Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 40256 tot 40260
Bron: visionair.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

De VS lost het probleem met haar staatsschuld op

The Onion News Network heeft een prachtige oplossing gevonden voor de staatsschulden waar overheden mee zitten. Misschien moeten we dit in Nederland ook eens gaan overwegen?

Waar The Onion hier een grap over maakt gebeurt overigens in het echt wel regelmatig en heeft de VS onder meer gebruikt bij hun overname van Irak. Waarbij ze alle schulden van het regiem van Saddam Hoessein hebben laten verlopen onder het kopje Odious Debt.  Een concept waar we in Nederland ook eens over na zouden moeten denken in het kader van alle kosten die straks met het ESM gemaakt gaan worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

'Finland blokkeert verdubbeling noodfonds'

Finland blokkeert een verdubbeling van het Europese noodfonds ESM uit angst voor een te grote blootstelling aan het fonds.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Ministers van Financiën waren naar verluidt al akkoord over twee maatregelen die het fonds zouden vergroten. De bepalingen zouden de slagkracht van het fonds vergroten van 500 miljard euro naar 1 biljoen euro.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Helft winkeliers in financiële nood

Bijna de helft van de Nederlandse winkels verkeert in grote problemen. De economische crisis en jarenlange lastenverzwaringen hebben tienduizenden bedrijven naar de rand van de afgrond geduwd. Dat zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland vandaag in het AD. Als er niets gebeurt, zullen duizenden bedrijven het loodje leggen

Met uitzondering van de levensmiddelensector gaat het dramatisch in de detailhandel. Bloemisten, boekhandels, woninginrichters, allemaal merken ze de gevolgen van de crisis harder dan ooit. De consument besteedt minder, maar de ondernemer krijgt jaarlijks wél te maken met lastenverhogingen. 'In het Kunduz-akkoord gaan de lasten opnieuw met 9 miljard euro omhoog. Daar ben ik helemaal klaar mee,' zegt Biesheuvel.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

Huizencrash zet door: Koopsom daalt 11,3%

Precies een maand geleden schreven we hier op Biflatie.nl dat de Nederlandse huizencrash echt was begonnen. Een gemiddeld Nederlands huis daalde 8% in waarde. 30 dagen later ziet het er niet veel beter uit. De huizenbezitters moeten incasseren. De huizencrash zet door, want ook in augustus 2012 daalden de huizenprijzen 8% ten opzichte van dezelfde maand in 2011. Het zijn de grootste prijsdalingen ten opzichte van een jaar eerder sinds de start in 1995 van de Prijsindex bestaande koopwoningen. De koopsom daalde zelfs met 11,3% op jaarbasis.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

De bankensector wordt alleen maar groter

Politici en toezichthouders waren erover uit: de bankensector moest een stuk kleiner worden. Banken mochten in de toekomst niet meer ‘too big to fail’ zijn en desnoods zouden ze worden opgesplitst. Leuk voornemens om de banken aan te pakken, maar voorlopig is nog niets van dit alles ook daadwerkelijk veranderd. De bankensector van de eurozone is tot en met juli 2012 met 7% gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. De totale waarde is opgelopen naar 34,4 biljoen euro, zo blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank.

[...]