Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 40206 tot 40210
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is maandag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een tegenvallend kwartaalrapport van de Japanse centrale bank en een aanhoudende krimp van de Chinese industriële bedrijvigheid. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8796,51 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

'Lagere opening beurzen'

De Europese beurzen openen waarschijnlijk met verlies. Belegges kijken naar Spanje, Griekenland, de vergadering van de ECB en het banenrapport in de VS.

Vrijdag bleek uit een stresstest dat de Spaanse bankensector 59,3 miljard euro aan extra kapitaal nodig heeft om een zware economische neergang op te kunnen vangen. Het land is van plan 40 miljard euro aan Europese steun te vragen hiervoor. Volgens een Londense analist is het nu vrijwel zeker dat Spanje spoedig ook een formeel hulpverzoek bij de EU zal indienen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Nederland wordt vandaag 2% duurder

In Nederland wortd het leven per 1 oktober 2 procent duurder.  Het algemene btw-tarief gaat vanaf vandaag omhoog van 19 naar 21 procent.  De bank ING heeft becijferd dat een huishouden volgend jaar door de maatregel gemiddeld 180 euro meer gaat uitgeven. In 2014 zou dat oplopen tot 330 euro meer dan dit jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

'Banco Popular wil staatssteun voorkomen'

De Spaanse bank Banco Popular overweegt een kapitaalverhoging van 2 miljard euro en het schrappen van dividend om het accepteren van staatssteun te voorkomen. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais zondag zonder een bron te noemen.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Riemen vast, turbulentie op de beurs verwacht.

De spotlights zijn vooral gericht op Spanje, Griekenland, een maandelijkse vergadering van de Europese Centrale Bank en een Amerikaans banenrapport.

Wat betreft Spanje blijft de focus liggen op een eventuele steunaanvraag bij het Europese noodfonds. Vrijdag bleek uit een stresstest dat de Spaanse bankensector 59,3 miljard euro aan extra kapitaal nodig heeft om een zware economische neergang op te kunnen vangen. Het land is van plan 40 miljard euro aan Europese steun te vragen hiervoor.