EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40256 tot 40260
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

Spanjaarden verlaten land vanwege crisis

Vanwege de economische crisis verlaten steeds meer mensen Spanje. In de eerste 9 maanden beproefden bijna 55.000 Spanjaarden hun geluk elders. Dat is bijna 22 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat liet het Spaanse bureau voor statistieken maandag weten. Het aantal buitenlanders dat Spanje de rug toekeerde, was overigens veel groter dan het aantal Spanjaarden dat het land verliet.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

US-Grafiek van de Dag: Uurloon, of: Het Ontbreken Daarvan

You know the drill: please point out on this chart, which shows the yearly change in average hourly earnings for all US private workers, just where is this so-called "recovery", which an additional $6 trillion in public debt, and 5 quantitative easing episodes, have allegedly created out of thin air. For those confused, like us, we bring attention to the fact that in the past two months we have seen the smallest Y/Y increase in avg hourly earnings. Ever.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

'Geen toezicht op naleving Europese oliesancties tegen Iran'

Er is geen of nauwelijks toezicht op het naleven van de Europese oliesancties tegen Iran. Hoewel op EU-niveau die sancties worden opgelegd, is er in Brussel niemand die in de gaten houdt of Europese bedrijven zich eraan houden. Dat blijkt uit navraag van NRC Handelsblad bij Europese instellingen.

De EU wil met de sancties Iran dwingen zijn uraniumverrijkingsprogramma te bevriezen. Westerse landen zeggen dat Iran dat programma als dekmantel gebruikt om een kernbom te bouwen. Iran zegt dat zijn programma vreedzaam is. De sancties zijn per 1 juli ingegaan. Ook de Verenigde Staten hebben verschillende sancties tegen Iran ingesteld.

Lees verder op nrc.nl
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

Drie cijfers definiëren het Europese sociale model

'Drie cijfers definiëren het Europese sociale model. Europa vertegenwoordigt ongeveer 10% van de wereldbevolking, 20% van de globale productie en 50% van de sociale uitgaven in de wereld. Op een moment dat men over het ongebreideld kapitalisme spreekt , wordt in de oude Europese staten ongeveer de helft van het bruto binnenlands product door het staatsapparaat opgeëist.  Over het beperken van de  uitgaven wordt amper gesproken.' Dat zegt de Franse zakenman, politicus, econoom en essayist Alain Minc in een interview met de zakenkrant Les Echos. Minc was een van de naaste adviseurs van president Nicolas Sarkozy, die in 2010 al pleitte voor een btw-verhoging.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

Achttien documentaires over de economische crisis

Achttien documentaires over de economische crisis De site Economicreason heeft de moeite genomen om een overzicht te maken van de beste documentaires die zijn gemaakt naar aanleiding van de huidige economische crisis. De meeste documentaires concentreren zich op de fundamentele problemen van het huidige geldstelsel en plaatsen dat in historisch perspectief, anderen zoomen in op het ontstaan van de huidige crisis en besteden aandacht aan de wildgroei van derivaten en herverpakte leningen en de dubieuze praktijken van de grote zakenbanken op Wall Street.

 De volgorde van onderstaande documentaires lijkt willekeurig te zijn, dus scroll gerust naar beneden. Vooral Money as Debt, The Money Masters en de Secret of Oz kan ik van harte aanbevelen. Maar ook de andere documentaires zijn de moeite waard (ik heb ze bijna allemaal zelf gezien).

[18 documentaires]

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs