Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40216 tot 40220
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Zilver licht ontvlambaar!

Ik zag vanmorgen deze opmerkelijke tweet in mijn timeline.

[tweet]

Het is een uitspraak van Bill Murphy die met GATA al jaren strijd tegen de prijsmanipulaties van goud en zilver.

De manipulaties worden door Willem Middelkoop overigens uitvoerig beschreven in zijn nieuwste boek. Beurs Magazine heeft een exclusieve voorpublicatie.

Nick Laird publiceerde enkele dagen geleden nog een mooie grafiek die de zilvermanipulatie blootlegt.

Hij vergeleek de shortpositie in zilver met die in andere grondstoffen.

Blijkt dat de vier grootste traders (zeg maar banken) een shortpositie hebben die overéénkomt met 95 dagen aan productie.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Deutsche Bank wil miljarden bezuinigen

Deutsche Bank wil de kosten tussen nu en 2015 structureel met 4,5 miljard euro verlagen.

Het bedrijf voert daarom een ingrijpende reorganisatie door die 4 miljard euro gaat kosten, zo meldde het dinsdag bij de presentatie van de strategie voor de komende jaren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Column Kees de Kort | Wie stimuleert wanneer wat?

Wie gaat wanneer welk stimuleringsprogramma presenteren? Dat is volgens BNR's Kees de Kort de allerbeste omschrijving hoe het er aan toe gaat in de financiële wereld.

"We leven van programma naar programma. Deze week is het tweemaal prijs", legt De Kort uit. Hij doelt daarbij op de vraag of het Duitse Hooggerechtshoof toestemt met goedkeuring van het ESM en of de FED eind deze week een nieuw stimuleringsprogramma presenteert. "Dat houdt de financiële markten erg bezig."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Nieuw ECB plan zal de Europese crisis in een andere richting uitsturen

De reacties op het plan van de Europese centrale bank om ongelimiteerd obligaties van de landen uit de Europese periferie in te kopen lokte heel wat positieve reacties uit. Econoom Malcolm Barr van JP Morgan Chase sprak in verband van het plan over een ‘game-changer’.

Wat bedoelt Barr daarmee? Eigenlijk wil hij zeggen dat de spelregels sinds vorige week donderdag helemaal zijn veranderd. Het nieuwe plan – laten we het plan Draghi noemen – zal de Europese crisis een heel andere richting uitsturen, tenminste wanneer de zaken vanuit een breder perspectief bekeken worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

De Geus: Allemaal slechter van bezuinigingen Zuid-Europa

Het kan niet verbazen dat Nederland ook wordt getroffen door de malaise in Zuid-Europa. We schieten onszelf in de voet met bezuinigingen die wij opleggen.

Dat zegt beurscommentator Hans de Geus. ‘’Een land als Spanje importeerde veel meer dan het exporteerde. Een land kan dat alleen volhouden als ze zelf makkelijk obligaties kunnen uitgeven. Spanje kan dat niet, er zit dan maar één ding op en dat is bezuinigen. Maar dat raakt ook onszelf.''