EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40226 tot 40230
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Column Kees de Kort | Kurken eraf

Vrijdag kwamen de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. "Er worden twee enquêtes gehouden. In de één over het bedrijfsleven zaten geen verrassingen", zegt BNR's Kees de Kort.

Vrijdag kwamen de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. "Er worden twee enquêtes gehouden. In de één over het bedrijfsleven zaten geen verrassingen", zegt BNR's Kees de Kort.

"Maar er wordt ook een enquête gehouden onder het grote publiek en dat was kurken eraf. Echt helemaal kurken eraf: zo goed is het in jaren niet geweest", vervolgt De Kort.

"En dat is opmerkelijk, want in de VS is in de afgelopen weken geen één cijfer bekend gemaakt waaruit zou blijken dat het zoveel beter zou gaan. Dus dat was verrassend en niemand kan er echt een verklaring voor geven."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Ouderen protesteren in Griekenland (video)

In Griekenland zijn honderden gepensioneerden de straat opgegaan om te demonstreren tegen bezuinigingsmaatregelen. Ze richten hun woede met name op de Europese Unie en steken daarbij Europese vlaggen in brand. De groep wist door een linie veiligheidsmensen heen te breken.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Corné: Markt somber over kwartaalcijfers

De verwachtingen in de markt over de derdekwartaalcijfers zijn vrij somber.

De verwachtingen in de markt over de derdekwartaalcijfers zijn vrij somber.

Dat zegt Corné van Zeijl van SNS Asset Management tegen RTL Z. ‘’Er zijn relatief veel winstwaarschuwingen, de verwachtingen zijn ook al flink verlaagd en onder de huidige omstandigheden hoef je niet zoveel te verwachten. Daarbij zijn de marges al heel hoog, zodat de markt daar op een gegeven moment wel uit is.’’

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Recessie voor de VS? Vergeet het!

Tenminste, dat is de conclusie die we kunnen afleiden uit de recente ommezwaai van de Citigroup Economic Surprise index.

Tenminste, dat is de conclusie die we kunnen afleiden uit de recente ommezwaai van de Citigroup Economic Surprise index.

De index die de verwachtingen van de economische evolutie in de VS tracht in te schatten (met een redelijk goede trackrecord), geeft aan dat de donkere wolken boven de Amerikaanse economie stilaan wegtrekken.

Als we ons op de index mogen baseren, dan is een nieuwe recessie in de VS — waar vandaag vele economen vanuit gaan — feitelijk uitgesloten.

Geen onheil maar eerder een economische opklaring voor de Amerikanen. En dat is nog meer goed uit voor de huidige president Obama in de presidentsrace in de VS.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

ESM treedt vandaag in werking

Of het een felicitatie waard is, wagen wij te betwijfelen, maar als eenvoudige ” belastingcontributabele” wordt onze mening ook niet gevraagd, waarbij het argument wel zal zijn, dat wij niet het vermogen hebben om deze belangrijke stap “vooruit” in de eenwording van de EU te kunnen beoordelen. Prima, wij laten dat inderdaad graag over aan  verpleegsters, HEMA verkoopsters, leraren L.O.  , FIOD inspecteurs, beroepsagitatoren,margarine verkopers en andere geleerde volksvertegenwoordigers in combinatie met een bevolking die door de MSM dom gehouden wordt en bovendien weinig of geen belangstelling heeft voor hetgeen zich om hen heen afspeelt. Hierin ligt dan ook het bewijs  dat je het in ons land ver kunt schoppen mits je opleiding maar omgekeerd evenredig is aan de functie die je bekleedt. En zo treedt deze onzalige en gevaarlijke constructie vandaag in werking, die  ongetwijfeld in Luxemburg  gevierd wordt  met een glaasje bubbels en is de vrijheid in Europa waarvoor zo velen hun leven gelaten hebben weer een stukje verder weggezakt.

Wij willen de week niet met sombere overpeinzingen beginnen, maar met het in kracht treden van de ESM , ofschoon  met de voorganger, het ESFS,  de eerste stappen al gezet waren,  worden die landen in Europa, waar met hard werken de economie wèl groeide overgeleverd aan de chantage van landen waar met name de politiek er maar een potje van gemaakt heeft. Want zonder nog eens in te gaan over de werkingswijze van het ESM ( u weet , alles wordt terugbetaald met rente, ofschoon er natuurlijk wel een klein risico is – maar dan zijn diegenen die dit zeggen reeds al lang weer verdwenen naar een andere lucratieve illusionistenbaan ) is één ding duidellijk, dit mechanisme heeft ten doel heel Europa te egaliseren onder het motto van solidariteit. Dat deze wens van de (Brusselse) politiek een utopie is en uiteindellijk leidt tot onrust, opstand en erger, dat heeft de geschiedenis inmiddels wel aangetoond. Je kunt veel van een volk verlangen, maar om krom te liggen of erger voor mensen waar je geen enige binding mee hebt, is slechts gegeven aan een zeer klein en bovendien met oogkleppen op rondlopend gedeelte van een bevolking. Echter door het volk dom te houden en hard te schreeuwen dat je het beste met je land voor hebt, zien politici telkens weer een kans om het ver te schoppen.

Lees verder op geennieuws.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs