Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 40211 tot 40215
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Werkloosheid Oeso landen loopt op tot 8%

De werkloosheid in de landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is in juli licht gestegen tot 8,0%.

Dat meldt de in Parijs gevestigde denktank. Het percentage liep daarmee met 0,1 procentpunt op, maar lag rond hetzelfde niveau waar het al sinds begin 2011 ligt. De werkloosheid in de eurozone bleef stabiel op 11,3%, na 13 maanden van constante stijging.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Ierland: 500 miljoen ophalen met staatslening

Ierland wil donderdag 500 miljoen euro ophalen met de tweede uitgifte van een staatslening dit jaar. Het gaat om een obligatie met een looptijd van 3 maanden.

Ierland keerde in juli voor het eerst in 2 jaar terug op de obligatiemarkt. Toen haalde het land 500 miljoen euro op met een eveneens 3-maandse lening. NTMA hoopt dit keer wat goedkoper uit te zijn dan de 1,8 procent rente die in juli werd betaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

VS-FUTURES: Wall Street gaat hogere opening tegemoet

De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een hogere opening na de sell-off die maandag aan het slot van de handelsdag op Wall Street plaatsvond. Marktvolgers gaan er niet vanuit dat beleggers dinsdag veel risico zullen nemen, voorafgaand aan de uitspraak van het Duitse hoogste gerechtshof op woensdag en het maandelijkse rentebesluit van de Federal Reserve op donderdag, waarbij laatstgenoemde op extra aandacht kan rekenen vanwege de toegenomen kans op een nieuwe ronde van monetaire verruiming. Wall Street krijgt voorbeurs e e n macrocijfer te verwerken, te weten de handelsbalans over de maand juli, waarbij wordt uitgegaan van een tekort van $44,8 miljard. McDonald's maakt dinsdag de verkoopresultaten over de maand augustus bekend. Omstreeks 12.45 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 21,00 punten hoger, de S&P 500-futures stijgen 2,00 punten terwijl de Nasdaq-100 futures 1,50 punten winnen. (MMG)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Middelkoop: Fed is firma 'List & Bedrog'

Willem Middelkoop werd geïnterviewd door Bol.com naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Goud en de geheim van geld‘. Willem legt uit hoe het idee ooit is ontstaan in zijn hoofd en kijkt daarbij naar George Soros als zijn grote mentor.

Voorts benadrukt hij dat het vooral een leerboek is over ons geldsysteem, en welke machten en krachten erachter schuil gaan. Zo doet hij alvast enkele onthullingen over de Fed en ons huidige dollarsysteem.

‘We worden bewust misleid’, aldus Middelkoop.

[video]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Zilver licht ontvlambaar!

Ik zag vanmorgen deze opmerkelijke tweet in mijn timeline.

[tweet]

Het is een uitspraak van Bill Murphy die met GATA al jaren strijd tegen de prijsmanipulaties van goud en zilver.

De manipulaties worden door Willem Middelkoop overigens uitvoerig beschreven in zijn nieuwste boek. Beurs Magazine heeft een exclusieve voorpublicatie.

Nick Laird publiceerde enkele dagen geleden nog een mooie grafiek die de zilvermanipulatie blootlegt.

Hij vergeleek de shortpositie in zilver met die in andere grondstoffen.

Blijkt dat de vier grootste traders (zeg maar banken) een shortpositie hebben die overéénkomt met 95 dagen aan productie.

[...]