Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 40186 tot 40190
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Spanje overweegt opkoopplan ECB

Spanje overweegt gebruik te maken van het plan van de Europese Centrale Bank (ECB) om staatsobligaties op te kopen.

''Naast groei is de enige optie die ik overweeg gebruik te maken van het mechanisme dat de centrale bank heeft aangekondigd'', zegt de Spaanse premier Mariano Rajoy woensdag in de Finse krant Helsingin Sanomat.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten, in aanloop naar de start van de twee dagen durende bijeenkomst van de Federal Reserve woensdag en donderdag.

"De markt is in afwachting van wat komen gaat totdat er iets meer zekerheid is", aldus Andy Lebow van Jefferies Bache, refererend naar de Fed-bijeenkomst die woensdag in aanloop naar het rentebesluit een dag later aanvangt.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

ECB prijst Griekenland, maar uitdagingen blijven

De Europese Centrale Bank heeft Griekenland dinsdag geprezen voor de hervormingen die het land tot nu toe heeft doorgevoerd, maar wijst erop dat er nog voldoende uitdagingen zijn.

De opmerkingen volgen na een ontmoeting tussen een Griekse delegatie geleid door minister-president Antonis Samaras en afgevaardigden van de ECB, met onder meer president Mario Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

'ECB alleen kortlopende obligaties opkopen'

De Europese Centrale Bank (ECB) zou alleen staatsobligaties met een looptijd van maximaal drie jaar moeten opkopen. Dat zei ECB-bestuurder Jörg Asmussen dinsdag.

,,Dat is een periode die dichter bij het standaard monetaire beleid staat'', aldus de Duitser Asmussen. De bestuurder zei verder dat de ECB staatspapier niet alleen zou kunnen kopen, maar ook verkopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Wall Street wacht op Duitsland en Fed

De handelaren op Wall Street hielden dinsdag hun kruit droog in afwachting van de uitspraak van het Duitse constitutionele Hof over het noodfonds ESM. Ook keken beleggers uit naar de uitkomsten van de beleidvergadering van de Federal Reserve op donderdag. De stemming was wel positief, maar de volumes waren laag.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 13.340 punten. De S&P 500-index kreeg er 0,5 procent bij tot 1435 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond 0,2 procent hoger op 3111 punten.