Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 4026 tot 4030
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Deutsche Bank verwacht daling euro

Deutsche Bank verwacht dat de euro de komende maanden zal dalen ten opzichte van de dollar. De bank voorziet tegen het einde van dit jaar een wisselkoers van $1,05 tegenover de Amerikaanse dollar, terwijl de meeste analisten volgens een peiling van Bloomberg rekening houden met $1,10.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

UBS: “Koop goud!”

Zakenbank UBS lijkt niet bepaald onder de indruk te zijn van het koersgeweld waar de goudmarkt de afgelopen weken aan onderhevig was. De analisten van de zakenbank laten weten dat we juist nu goud moeten kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

Goudmijnaandelen op vooravond van hausse?

Aandelen van grondstoffenbedrijven, vooral in de goudsector, hebben dit jaar goed gepresteerd dankzij de herstellende grondstoffenprijzen. Specifiek goudmijnen hebben gepiekt in augustus om dan weer even wat stoom af te blazen, een goed koopmoment volgens analisten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

Is dit de laatste super-cyclus voor olie?

De olieprijs kent op lange termijn een woelig verloop. Een super-cyclus spreidt zich over verschillende decennia. Met de oliecrash van 2014-2016 kwam de super-cyclus sinds begin van deze eeuw ten einde. Specialisten verwachten dat er nog 1 super-cyclus in de pijplijn zit alvorens olie verdwijnt als belangrijkste energiebron.

Bedrijven die zitten te wachten op een hogere olieprijs moeten niet wanhopen, zeggen analisten bij Sanford C. Bernstein & Co. Het enige dat ze moeten doen is wachten, misschien nog wel een jaar of 10 maar er komt heel waarschijnlijk nog 1 super-cyclus aan voor olie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

ECB gaat achter de Bitcoin aan

In een onverwachte wending heeft de Europese Centrale Bank (ECB) voorgesteld de regels voor digitale munten als de Bitcoin te verstrengen, ‘omdat zulke munten op een dag de controle van de ECB over de aanvoer van geld in de eurozone kunnen verzwakken.’ In voorstellen voor nieuwe regels die door de Europese Commissie zijn opgesteld staat te lezen dat platformen waar geld wordt gewisseld de controle op de identiteit van mensen die virtuele munten inruilen voor fiat geld moeten worden verscherpr en dat verdachte handelingen moeten worden gerapporteerd.

De controle van de centrale banken op de toevoer van geld: De ECB vindt dat die voorstellen niet ver genoeg gaan en publiceert dinsdag een opiniestuk waarin staat te lezen dat EU-instellingen het gebruik van digitale munten best niet promoten en dat de bevolking duidelijk moet worden gemaakt dat munten als de Bitcoin niet de status en rechtszekerheid genieten van fiat geld.