Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40241 tot 40245
Bron: parool.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Twintig procent Duitsers arbeidt voor zeer laag loon

Het aantal Duitsers dat werkt voor een zeer laag loon neemt toe. Van alle werknemers werkte 20,6 procent in 2010 voor zo'n loon, wat nog 18,7 procent was in 2006. Daarmee wordt een langdurige trend voortgezet, aldus de Duitse krant Die Zeit.

Onder een laag loon wordt een salaris dat minder dan twee derde van het gemiddelde bedraagt. Uit een onderzoek van het Statistischen Bundesamtes blijkt dat in 2010 de grens op 10,36 euro per uur lag. De toename komt onder meer omdat de werknemers vaker in deeltijd moeten werken. Dit worden 400 euro jobs genoemd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 september 2012

TIP: Beurs Magazine - Inclusief voorpublicatie boek Willem Middelkoop

Download het Beurs Magazine - Inclusief een voorpublicatie van het nog te verschijnen boek van Willem Middelkoop: "Goud en het geheim van geld". Tevens bevat dit magazine een uitgebreid interview met Willem Middelkoop waarin hij een mooie tip meegeeft. Doe er uw voordeel mee - het is gratis!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Amerika creëert voornamelijk goedkope jobs

Tijdens de recessie van 2008 – 2009 gingen er veel jobs verloren in Amerika. Het waren voornamelijk jobs in het middensegment. Tijdens het herstel van de laatste jaren zijn er voornamelijk lage loon jobs bijgekomen. Het trage herstel van de jobmarkt in combinatie met de lagere lonen holt de Amerikaanse middenklasse volledig uit.

Amerika heeft niet alleen een probleem met de jobmarkt, het heeft ook een probleem met een tekort aan goede jobs. Het middensegment op de jobmarkt zag 60 % van de tewerkstellingen verdwijnen tussen 2008 en 2010. Sinds het herstel kwamen er in dit segment slecht 22 % van de jobs terug bij.

Dit staat in schril contrast met de hoge lonen waar een verlies van 19 % gecompenseerd werd met een herstel van 20 %. De tewerkstellingen met lage lonen zagen 21 % verdwijnen maar groeide met 58 % terug aan. Sinds 2001 groeiden lage loon jobs met 8,7 % en hoge loon jobs met 6,6 %. Het middensegment zag 7,3 % van de jobs verloren gaan.

Dit zet een zware domper op de economie. Het middensegment bezorgt de middenklasse een inkomen. Het is deze middenklasse die de drijvende kracht is achter de consumptie-industrie. Nu deze middenklasse verder uitgehold wordt, zal dit een negatieve impact hebben op de economie.

[afbeelding]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Geen extra bezuinigingen Italie ondanks verslechterde economie

De Italiaanse regering gaat geen extra bezuinigingen doorvoeren, ondanks de verslechterde vooruitzichten voor de derde economie van de eurozone, verklaart de minister van economie van het Zuid-Europese land maandag.

"De verslechtering van de outlook van de Italiaanse economie heeft geen invloed op de economische doelstellingen die we dit jaar willen halen", zegt Vittorio Grilli tijdens een persconferentie in Parijs. "Ik denk niet dat verdere bezuinigingsmaatregelen nodig zijn".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jim Rogers: "Op universiteit wordt een ding geleerd, hoe je geld moet printen"

Jim Rogers was deze morgen de gast om het ochtendprogramma te hosten op CNBC. Rogers ging in discussie met Charles Weinberg over de monetaire vooruitzichten.

Beide heren verschillen grondig van mening. Weinberg ziet geen verder stappen meer, dus geen QE. Rogers ziet enkel maar QE’s aan de horizon.

Niet toevallig gingen Draghi en Bernanke naar dezelfde universiteit MIT. En dat is het slechte nieuws: op die universiteit wordt enkel aangeleerd hoe je geld moet printen, aldus Rogers.