Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 40251 tot 40255
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street zal dinsdag naar verwachting lager openen, waarbij zorgen over de wereldwijde vertraging van de economische groei de toon zetten en FedEx, waarvan de bedrijfsresultaten als economische graadmeter wordt beschouwd, zijn verwachtingen voor 2013 neerwaarts heeft bijgesteld. Beleggers blijven bovendien de yields op de Spaanse staatspapieren in de gaten houden.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan. De S&P 500 futures staan 2,40 punten lager, terwijl de DJIA 12,00 punten verliest en de Nasdaq 100 futures 3,25 punten afstaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Column Kees de Kort | Doorsukkelen en niets doen

0,75 Procent koopkrachtdaling, daar kunnen politici zich mooi achter verschuilen, zegt Kees de Kort. Grote hervormingen hoeven we volgens hem dan ook niet te verwachten.

Kees de Kort: "Ik denk toch dat op een gegeven moment 700.000 zzp'ers denken: Wat? Driekwart procent? Daar geloof ik helemaal niets van!"

De Kort denkt dat het CPB ernaast zit, maar, belangrijker nog, dat politici zich achter de raming zullen verschuilen. "Het beeld dat het CPB schetst is: het gaat niet goed, maar slecht is een heel ander verhaal. We sukkelen een beetje door, minimale groei, minimaal koopkrachtverlies, begrotingstekort onder controle. Dat geeft politici een reden om niks te doen."

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Nederlanders op 4 na rijkste

Nog niet eerder bezaten mensen opgeteld zo veel geld, maar door de inflatie waren ze toch iets armer. Vorig jaar was het brutovermogen van huishoudens in 52 onderzochte landen samen 103,3 miljard euro. Dat is 1,6 procent meer dan in 2010. Nederland staat op de vijfde plaats met ruim 61.000 euro per inwoner.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Volledige tekst troonrede

Dit is de volledige tekst van de Troonrede die koningin Beatrix heeft uitgesproken.

Leden van de Staten-Generaal,

De begroting die de regering u vandaag aanbiedt, heeft betrekking op een bijzonder jubileumjaar in onze vaderlandse geschiedenis. In 2013 begint de nationale viering van 200 jaar Koninkrijk. Na een uiterst turbulente periode in ons land en overal elders in Europa, werden in 1813 de grondslagen gelegd voor een nieuw staatsbestel. Prins Willem Frederik, de latere koning Willem I, gaf bij zijn aankomst in Scheveningen een proclamatie uit. Daarin sprak hij niet alleen over de herwonnen vrijheid, maar ook over het grote belang van herstel van handel en welvaart. De notabelen die hem kort daarna het landsbestuur aanboden, benadrukten de veerkracht die op dat moment werd gevraagd van de hele samenleving.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

ALERT: Dow/Goud ratio vuurt nieuw koersdoel voor goud aan!

Het is alweer een tijd geleden dat we nog eens een status update gaven over de belangrijke Dow/Goud ratio. Want zoals u weet, is dit een belangrijke graadmeter voor de markt in het algemeen en de prijsevolutie van goud specifiek.

We signaleerden in 2011 al eens een crash van de Dow/Goud ratio, waarna de prijs van goud werd gelanceerd van onder 1400 dollar tot boven 1800 dollar per ounce.

We staan nu weer op het punt om een stevig BUY te lanceren voor goud want de Dow/Goud ratio zakte wederom door z’n 200-daags gemiddelde.

Een berekening op basis van onze modellen, geeft ons een nieuw koersdoel voor goud van 2545,50 dollar per ounce: een stijging van +44,6%!