Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40286 tot 40290
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

'Merkel wil absoluut geen Grieks vertrek uit euro'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is van mening dat Griekenland de eurozone in geen geval mag verlaten en is bereid het land meer bewegingsruimte te geven.

Dat meldde Der Spiegel op basis van bronnen rond Merkel. ''We moeten een oplossing vinden'', zou Merkel hebben gezegd tegen ingewijden.

Ze vreest volgens Der Spiegel bij een Grieks vertrek een domino-effect, vergelijkbaar met de crisis na het omvallen van Lehman Brothers in 2008. Ook de politieke risico's worden door Merkel als te groot ingeschat, schreef het blad.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 9 september 2012

ESM en Fed centraal in belangrijke beursweek

De effectenbeurzen maken zich op voor een enerverende week, waarin het Duitse grondwettelijk hof zich uitspreekt over het Europese permanente steunfonds ESM en de Federal Reserve naar verwachting nieuwe steunmaatregelen voor de economie bekend gaat maken. Beleggers hopen dat de sterke rally van vorige week kan worden doorgezet.

De aandelenmarkten gingen afgelopen week sterk omhoog nadat de Europese Centrale Bank (ECB) had gezegd opnieuw staatsleningen van zwakke eurolanden op te gaan kopen. De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsleningen gingen daarop omlaag en de wereldwijde aandelenkoersen boekten stevige winsten. Omzetwaarschuwingen van FedEx en Intel en een teleurstellend Amerikaans banencijfer werden daardoor grotendeels naar de achtergrond gedrukt.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

De groei van de omvang van de schuld van de USA voorspellen

Wat de politieke leiders ook beloven, ik kan u de groei van de Amerikaanse schuld voorspellen en ze is totaal anders dan zowel Obama als Romney de kiezers voorhouden.

Ik kan zelfs aantonen dat hun verhalen complete lariekoek zijn. Hoe? Leest u maar even mee.

Begin jaren tachtig was de schuld die de Amerikaanse overheid had opgebouwd een bedrag van maar liefst 2,2 biljoen dollars. In 2000, dus twintig jaar later, was deze schuld al zo'n 7 biljoen. In 2010, dus slechts tien jaar later, was de schuld 14 biljoen.

Ziet u hier het patroon al? Het is een verdubbeling van het geldbedrag in een halvering van de tijd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

De Chinese export en economische groei

China is qua omvang de tweede economie te wereld, alleen de Verenigde Staten heeft een grotere economie. In het tweede kwartaal van 2012 kwam de Chinese economische groei uit op het laagste niveau van de laatste drie jaar. Desalniettemin groeide de economie in China met 7,6% op jaarbasis. De groei op kwartaalbasis bedroeg 1,8%. Dit zijn cijfers waar menig Westers land jaloers op is. De economie van de eurozone kromp in het tweede kwartaal op jaarbasis namelijk met 0,5%. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de Chinese economie nog met 8,1% op jaarbasis en 1,9% ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is het 6de kwartaal op rij dat de Chinese economische groei lager uitvalt.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

EU-schuldencrisis niet verholpen

Weer een Keynesiaanse ronde van nieuwe schuld naar oude schulden gooien, na drie jaar van hel en verdoemenis, zullen de EU en de Euro hiervan ook niet genezen. De logica van dit nieuwe ECB-geld drukken, is om Spaanse en Italiaanse obligaties te kopen. Het is uitstel van de uiteindelijke gang naar de guillotine.

Democratische politiek is een onsmakelijke, massa-gedreven, affaire. De grote massa is zowel noch smart noch dom, goed en slecht. Maar het is onderworpen aan beïnvloeding. En als ze denken, dat ze kunnen stemmen om er zelf beter van te worden van iemand anders geld, haasten ze zich naar de stembus. Als een moderne democratie volwassen wordt, verschuift het van een natie van makers naar een natie van nemers. Rijkdom en macht worden geleidelijk overgedragen van degenen die het verdienen naar degenen die het opmaken door het systeem te misbruiken. De parasieten nemen bezit van de natie, met andere woorden ze zijn de oorzaak van deze crisis.

[...]