Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40201 tot 40205
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Goudschat gevonden in huis overleden kluizenaar

Schoonmakers in de Amerikaanse staat Nevada hebben een bijzondere ontdekking gedaan toen ze het huis van een overleden kluizenaar leeghaalden. Hoewel de man maar 200 dollar op zijn bankrekening had, vonden ze in het huis dozen vol goud.

Volgens de Las Vegas Sun leefde Walter Samasko als een kluizenaar. Hij overleed in mei maar zijn lichaam werd pas in juni ontdekt nadat buren hadden geklaagd over de geur.

Toen het huis werd schoongemaakt om verkocht te worden, vonden gemeenteambtenaren goudstaven en munten ter waarde van zeven miljoen dollar, opgeslagen in dozen in de garage. Volgens een ambtenaar ging het om zoveel goud dat ze een kruiwagen nodig hadden om het naar de vrachtwagen te brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Wall Street kiest geen richting: Dow +0,1%

De beleggers op Wall Street kozen dinsdag nauwelijks richting. De uitslag van de graadmeters was miniem. Na de sterke stijgingen van de afgelopen weken, gevoed door maatregelen van de centrale banken, deden de beleggers een stapje terug maar van grote dalingen was geen sprake. ,,Beleggers geloven de belofte van centrale banken om alles te doen om de economie te helpen'', aldus een Amerikaanse analist.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 13.564,64 punten. De S&P 500-index verloor 0,1 procent en eindigde op 1459,32 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 3177,80 punten.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

De Amerikaanse Middenklasse: Terug naar begin jaren 90

We discussed the inflationary costs and deflationary benefits of government action or inaction earlier - specifically with regard to the middle class. Bloomberg TV provided a succinct clip this morning that showed the one chart that Obama (and also Romney just as likely) would really not like to see. Loosely defined as lying between the ruling class and the proletariat, it would seem that George Washington himself would be distraught as the median net worth of the middle class has plunged 28% since 2000 back to early 90s levels (while the ruling class is up around 1%) and the lower tier down around 45%. Forget the lost decade, watch these 90 seconds to get a clue and see that Japan is not the only nation suffering under 20 years of subjugation.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Kaal Griekenland zakt weg in het moeras.

Een Griekse politieagent doet alsof hij zich ophangt uit protest tegen de bezuiningspolitiek.

Griekenland sluit dit jaar vermoedelijk af met een overheidsschuld van 161 procent van zijn bruto binnenlands product. Die schuldgraad moet tegen 2020 naar 120 procent.

Dat is een waar huzarenstuk, zeker omdat begin dit jaar al een deel van de uitstaande schuld is herschikt, en het labeur dus van diepgaande besparingen en hervormingen moet komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Fed-bestuurslid verdedigt QE3, toont bezorgdheid VS-economie

Een vooraanstaand lid van de Federal Reserve heeft dinsdag de keuze van de Amerikaanse centrale bank om een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming (QE3) te starten, verdedigd tijdens een toespraak voor de lokale kamer van koophandel in Florham Park, New Jersey. Tevens omschreef William Dudley, president van de Federal Reserve Bank van New York en vice-voorzitter van de Federal Open Market Committee de Amerikaanse economie als "zwak".

De Fed kondigde vorige week aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis.