Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40211 tot 40215
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Spaanse leningen versus werkloosheid

Hieronder bevindt zich de grafiek van de dag. Via Scott Barber van Reuters kwamen we aan de perfecte illustratie dat het percentage slechte leningen steeds meer correleert met de oplopende werkloosheid in het land. Woensdagochtend kwam namelijk naar buiten dat het percentage slechte leningen was gestegen naar 9,86% in juli, ten opzichte van 9,65 procent in de maand juni. Hiermee komt het totaal op €169,3 miljard volgens de Bank of Spain.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Spanje raakt zonder geld, rente boven 6%

Het valt niet mee voor Mariano Rajoy. De Spaanse premier, die een aanvraag weigert te doen bij het EFSF noodfonds, wordt door financiële markten gedwongen om zijn trots opzij te zetten. Hoewel de ECB twee weken geleden beloofde in te zullen grijpen als rentes van de obligaties te ver opliepen zat hier wel één conditie achter. Het land moet zich overgeven aan de ECB en het IMF. Zonder de hervormingsmaatregelen van beide instanties zou het land geen hulp krijgen. Het plan zorgde ervoor dat shorts flinke scheuren opliepen, een permanente oplossing is het niet. De kans dat het land echter gaat aankloppen bij het noodfonds wordt met de dag groter. De reden is simpel; Spanje raakt snel zonder geld.

[...]

Bron: cnn.com
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

The party is over volgens Cnn

Investors have been living it up, sending stocks soaring on hopes that the Federal Reserve will keep the easy money rally going. But without support from central banks, it might be time to turn out the lights. But who will clean up the mess?

The opinions expressed in this commentary are solely those of Paul R. La Monica. Other than Time Warner, the parent of CNNMoney, and Abbott Laboratories, La Monica does not own positions in any individual stocks.

The Federal Reserve and European Central Bank are doing everything they can to keep the market rally going. But guess what? It's time to channel Doris Day. The party's over.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

FED helpt goudprijs verder omhoog

  Goud gaat deze maand boven de 1850 dollar uitkomen

Na een aantal dagen van verliezen voor de goudprijs is deze vandaag weer opgelopen. De belangrijkste reden voor de stijging is de mededeling van een FED official die heeft aangegeven dat de FED er alles aan doet om zo snel mogelijk de maatregelen in het kader van QE3 te activeren. Hierdoor is de prijs van goud opgelopen tot een koers van 1766 dollar per troy ounce, terwijl goud de dagen begon op een koers van 1756 dollar per troy ounce.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Wall Street neemt gas terug

In New York bleven de graadmeters dinsdag dicht bij de slotstanden van maandag. Beleggers namen voor de tweede dag op rij een adempauze na de sterke stijgingen van afgelopen weken die waren ingegeven door maatregelen van de centrale banken.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel vlak op 13.550 punten. De S&P 500-index stond 0,2 procent lager op 1458 punten en technologiebeurs Nasdq noteerde 0,1 procent lager op 3174 punten.

Een van de negatieve uitschieters was pakketjesbezorger FedEx die 2,5 procent inleverde na de uitgifte van een sombere prognose voor het lopende kwartaal en het boekjaar 2012/2013. Het bedrijf had eerder deze maand al een winstwaarschuwing uitgegeven.