Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 40201 tot 40205
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Beurskoersen hebben lagere bedrijfswinsten al ingecalculeerd

We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen van bedrijfsresultaten. In de komende dagen krijgen we al wat kruimels voorgeschoteld, maar de grote brokken mogen we vanaf volgende week verwachten. Sinds jaar en dag wordt het seizoen in de U.S. op gang geschoten door Alcoa.

Het aluminiumbedrijf komt toekomende dinsdag verslag uitbrengen over Q3, de verwachtingen zijn allesbehalve hooggespannen. Maar niet alleen Alcoa dreigt met de resultaten langs de boot te vallen, 80% van de zgn. pre-earnings announcements waren negatief.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Deutsche Bank: correctie van 9% in VS en 22% in Europa?

De aandelenmarkten lopen niet meer in de pas met de reële economie. Krijgen we een forse correctie?

Deutsche Bank schrijft in een rapport dat in mei/juni de inkoopmanagersindexen nog gelijk opgingen met de aandelenmarkten. Sindsdien zijn de aandelenkoersen echter gestegen, terwijl de macro-economische gegevens niet zijn gewijzigd. Dat leidt ertoe dat de Amerikaanse beurs 9% is overgewaardeerd en die in Europa 22%.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Koersen AEX index en BEL20 sluiten bijna onveranderd

AMSTERDAM (Dow Jones)–Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiele agenda tot en met woensdag 10 oktober: WOENSDAG 3 OKTOBER – Tesco, halfjaarcijfers 2012 – Family Dollar Stores, resultat

Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag met lagere koersen dan de slotstanden van gisteren. Kort na opening noteerde de AEX index -0,7% lager door met name de verliezen van Aperam en ArcelorMittal welke rond de -2% stonden en de BEL20 verloor slechts -0,3%. De wat tegenvallende start van de dag was te wijten aan geruchten dat Duitsland een eventuele steunaanvraag van Spanje zou gaan blokkeren. Verder lieten de Amerikaanse beurzen gisteren in het laatste uur een kleine terugval zien.

Beide beurzen zetten al snel een herstel in en de koersen van aandelen gingen richting de middag licht omhoog om uiteindelijke beide indexen in de plus te zetten. Kort na lunchtijd stond de beurs in Brussel +0,7% hoger en de beurs in Amsterdam steeg licht met +0,3%. Al blijft Spanje de beurzen bezig houden, beleggers konden wel wat geruststelling krijgen door wat meer rust op de obligatiemarkt. De rente op 10 jarige staatsleningen daalde verder tot het niveau van 5,7%. Na het slot van de beurzen afgelopen vrijdag reageerden beleggers nog overwegend positief op de aankondiging van een groot bezuinigingspakket van de Spaanse regering.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Hoe kan Amerika de kapitalistische motor herstellen?

De gigantische groei van de wereldeconomie na de Tweede Wereldoorlog is in grote mate te danken aan Amerikaanse ondernemers. De kapitalistische groeimachine verspreidde de boodschap van de vrije markt in de wereld en transformeerde de American dream in een globale realiteit. Sinds de crisis van 2007-2008 sputtert die machine echter.The Economist stelt plannen voor om ze te herstellen.

Het liberaal blad identificeert de drie belangrijkste elementen van het Amerikaans kapitalisme en ontdekt dat die alle drie al minstens een decennium in verval zijn:

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Nederlanders werken het minst van alle Europeanen

Iedereen is de afgelopen 12 jaar minder gaan werken, maar Nederlanders hebben het helemaal goed voor elkaar. We werken het minste van alle landen in de EU.

Nederlanders met een baan, werkten in 2011 gemiddeld 1379 uur. Dat blijkt uit cijfers van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, die bestaat uit 34 landen wereldwijd.