duits Constitutioneel Hof over het ESM.

,,De AEX opent 0,5 tot 1 punt hoger in navolging van de koerswinsten in Aziƫ en hogere Amerikaanse openingsindicatoren. Het wordt een spannende dag. Het Duitse hof spreekt zich uit over het noodfonds en in Nederland worden er verkiezingen gehouden. De verwachting is dat het noodfonds zal worden goedgekeurd. Wat de Nederlandse verkiezingen betreft zal alleen een heel verrassende uitslag voor onrust op de markten kunnen zorgen", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Markets Netherlands.