Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40221 tot 40225
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Schauble:'Eurolanden moeten fouten herstellen'

De schuldencrisis is veroorzaakt door fouten in het financieel-economische beleid van de eurolanden en kan alleen worden opgelost door die te herstellen.

Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd.

"Er is geen comfortabele uitweg, niet door onze schulden te bundelen en niet door lichtvaardig te geldpers aan te zetten'', zei Schäuble. Dat principe is volgens de bewindsman leidend bij alle beslissingen over Europese hulpprogramma's of ingrepen door de Europese Centrale Bank.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Het einde van fundamenteel beleggen?

Welkom in de eurozone! De werkloosheid ligt er boven de 10%. Het maakt zich klaar voor een chaotisch vertrek van Griekenland, dat zich in de Global Competitiveness Index in de regionen van Gambia en Tadzjikistan bevindt. Hier worden grote banken overeind gehouden door de Europese Centralae Bank (ECB) en overheden.

In dit Europa steeg de toonaangevende Eurostoxx 50 de afgelopen drie maanden met bijna 20%.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

De ECB en haar (wan)beleid

Laten wij eens wat dieper ingaan op het nieuwe beleid van de ECB om onbeperkt staatsobligaties te gaan opkopen van de zwakke eurobroeders. Een beetje ingewikkelde materie  misschien, maar wat steekt er achter het besluit van de ECB van afgelopen donderdag en waarom is het schadelijk. Wij hopen daarmee wat licht in de ECB duisternis te laten schijnen waardoor u begrijpt wat er in Frankrfurt speelt zodat u het verder kunt vertellen. 

Bron: nieuwsuit.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Spanje twijfelt aan plan ECB

Spanje twijfelt aan plan ECB. De Spaanse premier Mariano Rajoy wil redelijke voorwaarden als zijn land geld zou vragen aan Europa. Spanje heeft bedenking bij ECB-plan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

AEX zakt verder weg

De koersen dalen verder. De meeste AEX-fondsen verliezen terrein. Philips is de grootste stijger: +1%.

Om 09:05 staat de AEX 0,3% lager op 334,6 punten.