EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40281 tot 40285
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

AEX licht in de plus

De AEX staat licht in de plus. De meeste AEX-fondsen winnen terrein.

Voorbeurs werd nog uitgegaan van een wat lagere opening. De AEX begon ook iets in de min, maar al snel was dat verlies omgeboegen naar een kleine winst. Om 09:10 staat de AEX 0,1% hoger op 328,4 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

Vergeet ESM, onthoud SMP en TARGET2

Het in omvang thans nog relatief onschuldige ESM heeft de nodige aandacht gekregen. Maar vergeet niet dat er tenminste een tweetal andere EU programma’s lopen waarbij de ECB en EU een centrale rol spelen die in de praktijk zorgen voor precies hetzelfde. Bail outs voor de zwakke euro landen. Vrijspreker is een van de eerste Nederlandstalige sites die – middels dit artikel – aan de grotere bedreigingen van SMP en TARGET2 aandacht besteedt. En ook nog ingaat op de LTRO’s. De trouwe lezer die deze droge kost weet te verteren zal beloond worden met het inzicht dat het leenvermogen van de ESM van 500 miljard schril afsteekt bij de 2000 miljard die thans reeds met deze andere mechanismes de markt is ingepompt. Twee duizend miljard die grotendeels aan de aandacht van de MSM en het grote publiek zijn ontgaan.

Toen in 1992 het verdrag van Maastricht werd gesloten was er een duidelijke afspraak. Er zouden geen bail outs plaats vinden. Falende landen zouden niet geholpen worden. Er zou geen transfer unie ontstaan waarin de sterkere naties de zwakkere naties op de been zouden houden.

Lees verder op vrijspreker.nl
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht lager

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot licht lager, waarbij weinig nieuwe gebeurtenissen richting geven aan de beurs, en de markt een afwachtende houding zal aannemen tot belangrijke events later deze week hun impact zullen uitoefenen.

De AEX-index sloot vrijdag 0,5% lager op 327,95 punten, de Midkap verloor 0,4% op 525,99 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 383,47 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

U.S.A. Budget vertoont voor 4de jaar op rij een deficit van 1.000 miljard dollar

De United States of America hebben de laatste maand van het fiscale jaar 2012 afgesloten met een licht surplus op het budget. Dat surplus kwam uit op 75 miljoen dollar. Een goede septembermaand belette echter niet dat het U.S.A. Budget voor het vierde jaar op rij een deficit van +1.000 miljard dollar vertoonde.

De United States of America hebben de laatste maand van het fiscale jaar 2012 afgesloten met een licht surplus op het budget. Dat surplus kwam uit op 75 miljoen dollar. Een goede septembermaand belette echter niet dat het U.S.A. Budget voor het vierde jaar op rij een deficit van +1.000 miljard dollar vertoonde.

Om precies te zijn werd 2011-2012 afgesloten met een deficit van 1.089 miljard dollar. Dat was minder dan de 1.297 miljard dollar het jaar voordien, als gevolg van het gecombineerd effect van meer belastinginkomsten en minder uitgaven. September was slechts de 2de maand in het jaar die met een surplus werd afgesloten.

David Rubenstein, medestichter van Carlyle Group, wil het gat in het budget zo snel mogelijk gedicht zien, want op deze manier kan het niet verder. Wie ook president wordt, het uitgangspunt moet zijn dat de regering dergelijke tekorten niet lang meer kan blijven dragen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 oktober 2012

'Spaanse steun kost Italië 1,5% bbp'

Italië zal naar verwachting het equivalent van 1,5 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product (bbp) moeten bijdragen aan een hulppakket voor Spanje.

Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli gezegd tegen de krant La Repubblica.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs