Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 40206 tot 40210
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Spanje betaalt iets lagere rente bij veiling

Spanje heeft dinsdag met een veiling van staatsleningen iets meer geld opgehaald dan was beoogd. Ook vielen de rentes iets lager uit dan bij een vergelijkbare veiling een maand eerder.

Spanje veilde leningen met looptijden van 12 en 18 maanden en haalde daarmee 4,6 miljard euro op. Oorspronkelijk was gemikt op 3,5 tot 4,5 miljard euro. De rentes bedroegen respectievelijk 2,835 en 3,072 procent. Dat was respectievelijk 3,070 en 3,335 procent een maand eerder.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Bankenvereniging bepleit meer geld en tijd voor Grieken

Griekenland zou een lagere rente moeten betalen op de 130 miljard euro noodsteun en meer tijd moeten krijgen om de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) terug te betalen.

Dat stelde topman Charles Dallara van de internationale bankenvereniging Institute of International Finance (IIF) dinsdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Slechte leningen Spanje naar nieuw record

Spaanse banken hadden in juli een nieuw recordbedrag aan slechte leningen in de boeken staan. Dat blijkt uit cijfers die de Spaanse centrale bank dinsdag publiceerde.

Van alle leningen bij Spaanse banken was in 9,9 procent van de gevallen de kans op terugbetaling zeer gering, tegen 9,4 procent een maand eerder. Daarmee steeg de waarde van de slechte leningen tot 169,3 miljard euro. Spaanse banken kampen steeds vaker met slechte leningen door de malaise op de vastgoedmarkt en de economische crisis in het land.

Bron: liberalemedia.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Amerika versus Europa in de aandelenmarkt

Door alle politieke, economische en financiële problemen in Europa is de aandacht de laatste jaren voornamelijk gericht geweest op alles wat niet goed is in Europa versus tegen alles wat wel goed is in de Verenigde Staten. Het ene topberaad van Europese politici na het andere hebben het beeld van een continent in problemen alleen maar versterkt. De (vertrouwens-)crisis vraagt haar tol en de economische activiteit in Europa stagneert, terwijl de werkloosheid fors oploopt.

Kijk maar naar de Zuid Europese landen zoals Spanje waar het werkloosheidspercentage ver boven de 20% is uitgekomen. Echter als we de cijfers in de Verenigde Staten nader beschouwen, dan zien we dat de officiële werkloosheidscijfer in een staat als Californië op 10,7% staat terwijl de werkelijke werkloosheid daar veel hoger ligt. In de VS vallen werklozen eerder uit de statistieken. De werkelijke werkloosheid wordt daar gemeten aan de hand van een cijfer dat U-6 heet. En dit cijfer in Californië is 20,6%. Een staat als Nevada heeft zelfs een U-6 van ruim 22%. Slechts drie Amerikaanse staten hebben een U-6 werkloosheid van minder dan 10%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Autoverkoop in EU verder onderuit

De autoverkoop in de Europese Unie is voor de 11e maand op rij gedaald. Europeanen kochten in augustus 8,9 procent minder auto's dan dezelfde maand vorig jaar.