Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40206 tot 40210
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Kopie van Moody's dreigt rating VS te verlagen

Kredietbeoordelaar Moody's dreigt de 'triple A'-kredietwaardering van de Verenigde Staten te verlagen.

De kredietbeoordelaar gaat daartoe over wanneer het Congres voor 2014 niet een begroting opstelt die leidt tot een geleidelijke verlaging van de schuldenlast van het land. Dat maakte de beoordelaar dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Wall Street opent in de plus

In New York zijn de Amerikaanse beurzen licht hoger geopend. Beleggers wachten op het Duitse Constitutionele Hof, dat woensdag beslist over het lot van het Europese noodfonds ESM.

Ook wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op donderdag.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 13.275 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 1430 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 3105 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

BREKEND: Moody's waarschuwt VS voor kredietverlaging

Schokkend nieuws. Ratingbureau Moody’s waarschuwt de VS om iets aan zijn hoge schuldenlast te doen, want anders zit er niets anders op dan de kredietrating te verlagen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

'Wall Street begint hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers wachten op het Duitse Constitutionele Hof, dat woensdag beslist over het Europese noodfonds ESM. Ook wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op donderdag.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans in juli licht is gestegen door een geringere export naar Europese landen en een recordimport vanuit China. Het tekort kwam uit op 42 miljard dollar in vergelijking met een herziene 41,9 miljard dollar in juni. Aanvankelijk werd voor die maand een tekort gemeld van 42,9 miljard dollar. Economen rekenden voor juli in doorsnee op 44 miljard dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Crisis Griekse bouwsector houdt aan

De diepe crisis in de Griekse bouwsector houdt onverminderd aan. De activiteit gemeten naar volume kromp in de eerste helft van dit jaar met 12 procent, waarmee de bouw in Griekenland op koers ligt voor het zevende jaar van achteruitgang op rij. Dat blijkt uit cijfers van het Griekse bureau voor de statistiek dinsdag.