Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40246 tot 40250
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Slechte leningen Spanje naar nieuw record

Spaanse banken hadden in juli een nieuw recordbedrag aan slechte leningen in de boeken staan. Dat blijkt uit cijfers die de Spaanse centrale bank dinsdag publiceerde.

Van alle leningen bij Spaanse banken was in 9,9 procent van de gevallen de kans op terugbetaling zeer gering, tegen 9,4 procent een maand eerder. Daarmee steeg de waarde van de slechte leningen tot 169,3 miljard euro. Spaanse banken kampen steeds vaker met slechte leningen door de malaise op de vastgoedmarkt en de economische crisis in het land.

Bron: liberalemedia.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Amerika versus Europa in de aandelenmarkt

Door alle politieke, economische en financiële problemen in Europa is de aandacht de laatste jaren voornamelijk gericht geweest op alles wat niet goed is in Europa versus tegen alles wat wel goed is in de Verenigde Staten. Het ene topberaad van Europese politici na het andere hebben het beeld van een continent in problemen alleen maar versterkt. De (vertrouwens-)crisis vraagt haar tol en de economische activiteit in Europa stagneert, terwijl de werkloosheid fors oploopt.

Kijk maar naar de Zuid Europese landen zoals Spanje waar het werkloosheidspercentage ver boven de 20% is uitgekomen. Echter als we de cijfers in de Verenigde Staten nader beschouwen, dan zien we dat de officiële werkloosheidscijfer in een staat als Californië op 10,7% staat terwijl de werkelijke werkloosheid daar veel hoger ligt. In de VS vallen werklozen eerder uit de statistieken. De werkelijke werkloosheid wordt daar gemeten aan de hand van een cijfer dat U-6 heet. En dit cijfer in Californië is 20,6%. Een staat als Nevada heeft zelfs een U-6 van ruim 22%. Slechts drie Amerikaanse staten hebben een U-6 werkloosheid van minder dan 10%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Autoverkoop in EU verder onderuit

De autoverkoop in de Europese Unie is voor de 11e maand op rij gedaald. Europeanen kochten in augustus 8,9 procent minder auto's dan dezelfde maand vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Europese centrale bank zal niet in staat zijn om haar Bailout Plan te ontplooien

Mario Draghi en de Europese centrale bank hebben terecht applaus gekregen voor hun programma om perifere Europese staatobligaties in te kopen. De reacties van de meeste waarnemers waren ronduit positief, maar hier en daar weerklonk toch een dissonant geluid.

Onder andere Laurence Boone, een dame die bij Bank of America bezig is aan een blitz-carrière als pundit, is een andere mening toegedaan. Boone windt er bovendien geen doekjes om: aan het ECB-programma zijn meer slechte dan goede kanten verbonden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Moody's waarschuwt Argentinië

Kredietbeoordelaar Moody's heeft Argentinië gewaarschuwd dat de kredietwaardigheid van het Zuid-Amerikaanse land kan worden verlaagd. De vooruitblik voor de Argentijnse kredietwaardering ging van stabiel naar negatief.

Volgens Moody's spant het land zich onvoldoende in bij zijn schuldeisers in de Club van Parijs om achterstallige schulden af te betalen. Die onderhandelingen lopen al jaren en een oplossing is niet in zicht. Daardoor zijn er grote vragen over de bereidheid van Argentinië om die schulden af te lossen, stelde Moody's.