Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 40301 tot 40305
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Aandelen duur? Vergeet het!

We krijgen regelmatig mails binnen van lezers met de vraag of aandelen goedkoop dan wel duur zijn, aangezien we ons nog steeds een berenmarkt begeven.

De vraag is echter of we nog wel in een bear market zitten, of dat het ergste van de crisis inmiddels achter ons ligt? Regelmatig horen we dan in de discussie dat aandelen nog duur zijn. Maar is dat ook wel zo?

Uit de onderstaande grafiek van de K/W van de S&P 500 (koers-winstverhouding) wordt duidelijk dat de waardering helemaal niet meer zo duur is. Meer nog, we begeven ons eerder aan de onderkant van de bandbreedte!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Dit is de grafiek die QE3 voorspelde...

Iedereen was afgelopen week vol verbazing toen de Fed het nieuwe QE3 programma lanceerde. Voor aandachtige beleggers was het echter geen verrassing.

Uit de jongste peiling van de Empire State Manufacturing Survey bleek dat het vertrouwen van de ‘bedrijfswereld’ in New York in snel tempo achteruit ging. De nieuwste meting kwam uit op -10,4, komende van -5,85, het laagste peil van de afgelopen jaren!

Aangezien New York een goede ‘leading indicator’ is voor het algemene bedrijfsklimaat in de VS, voorspelde de NY sentimentindex al in grote mate een nieuwe ronde aan QE3.

Bron: turks.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Werkloosheid Turkije blijft dalen

De werkloosheid is in juni 2012 met 1.2% gedaald tot 8% vergeleken met het jaar ervoor. Dat meldt het officiele Turkse statistiekenbureau.

Een daling van 1.2% betekent dat er 676 duizend werklozen aan een baan zijn gekomen. Volgens het statistiekenbureau is dit het laagste werkloosheidscijfer sinds 2001.

De werkloosheid in stedelijke gebieden is gedaald met 1.6% tot 10%. Op het platteland is 4.3% van de beroepsbevolking werkloos. Dat is 0.6% minder dan het jaar ervoor. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Japan glijdt verder af naar Bang! moment

De Japanse groeicijfers over het 2e kwartaal kwamen ver beneden de verwachtingen uit. Met een groei van 0,7 % was het cijfer veel slechter dan de vooropgestelde 1,4 %. Het overschot op de lopende rekening daalde met 41 % tot $ 8 miljard.

Enerzijds wil Japan de economie stimuleren door extra liquiditeiten te voorzien via de centrale bank en anderzijds wil men besparingen doorvoeren om de schuldenlast enigszins proberen te verlagen. Dit werkt elkaar tegen. Een groeivertraging in Azië en een crisis in Europa zet een serieuze domper op de Japanse export. Als de export stokt, daalt ook het overschot waardoor Japan afhankelijk wordt van buitenlandse investeerders. Met rentevoeten dicht bij de 0 % zal dit niet evident zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Slinkende schuldenberg Amerikaanse gezinnen is positief signaal voor Wall Street

Het proces van deleveraging, de afbouw van de schulden, verloopt bij de Amerikaanse gezinnen sneller dan verwacht. Minder schulden afbetalen betekent dat er geleidelijk aan meer geld vrijkomt om te besteden, waardoor de consumptieve uitgaven weer kunnen toenemen.

Op basis van de huidige gang van zaken zouden de gezinsschulden ergens in de loop van volgend jaar weer het gemiddelde op lange termijn bereiken. Vanaf dat punt kan de consumptie aantrekken en de beurs op Wall Street gaat daar ongetwijfeld een voorschot op nemen.