Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 4031 tot 4035
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

TA Zilver Analyse Roy

In de afgelopen week waren er slechts 3 en een halve handelsdag door Thanksgiving in de VS waardoor het een rommelig weekje werd. Na de rode candle van vorige week vrijdag was de kans op een neerwaartse voortzetting op maandag natuurlijk vrij groot maar de vorm van die vrijdag-candle bood wat hoop. Die hoop werd op maandag opgepakt door de stieren die probeerden om de koers weer boven de $16.75 te stuwen. Helaas mochten hun inspanningen niet baten en ontstond er toch weer het nodige tegengeweld waarmee de koers uiteindelijk een lagere slotstand bereikte dan de vrijdag ervoor.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Opleving bij grondstoffen?

De grondstoffenbedrijven doen het de laatste tijd weer beter, maar we moeten niet te snel victorie kraaien. Op de grafiek zie je duidelijk dat er sinds 2014 nog altijd een verlies is van maar liefst 40% voor de brede CRB Index. Dat is een index die zowel basismetalen, edelmetalen, zachte metalen als energie opneemt.

Opvallend is uiteraard de sterke correlatie met de Amerikaanse dollar. Algemeen kunnen we stellen dat grondstoffen omgekeerd bewegen met de Amerikaanse dollar. Als de USD stijgt, wordt de liquiditeit krapper, en dat is uiteraard minder goed nieuws voor grondstoffen, die in dollar verhandeld worden op de wereldmarkten. Dat verklaart ook waarom de USD Index, een mandje valuta’s tegenover de dollar, sinds 1 juli 2014 met maar liefst 26% is gestegen. De uiteenlopende prestaties van beide kunnen niet duidelijker worden weergegeven:

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Vooruitblik op de week

Na de tegenstrijdige presidentsverkiezingen van 8 november blijven de aandelenmarkten in de VS nieuwe all-time hoogten neerzetten. Donald Trump won de verkiezingen via het stelsel van kiesmannen en zal de volgende President van de VS zijn, tenzij het uitbrengen van de stemmen door de kiesmannen op 19 december nog een verrassing oplevert. Hillary Clinton zal niet de volgende President worden ondanks het nog steeds groeiende aantal stemmen. De Nasdaq futures zijn er nog niet in geslaagd om een nieuwe hoogte neer te zetten. Dit kan indien de indices de komende week lager sluiten nog steeds een geval van onderlinge bearishe divergentie worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Griekse problemen zullen nog decennia-lang aanslepen (minimaal tot 2047)

De Griekse crisis is het laatste jaar sterk op de achtergrond verdwenen door grotere financiële problemen binnen de Eurozone. Nochtans is dit sluimerend gevaar verre van opgelost waarbij ook andere lidstaten zoals Italië in hetzelfde straatje lijken te belanden.

Het lijkt er echter op dat de Griekse crisis terug langzaam op het voortoneel dreigt te komen. Dit echter met de treurige vermelding dat er nog steeds grote problemen aanwezig zijn en het land een decennia lange paria-status dreigt te verkrijgen (of al heeft verkregen).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

Quantitative Easing (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel?