Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 40216 tot 40220
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Griekse staatsschuld loopt weer verder op

Niet alleen zal Griekenland in 2013 voor het zesde jaar op rij de effecten van een recessie ondervinden, ook loopt de staatsschuld van het land dit en volgend jaar verder op.

Dat blijkt uit de maandag gepresenteerde concept-begroting van het Griekse ministerie van financien.

Naar verwachting loopt de staatsschuld in 2012 op naar 169,5% van het bruto binnenlands product (bbp) waarna de overheidsschuld in 2013 verder stijgt naar 179,3% van het bbp.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Geruchten over Gaddafi's goudschat

Een persbericht zorgt in Libië voor de nodige opwinding: de vorig jaar gedode dictator Muammar Gaddafi zou zijn goud in de woestijn hebben verstopt. Slechts enkele mensen zouden op de hoogte zijn van de plek.

In de meer dan veertig jaar dat hij als dictator in Libië aan het roer stond, verzamelde Gaddafi geweldige rijkdom. Al tijdens de opstand in Libië die leidde tot de val van Gaddafi in oktober 2011, begon de jacht op de miljoenen van de alleenheerser.

Nu voedt een artikel de speculaties over het nog altijd niet gevonden vermogen. „Gaddafi heeft zijn goudschat in de woestijn begraven”, meldde zaterdag het Libanese dagblad Al-Diyar op zijn website. Informatie over de schat zou Abdullah Senussi, Gaddafi’s vroegere chef van de geheime dienst, bij verhoren hebben losgelaten. Senussi is begin vorige maand door Mauritanië aan Libië uitgeleverd.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Recordprijs benzine: 2/3 bestaat uit BTW en accijnzen

Eind augustus werd al aangegeven dat de benzineprijs op weg was naar nieuwe records. Het consumentencollectief UnitedConsumers liet toen weten dat de benzineprijs op korte termijn een nieuw record zou gaan behalen. De prijs van benzine stijgt door onder andere marktontwikkelingen, het (slechte) weer in bepaalde regio’s en natuurlijk politieke ontwikkelingen.

Op dat moment was onder andere het orkaanseizoen in de Golf van Mexico een oorzaak aangezien de productiviteit van de boorplatforms dan lager komt te liggen of zelfs stil kan komen te vallen. Politieke onrust is vaak ook een reden waardoor de prijs van ruwe olie en dus ook brandstoffen zoals benzine kunnen gaan stijgen. De recente onrust in het Midden-Oosten (Iran en Israël) maar ook de toegenomen spanningen tussen China en Japan zijn voorbeelden van politieke ontwikkelingen die de olieprijs kunnen opdrijven. De komende verhoging van het BTW-tarief was eind augustus ook al een teken van nieuwe records voor de prijs van benzine. Klik hier om hier meer over te lezen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Gemengd beeld op Wall Street

De beurzen op Wall Street lieten maandag een gemengd beeld zien. De Dow-Jones hoofdgraadmeter en de S&P 500-index hielden de openingswinsten goed vast en kregen steun van een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse economie. De Nasdaq werd in de min gedrukt door negatief bedrijfsnieuws.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,8 procent hoger op 13.538 punten. De S&P 500-index stond 0,4 procent hoger op 1446 punten. De Nasdaq noteerde een verlies van 0,1 procent op 3112 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Zilver heeft meer te bieden dan een QE-rally

Zilver heeft er een volatiele periode opzitten. Sterke stijgingen na de aankondigingen van extra financiële stimuli door de ECB, de FED en de BOJ zorgde voor forse koersopstoten gevolgd door periodes van consolidaties. Aanhoudende quantitative easing houdt het opwaarts potentieel hoog voor zilver, maar niet alleen centrale banken zorgen voor een sterke zilverprijs.

The Silver institure kondigde aan dat investeerders op jaarbasis 32 miljoen ounces zilver hebben gekocht voor ETF’s. Zilver holdings houden nu 608 miljoen ounces zilver aan in ETS, dit komt overeen met iets meer dan $ 20 miljard. De vraag naar fysiek zilver voor investeringsdoeleinden blijft stijgen. ETF’s als iShares Silver Trust, PowerShares DB Silver Fund en Global X Silver Miners stegen al 20 % of meer het afgelopen jaar.