Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 40286 tot 40290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Monetaire politiek zal desastreuze (inflatie)gevolgen krijgen

De Federal Reserve heeft naar eigen zeggen het pad geƫffend dat naar meer economische groei moet leiden. Veel waarnemers vragen zich echter af of dit pad wel het juiste zal blijken te zijn. Jim Bianco van Bianco Research spreekt van een historische vergissing.

Eerder deze week gaf Bianco, een bekende naam in economische kringen in de VS, een voordracht voor de Boston Security Analyst Society. Hij spuwde daar zijn gal uit over QE3, want de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank zal desastreuze gevolgen hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Eerste Chinese megastad staat aan de rand van het bankroet

U hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar ze bestaat en ze is bijna failliet. Dongguan, een van de grootste steden van de Chinese provincie Guangdon - waar 100 miljoen mensen wonen en met een bbp van om en bij de 1.000 miljard dollar - moet er na drie decennia van uitzonderlijke groei en welvaart aan geloven.

Deze stad van 10 miljoen inwoners die op een steenworp van Hong Kong ligt, is ei zo na bankroet, schrijft de South China Morning Post, op basis van een studie van onderzoekers aan de Sun Yat-sen universiteit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Spaanse inflatie stijgt door btw-verhoging

De inflatie in Spanje is in september gestegen tot 3,5 procent op jaarbasis. Dat maakte het nationale statistiekbureau Ine vrijdag bekend. De inflatie ligt daarmee op het hoogste niveau sinds april 2011.

De prijsstijging vond plaats in ,,de meerderheid van de productcategorieƫn'', na een verhoging van de Spaanse btw, aldus het statistiekbureau.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

AEX opent hoger

De beurs in Amsterdam is vrijdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. Na de opluchting over de Spaanse hervormingsplannen richt de aandacht zich nu op de resultaten van de stresstest van Spaanse banken, die later op de dag worden vrijgegeven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde enige minuten na de openingsbel 0,4 procent hoger op 330,54 punten. De MidKap-index klom 0,4 procent tot 523,90 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,4 en 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Franse overheid heeft al 1,8 biljoen euro schuld

Het Franse overheidstekort is in het tweede kwartaal met 43 miljard euro gegroeid tot 1833 miljard euro. Dat komt neer op 91 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat maakte het nationale statistiekbureau Insee vrijdag bekend.