Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40261 tot 40265
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Europese staatsobligaties vlak in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren maandagochtend vlak, na een lagere opening, waarbij een bericht in het Duitse weekblad Der Spiegel dat een onderzoeksafdeling van het Duitse parlement, de Bundestag, vraagtekens plaatst bij de legitimiteit van het European Stability Mechanism (ESM) de prijs van het staatspapier een steun in de rug geeft.

Het bericht komt in aanloop naar een uitspraak woensdag door het Duitse constitutionele gerechtshof over de legitimiteit van de EU-plannen voor meer begrotingstoezicht en de ESM en voedt de zorg dat de Bundestag mogelijk roet in het eten gooit bij het tot een goed einde brengen van de Europese schuldproblemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Griekse industrie zakt dieper weg

De Griekse industrie is in juli verder weggezakt in het moeras. De productie daalde met 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers die het Griekse statistiekbureau maandag heeft gepubliceerd.In juni leek de Griekse industrie nog wat op te krabbelen. De productie nam toen met 0,2 procent toe ten opzichte van juni 2011. In april en mei daalde de productie met achtereenvolgens 2,7 en 2,8 procent.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Westerse schulden aan China oorzaak crisis

Senator Ron Paul heeft de Federal Reserve Transparency Act van 2012 (HR459) geïntroduceerd tot ergernis van Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve Bank. In augustus aanvaarde het Huis van Afgevaardigden het wetsvoorstel met een stemming van 327-98 dat de nodige 2/3de meerderheid overschreed. Ron Paul, die aandringt op "transparantie" in de relatie van Amerika met de Fed, zei dat de Amerikanen "ziek en moe zijn van wat er gebeurde in de reddingsoperatie en waar de rijken werden gered en de armen hun baan en hun huizen verloren".

[...]

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Ons geld wordt straks waardeloos

Het is sinds donderdag officieel: we gaan naar de verdommenis. Zo formuleerden de persvoorlichters van de Europese Centrale Bank het natuurlijk niet, maar het is onvermijdelijk dat in de geschiedenisboeken van de toekomst de datum van 6.9.2012 als De Dag Van De Schande genoteerd zal worden.

Weten onze politici dat niet? Avond na avond ventileren ze via de media hun illusies, en op een enkeling na houden ze vol dat we zonder Europa verloren zijn. En met Europa bedoelen ze de EU en de euro. Vóór de creatie van de EU en de euro leefden we niet als sloebers. En als we bij machte zouden zijn de EU en de euro verstandig af te bouwen, hoeft dat evenmin. Maar nu heeft de ECB besloten om zonder limieten schuldbekentenissen van landen die jarenlang te veel geld geleend hebben, en aan wie niemand met een greintje verstand een gulden, sorry, een euro zou willen lenen, op te kopen – dit is waar het op neerkomt. Hoe kunnen die landen ooit aan de terugbetaalverplichting voldoen? Op dit moment kunnen ze dat niet. In de nabije toekomst? Nee. Hoe dan wel? Dat weet niemand.

[...]

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Oudste Bank ter wereld wankelt voor het eerst.

When it was founded in 1472, Leonardo da Vinci was 20 years old and unknown to the world, the Wars of the Roses were raging and America had yet to be discovered by Christopher Columbus.

More than five centuries on, however, historical pedigree and longevity are counting for little for Monte dei Paschi di Siena, the world's oldest bank.

Having endured murderous feuds between Italian city states, fascism under Mussolini and two world wars, the venerable bank has become the latest European financial institution to be swept up in the continent's economic crisis.

The bank, Italy's third biggest and for centuries a symbol of Siena's wealth and prestige, announced a few days ago that it lost €1.6 billion in the first half of this year.