Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 4031 tot 4035
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

IJsland: Een partij die 4 jaar geleden niet eens bestond kan zondag de verkiezingen winnen

Een partij die vier jaar geleden niet eens bestond zou volgende zondag wel eens de nationale verkiezingen kunnen winnen in IJsland. De Piratenpartij is een verzameling van anarchisten, hackers, libertariërs en webgeeks, die beleid willen voeren door middel van online polls – en denkt dat de overheid hetzelfde moet doen. De partij wil van IJsland “een soort Zwitserland” maken en heeft Edward Snowden asiel aangeboden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Tijdschema voor de goudrally

Als je vandaag een 100% goudstandaard zou introduceren, moet de prijs van goud stijgen tot boven 50.000 USD/ounce om de lading te dekken. Voer je een ‘goudstandaard light’ in, zoals onder Bretton Woods, dan valt de dekkingsgraad terug tot bijvoorbeeld 40%, en bekom je een goudprijs van zo’n 25.000 USD.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Euro op laagste stand in 7 maanden

De euro noteert maandag onder de 1,9 dollar en staat daarmee op zijn laagste niveau in 7 maanden. Dat de dollar en de euro uiteindelijk pariteit zullen bereiken (1 euro = 1 dollar) wordt nu al jaren aangekondigd en het verhaal wordt ook nu weer opgerakeld. Wat wel verbazing wekt is dat de dollar aan een klim is begonnen tegenover zowat alle munten.

Zo laat de Amerikaanse munt maandagochtend ook een record opmeten tegenover de Chinese yuan en moeten ook het Britse pond en de Japanse yen aan waarde inboeten tegenover de ‘greenback’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

In China komt er om de 5 dagen een nieuwe miljardair bij

De welvaart groeit snel in China. Er is geen enkele regio ter wereld waar de inwoners sneller de status van miljardair bereiken dan in China. Uit de gegevens van 2015 blijkt zelfs dat er om de 5 dagen een nieuwe miljardair bij komt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Nieuwe financiële crisis in 2017?

Het is volgend jaar 10 jaar na de grote depressie, volgend op de grootste bubbel in de geschiedenis. Statistisch gezien is de kans om in 2017 een nieuwe crisis mee te maken bijzonder hoog, afgaande op de voorbije jaren.

Als de geschiedenis opnieuw gelijk krijgt zal er zich volgend jaar een nieuwe financiële crisis voordoen, dit volgend op een decennialang patroon. In 1987 gebeurde de grootste daling ooit op een dag, in 1997 de Aziatische crisis en in 2007 het begin van een globale depressie waar gevolgen nog steeds zichtbaar zijn.