Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 40186 tot 40190
Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Zesde recessiejaar voor Grieken

Ook in 2013 krimpt de Griekse economie. Dat is dan voor het zesde jaar op rij. De grootste krimp heeft Griekenland echter achter de rug, blijkt uit de voorlopige begroting die de Griekse regering voor 2013 heeft opgesteld.

De economie krimpt dit jaar 6,5 procent. Volgend jaar is de krimp nog 3,8 procent.

Ondanks alle bezuinigingen en belastingverhogingen van de afgelopen jaren heeft Griekenland in 2013 nog altijd een gat in de begroting. Het begrotingstekort is volgend jaar 4,2 procent. Dat is minder dan het tekort over 2012. Dat komt waarschijnlijk uit op 6,6 procent.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Eurozone telt 18,2 miljoen werklozen

De landen van de eurozone blijven kampen met toenemende werkloosheid. Ook de vooruitzichten blijven somber.

Volgens een rapport van het statistiekbureau Eurostat is het aantal werklozen in de 17 landen van de eurozone in augustus toegenomen met 34.000.

Hoewel het werkloosheidspercentage tegenover juli stabiel blijft op 11,4 procent telt de eurozone nu 18,2 miljoen werklozen, het hoogste peil sinds de oprichting van de eurozone in 1999. In de 27 landen van de Europese Unie (EU) zitten 25,5 miljoen mensen zonder werk.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Hypotheekrenteaftrek vanaf 2013

Om voor renteaftrek in aanmerking te komen, moeten bij hypotheekleningen die vanaf 1 januari 2013 worden afgesloten, een contractuele verplichting bestaan om ten minste annuïtair in maximaal 360 maanden volledig af te lossen.

Door de opname van de contractuele aflosverplichting wordt voorkomen dat aflossingsvrije leningen, waarop de belastingplichtige jaarlijks vrijwillig aflost, ook voor renteaftrek in aanmerking komen. Daarnaast wordt een toetsmoment ingebouwd voor lopende leningen. Dat is 31 december van het jaar. Op dat moment moet de hoofdsom van de lening liggen onder de volgens een formule bepaalde hoofdsom. Op de site van de Belastingdienst zal een rekenmodule worden gepubliceerd, waardoor iedere burger dat zelf kan uitrekenen. Als een klant een lening sluit en keurig maandelijks de termijn betaalt, zal er nooit een probleem ontstaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Terugkeer naar drachme kan Griekse economie kick-start geven

Kan Griekenland de Eurozone verlaten en opnieuw de drachme invoeren? Meer en meer waarnemers tasten de do’s en dont’s van zo’n scenario af. Eigenlijk geeft iedereen de voorkeur aan een Griekenland in de Eurozone, maar het ziet er steeds waarschijnlijker uit dat dit een droom zal blijken te zijn.

De druk op Griekenland, de Griekse bevolking én op Europa wordt steeds groter. De geldhonger van de Grieken heeft haast mythische proporties aangenomen. De (vooral) Noord-Europese landen lijken niet meer bereid om zo maar klakkeloos aan die geldhonger te voldoen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Europese beurzen herstellen sterk

De Europese beurzen wisten maandag sterk te herstellen na de stevige verliesbeurt van afgelopen vrijdag. Zwaar afgestrafte aandelen werden aan het begin van het nieuwe beurskwartaal weer opgepikt. Een aanhoudende krimp van de industrie in de eurozone en in China konden de pret niet drukken.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1 procent hoger op 326,52 punten. De MidKap-index steeg 1,2 procent tot 525,19 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tussen 1,2 en 1,7 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,6 procent hoger.