Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4021 tot 4025
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Waarde euro naar laagste niveau sinds begin 2016

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar ging maandagochtend opnieuw stevig omlaag. De Europese munt zakte daarbij naar de laagste koers sinds het begin van dit jaar.

De euro bereikte in de ochtendhandel een dieptepunt van 1,0728 dollar, tegen 1,0840 dollar bij het slot van de Europese aandelenbeurzen op vrijdag. De euro was op 6 januari voor het laatst zo weinig waard, nadat de wisselkoers vorig jaar enkele malen tot ongeveer 1,05 dollar was teruggezakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Het trio dat de wereld kan veranderen: Trump – Le Pen – Farage

‘De overwinning van Donald Trump is een nieuwe steen in de bouw van een nieuwe wereld’, dat zegt Marine Le Pen, leider van het rechtse Front National in Frankrijk. Na Brexit is dit al de 2e keer dat de elite op hun plaats worden gezet. Dat Trump Nigel Farage uitnodigt voor Brits Eerste Minister May, is ook koren naar de molen van rechtse partijen.

‘Donald Trump heeft mogelijk gemaakt wat eerst onmogelijk leek’, zegt Le Pen. Ze hoopt dat de kiezers in Frankrijk ook in opstand zullen komen tegen ‘de elite’. De globale revolutie begon in Groot-Brittannië, bereikt nu de Verenigde Staten en komt hopelijk ook naar het Europese vaste land, aldus Le Pen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Is dit hét moment om te beleggen in Russische aandelen?

Russische investeerders juichen de verrassende overwinning van Donald J. Trump toe. Ze hopen met Trump als politieke leider van de westerse wereld op soepelere economische vooruitzichten. De Russische aandelenbeurs reageerde alvast hoopvol op de overwinning van Trump.

Afgelopen woensdag steeg de Russische beurs zo’n 2%. Het was een van de weinige lichtpunten op de rode beursdag. De Russische roebel steeg die dag ook ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 november 2016

UBS: Australie moet grote bankbiljetten verbieden

Australië zou het voorbeeld van India moeten volgen en alle grote bankbiljetten uit omloop moeten halen, aldus de Zwitserse bank UBS. In een nieuw rapport schrijft analist Jonathan Mott dat het verbieden van grote kan bijdragen aan het bestrijden van corruptie en belastingontduiking. Ook zou een dergelijke maatregel goed zijn voor banken, omdat consumenten dan meer geld naar de bank brengen en minder contant geld zullen aanhouden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Ons welzijn anno 2016

We schrijven oktober 2016. Dat is al weer een goeie 70 jaar na de 2e WO. Voor onze westerse economieën betekent dat een lange periode van een vreedzame samenleving. Geen oorlogen meer binnen de eigen grenzen, maar helaas veel oorlogsgeweld op afstand. Best wel zorgelijk. Behalve een periode van langdurige harmonie hebben we mede door de wederopbouw na de 2e WO een lange cyclus gekend van economische groei. Af en toe een dipje in de vorm van een recessie, maar geen echte depressie, hoewel het jaar 2009 e.v. er misschien wel één was. Deze na-oorlogse periode van o.a. de flower-power en de intrede van het digitale tijdperk past goed in de theorie van sommige wetenschappers. Namelijk een tijdvak van langdurige groei opgevolgd door een lange periode van krimp. Vaak periodes van 50 tot 60 jaar. Een opgaande lijn doorbroken met wat dipjes en een neergaande lijn die wordt onderbroken met wat upjes. De altijd aanwezige ups-and-downs in de lange cyclus.