Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 40241 tot 40245
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Begroting 2013: de Spaanse broekriem aan

Waar de Spaanse betogers van de afgelopen dagen voor vreesden, is zoals verwacht gebeurd: het jaar 2013 betekent nog meer bezuinigingen en belastingen. Dat staat in de begroting voor het komende jaar, die op donderdag 27 september bekend is gemaakt door de Spaanse regering. Ook Frankrijk komt vrijdag met haar strengste begroting sinds decennia naar buiten.

In totaal zijn er 43 hervormingen opgenomen in de Spaanse begroting, die ervoor zouden moeten zorgen dat het begrotingstekort teruggedrongen wordt naar de gewenste 4,5 procent van het BNP, om uiteindelijk de Europese norm van 3 procent te halen in 2014.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Socialisme in actie: Hollande laat rijken en bedrijven opdraaien voor de crisis

De Franse premier Jean-Marc Ayrault heeft in Parijs een bezuinigingsplan aangekondigd dat onze zuiderburen 30 miljard euro moet opleveren. Wie meer dan een miljoen euro per jaar verdient moet op de som daarboven 75 procent inkomstenbelasting afstaan. Wie 150.000 euro verdient gaat daarvan 45% aan vadertje staat inleveren.

Verder gaan de Fransen nog eens de lasten voor bedrijven verzwaren opdat beide maatregelen samen 20 miljard zouden opbrengen. Door de lonen in de openbare sector te bevriezen hopen de Franse de overige 10 miljard op te halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 29 september 2012

Financiële sector haalt geld uit Zuid-Europa

Nederlandse financiële instellingen haalden in het tweede kwartaal hun geld weg uit landen als Spanje en Italië. Ze brachten het juist meer naar het eigen land, Duitsland, Oostenrijk en naar landen buiten het eurogebied.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank. Hoewel de totale omvang van het geld dat uitstaat in het buitenland in het tweede kwartaal nauwelijks is gewijzigd ten opzichte van het kwartaal daarvoor, heeft zich een duidelijke verschuiving voorgedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

CNN: "Riskeer je pensioen niet in goud"

We wezen er al diverse malen op: de mainstream media moet niets weten van goud. Dit werd tot op heden nooit in zoveel woorden neergepend door journalisten, maar door de aanhoudende druk komt CNN nu openlijk uit voor z’n afkeer van goud.

Het populairste nieuwsmedium ter wereld adviseert om uw spaarcenten niet in goud te steken. Zoals gekend geeft men eerder de voorkeur aan staatsobligaties, de grootste financiële bubbel van het moment! En als u dan toch zo nodig in goud ñoet beleggen, beperk dan uw inleg tot een minimale positie, luidt het advies.

Zo ziet u maar dat we bij Slim Beleggen nog steeds uitgesproken contraire visie hanteren. Het hoeft echter ook niet te verbazen dat CNN & co anti-goud zijn. Hun belangrijkste advertentieklanten zijn de grootbanken van onze planeet, en die zijn op dit ogenblik nog niet bereid om het goudverhaal te vertellen aan het grote publiek. De banken willen er eerst voor zorgen dat men zelf voldoende goud in het bezit heeft aan lagere prijzen…

[...]

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Italiaanse staatsobligaties en de ECB

Over de €-crisis is al heel veel geschreven, ook door ons, maar dan alleen als er iets bijzonders gebeurt, dat voor beleggers van wezenlijk belang kan zijn. Twee weken geleden werden twee voor beleggers belangrijke stappen in deze crisis gezet. Ten eerste was daar de uitspraak van de Duitse Hoge Raad en ten tweede, net daarvoor, de toezegging van Draghi, president van de Europese Centrale Bank (ECB). Op de uitspraak van de Duitse Hoge Raad gaan wij niet verder in omdat die voor ons betoog niet van wezenlijk belang is.

Draghi beet het spits af door de markten toe te zeggen dat de ECB in onbeperkte mate Staatsobligaties van Eurolanden zou gaan opkopen. Hij gaf daarbij enkele voorwaarden af, waarvan de voor ons verhaal belangrijkste waren: