EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40196 tot 40200
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Is zilver nog steeds 'poor man's gold?

De afgelopen 6 maanden steeg de prijs van zilver van $28,- per troy ounce naar $34,- per troy ounce. Dit komt neer op een stijging van ruim 20%. In de afgelopen maand schommelde de zilverprijs tussen de $33,- en $35,- per troy ounce. Eerder lieten we u al weten dat Hedge funds momenteel bijzonder positief zijn over zilver.

[... + video Bloomberg]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Hoe rekende nazi-Duitsland begin jaren dertig af met de massale werkloosheid?

Tussen 1932 en 1936 daalde de werkloosheid in nazi-Duitsland van 43,8% of meer dan 6 miljoen werklozen tot 12% of nog amper 800.000 werklozen. De massale tewerkstellingsplannen kaderden in het ‘economisch mirakel’ waarbij het bruto binnenlands product in dezelfde tijdsspanne met 50% steeg. Hoe dat mogelijk was? Eens Hitler de controle over het Duitse parlement veroverde, deed hij gewoon waar hij zin in had.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Draghi ziet nog lange klim voor de eurozone

De economie van de eurozone is in de afgelopen maanden op enkele punten verbeterd, maar de weg naar herstel is lang en bergop. Dat zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag in het Europees Parlement.

,,Vooruitkijkend zien we zwakke economische activiteit in de nabije toekomst en slechts een zeer beperkte opleving daarna. De risico's komen vooral voort uit de spanningen op verscheidene financiële markten in de eurozone'', aldus Draghi.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Grote stakingen in Frankrijk

In acht steden in Frankrijk wordt vandaag gestaakt en gedemonstreerd tegen het economisch beleid van de socialistische president Hollande. De verwachting is dat tienduizenden mensen de straat op gaan.

De werkloosheid in Frankrijk is voor de 16e opeenvolgende maand gestegen. De werkloosheid schommelt rond de 10 procent. Onder jongeren is dat percentage nog hoger: een op de vier jongeren zit zonder werk.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Hyperinflatie in Iran: enkele lessen voor beleggers

Roland Vandamme schreef dat hyperinflatie eerst langzaam gaat en dan plots. Hij haalde daarbij het voorbeeld van Iran aan.

Roland Vandamme schreef dat hyperinflatie eerst langzaam gaat en dan plots. Hij haalde daarbij het voorbeeld van Iran aan.

Iran mag inderdaad toegevoegd worden aan het lijste van landen die getroffen werden door hyperinflatie. Met een inflatie van 70% op jaarbasis wordt de waarde van de lokale munt compleet onderuit gehaald.

De voorbije maanden leek er weinig aan de hand. De munt verstevigde zelfs nog een beetje ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

En dan ging het opeens snel.

Je hoort economen wel eens zeggen dat we niet bang moeten zijn voor inflatie omdat de vraag laag is. En de werkloosheid hoog.

Lees verder op Aandelen.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs