Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 40251 tot 40255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jim Rogers: "Op universiteit wordt een ding geleerd, hoe je geld moet printen"

Jim Rogers was deze morgen de gast om het ochtendprogramma te hosten op CNBC. Rogers ging in discussie met Charles Weinberg over de monetaire vooruitzichten.

Beide heren verschillen grondig van mening. Weinberg ziet geen verder stappen meer, dus geen QE. Rogers ziet enkel maar QE’s aan de horizon.

Niet toevallig gingen Draghi en Bernanke naar dezelfde universiteit MIT. En dat is het slechte nieuws: op die universiteit wordt enkel aangeleerd hoe je geld moet printen, aldus Rogers.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Geld valt uit de lucht boven Amsterdam

Lijsttrekker Toine Manders zegt tegenover Het Parool: "Een van onze voorstellen is het naast elkaar toestaan van alternatieve munteenheden die bijvoorbeeld kunnen zijn gebaseerd op goud of zilver, omdat dat discipline brengt en een rem zet op het creëren van geld en krediet uit het niets."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Spanje kan volgend weekend al om steun te vragen

Goldman Sachs heeft een scenario opgesteld over de verdere ontwikkelingen in Europa, uitgaande van de beslissing van de Europese centrale bank om ongelimiteerd maar voorwaardelijk bonds van landen uit de Europese periferie te zullen inkopen. Die beslissing kan een heel mechanisme in werking zetten.

Deze week kan het Duits grondwettelijk hof haar toestemming voor het ESM geven, waarna het steunfonds relatief snel op de poten mag worden gezet. Een volgende fase behelst wat iedereen al lang had verwacht: Spanje gaat officieel een aanvraag om hulp indienen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Wall Street opent lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen licht lager geopend. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars.

Zwakke macrocijfers uit China droegen daarnaast bij aan de bezorgdheid over de wereldwijde economische vooruitzichten.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 13.294 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1436 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 3131 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jim Rogers: eurozone betaalt verschrikkelijke prijs

Of de ECB overgaat tot het op grote schaal opkopen van obligaties of niet, voor de crisis in de eurozone wordt uiteindelijk een 'verschrikkelijke prijs' betaald.