Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 40281 tot 40285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Australische centrale bank onverminderd positief voor Aziatische economie

De Australische centrale bank blijft positief voor de Aziatische economie en dus ook voor de grondstoffen. Chris Kent, vice gouverneur en hoofdeconoom bij de Reserve Bank of Australia (RBA), ziet geen signalen dat de sterke vraag naar grondstoffen op korte of middellange termijn zal opdrogen.

Het is precies die sterke vraag naar grondstoffen die de Australische economie in het zadel houdt. Kent ziet geen redenen om meteen de rentevoeten te verlagen. Met 3,5 % heeft de RBA zowat de hoogste rentevoeten in de westerse wereld. Er is regelmatig speculatie over een verlaging van de rentevoeten, maar voorlopig is daar nog geen sprake van.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Beurzen gemengd in afwachtende handel

De Europese beurzen lieten vrijdagmiddag een gemengd beeld zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van een mogelijk formeel hulpverzoek van de Spaanse overheid.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel onveranderd op 334,30 punten. De MidKap-index bleef ook ongewijzigd op 523,85 punten. Londen daalde 0,1 procent. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,7 en 0,9 procent dankzij sterke koerswinsten van de bankaandelen. In New York stond de Dow-Jonesindex na enige minuten handelen 0,2 procent hoger.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

'IMF betaalt geen cent voor Grieks uitstel'

Als Griekenland extra geld nodig heeft omdat het land meer tijd krijgt voor het uitvoeren van de economische hervormingen, zal de Europese Unie dat helemaal zelf moeten betalen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft daar geen budget meer voor, zo liet een hoge IMF-vertegenwoordiger vrijdag weten in een interview met een Griekse krant.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Rechters en directeuren van centrale banken nemen stokje van politici over

Nu onze nationale leiders als verlamd toekijken, zijn het andere instellingen zoals de Europese Centrale Bank, het Duitse Constitutionele Hof en het Europese Hof van Justitie die het stokje van de afhandeling van Europese zaken hebben overgenomen. Een schending van de democratie die zo snel mogelijk hersteld moet worden, vindt een Franse politicoloog.

Zouden we niet beter kunnen spreken over de huidige paradox binnen de Europese democratie nu het lot ervan afhangt van de besluiten die de Europese Centrale Bank (ECB) en het Duitse Constitutionele Hof nemen? De Europese politieke leiders lijken momenteel overtuigd van hun onvermogen, of zelfs onwettigheid, om de 'strijd om de geloofwaardigheid' van de landen ten opzichte van de markten te winnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag met winst begonnen. De stemming werd gesteund door speculatie op een spoedig hulpverzoek van de Spaanse overheid.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent hoger op 13.622 punten en de brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1464 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 3194 punten.