Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40241 tot 40245
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Dit is de meest gevreesde grafiek uit Spanje

Dat het slecht gaat met de Spaanse economie, was inmiddels voor iedereen duidelijk. De werkloosheid is ongekend hoog en de vastgoedmarkt in Spanje zit in zak en as.

Maar het zijn vooral de negatieve bijwerkingen waar de financiële markten voor vrezen, met name de verslechterende status van de bankbalansen in het land.

Zopas werd duidelijk dat het percentage slechte leningen bij Spaanse banken een nieuw record bereikte van bijna 10%! Zoals te zien op de onderstaande grafiek, gaat de stijging van de werkloosheid en de stijging van de ‘slechte’ leningen quasi hand-in-hand met elkaar.

Een faling van het volledige Spaanse bankensysteem dreigt, wat vervolgens het hele financiële systeem in Europa in gevaar kan brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

5% van de huizen staat leeg

Bijna 5 procent van de woningen in Nederland staat leeg.

Ruim 15 procent van de leegstaande huizen is na 2000 gebouwd. Twee derde van alle leegstaande woningen zijn huurhuizen, die voor bijna 70 procent in handen zijn van institutionele beleggers en particuliere verhuurders. Een op de zes leegstaande woningen die zij te huur aanbieden is in deze eeuw gebouwd.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Banken: meer geld aan Griekenland

Griekenland moet volgens de banken niet alleen meer tijd, maar ook meer geld krijgen om de noodleningen aan het IMF en de Europese Unie terug te betalen. Dat vindt de topman van de internationale bankenvereniging IIF, Charles Dallara.

Dallara onderhandelde begin dit jaar met Griekenland over het kwijtschelden van een groot deel van de Griekse schuld aan de banken. De banken namen uiteindelijk genoegen met het kwijtschelden van driekwart van de schuld aan Griekenland. Dallara is ervan overtuigd dat nu ook de overheden hun bijdrage zullen leveren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Spanje betaalt iets lagere rente bij veiling

Spanje heeft dinsdag met een veiling van staatsleningen iets meer geld opgehaald dan was beoogd. Ook vielen de rentes iets lager uit dan bij een vergelijkbare veiling een maand eerder.

Spanje veilde leningen met looptijden van 12 en 18 maanden en haalde daarmee 4,6 miljard euro op. Oorspronkelijk was gemikt op 3,5 tot 4,5 miljard euro. De rentes bedroegen respectievelijk 2,835 en 3,072 procent. Dat was respectievelijk 3,070 en 3,335 procent een maand eerder.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Bankenvereniging bepleit meer geld en tijd voor Grieken

Griekenland zou een lagere rente moeten betalen op de 130 miljard euro noodsteun en meer tijd moeten krijgen om de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) terug te betalen.

Dat stelde topman Charles Dallara van de internationale bankenvereniging Institute of International Finance (IIF) dinsdag.