Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40186 tot 40190
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Kadaster: in augustus maar 8.384 woningen verkocht

In augustus registreerde het Kadaster maar 8.384 verkochte woningen. Dit is een daling van 16,2% ten opzichte van augustus 2011. Het aantal hypotheken zakte zelfs met bijna een kwart.

Alle woningtypen laten een daling zien ten opzichte van het aantal geregistreerde verkochte woningen in augustus 2011. Tussenwoningen daalden het meest in deze periode met 18,6%, appartementen het minst met 13,4%. Ten opzichte van de vorig maand, juli 2012, is er overal een stijging te zien. De stijging is bij hoekwoningen het grootst (15,4%) en bij vrijstaande woning het minst groot (6,4%).

Bron: analist.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Olieprijs stijgt harder dan de vraag

Afgelopen vrijdag duikelde de prijs voor een vat Brent nog met 5 dollar omlaag naar 113 dollar.De recente prijsontwikkeling van de olieprijs lijkt niet in de pas te lopen met de vraag op basis van de mondiale groei. Econoom en beursverslaggever Hans de Geus van RTLZ stelt de olieprijs nu relatief harder stijgt dan de groei.

De Geus duidt op de fysieke beperkingen van olieplatformen die nu eenmaal een dagelijkse maximale productie hebben en het feit dat de productie in Saoedi Arabiƫ wellicht al aan haar max zit. De relatief hard gestegen olieprijs lijkt deze beperkingen te reflecteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Opnieuw daling in verkoop woningen

In augustus 2012 werden 8.383 woningen verkocht, een daling van 16,2 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Dat meldt het Kadaster woensdag.

Uit de statistieken van het Kadaster blijkt dat vooral de verkoop van tussenwoningen gedaald (18,6 procent) is in vergelijking met een jaar geleden. De appartementenverkoop daalde het minst met 13,4 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Beslissing Fed is 'game changer' voor goud

De recente beslissing van de Fed is voor Morgan Stanley een game changer voor het goud. Dat wordt volgens de zakenbank duidelijk aangetoond door de omvang en de kracht van de recente stijgingsfase bij het goud. De perceptie van de strategie van de Fed is helemaal veranderd.

De centrale bank van de U.S. zal obligaties blijven inkopen ‘zolang dat noodzakelijk is’. Daarmee heeft de Fed de nek wel heel ver uitgestoken. Wanneer de economie niet aantrekt, zal de Fed dus obligaties blijven inkopen. Of anders gezegd: de centrale bank kan lang bezig blijven.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Meer miljonairs in Europa door Nederland

Het aantal dollarmiljonairs in Europa is het afgelopen jaar gestegen. Er zijn nu 3,17 miljoen mensen in Europa die meer dan 1 miljoen dollar (765.000) te besteden hebben. Dat is 1,1 procent meer dan in 2010. De stijging komt vooral voor rekening van Nederland, Rusland en Zwitserland.

Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de Royal Bank of Canada en Capgemini. Hoeveel miljonairs Nederland telt, meldt het onderzoek niet.