EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40251 tot 40255
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

De wanhopige sociaal economische situatie in Spanje

While Europe watches and waits for Spain to submit a formal bailout request to the EU and the ECB, the economic situation on the ground there continues to deteriorate.

While Europe watches and waits for Spain to submit a formal bailout request to the EU and the ECB, the economic situation on the ground there continues to deteriorate.

Huge protests against austerity measures engulfed Madrid recently as angry voters displayed their discontent in the streets.

Spain recently revealed more austerity in its 2013 budget, which will likely have to be modified to include deeper cuts when over-optimistic macroeconomic growth assumptions don't materialize.

Lees verder op businessinsider.com
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Econoom in 60 seconden

Hoe werkt de economie? De Engelse Open University legt het uit in filmpjes van 60 seconden.

Hoe werkt de economie? De Engelse Open University legt het uit in filmpjes van 60 seconden.

Filosoof en columnist Bas Haring studeert economie. Een paar weken geleden kondigde hij dat aan in De Volkskrant. Sindsdien peinst de filosoof over de prijs van melk en de waarde van alle dingen.

Het is een prachtig initiatief van Haring, want hij gaat duidelijk met open vizier en zonder vooroordelen de strijd met de vaak weerbarstige economische theorie aan. Hoogleraar economie Pieter Gautier schreef over Harings initiatief: “Hij benadert de economie met een open blik en begint hij met de fundamentele vragen in plaats van alleen te roepen dat economen de crisis niet voorspeld hebben.”

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 7 oktober 2012

Blik beleggers weer op bedrijven

De Europese schuldencrisis bepaalde de afgelopen weken de internationale beurshandel. De koersen zijn aardig opgelopen doordat beleggers meer vertrouwen hebben in een goede afloop. Vanaf deze week moet echter blijken hoe bedrijven zich door het financiële tumult heen slaan.

Analisten zien weinig reden tot optimisme. Zij wijzen erop dat de winstprognoses die ondernemingen zelf hebben gegeven voor het afgelopen kwartaal, de slechtste zijn in 11 jaar tijd. Ook recent gepubliceerde macro-economische cijfers, met name over de industrie, wijzen op een zeer lastig kwartaal.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 7 oktober 2012

Spanje leent tegen lagere rente

De gemiddelde rente op de 2-jarige lening bedraagt 3,3 procent, tegen 5,2 procent bij de vorige veiling in juli. Over de lening voor 5 jaar moet 4,8 procent rente worden betaald.

In juli moest nog 6,5 procent rente worden geboden om dergelijke leningen aan de man te brengen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 7 oktober 2012

Goud sluit de week in mineur

Na een aantal mooie weken voor de goudprijs, heeft goud deze week deze trend niet door kunnen zetten. De prijs van goud is deze week met 0,1% gedaald naar een koers van 1784 dollar per troy ounce. Goud begon de week op een koers van 1787, en kwam gedurende de week zelfs op 1791 dollar per troy ounce terecht maar kon deze stijging niet vasthouden.

De belangrijkste reden waarom op het laatste moment de goudprijs een daling heeft ingezet zijn tegenvallende werkloosheids cijfers vanuit Amerika. Deze cijfers waren slechter dan verwacht. Door de slechte cijfers is de markt er nog niet van overtuigd dat de economische problemen verminderen.

Lees verder op prijsvangoud.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs