Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40306 tot 40310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bill Gross geeft koopadvies voor goud

Bill Gross van ‘s werelds grootste obligatiefonds Pimco ($ 1,8 biljoen aan obligaties in portefeuille) houdt een pleidooi voor goud:

Gross vertelde Bloomberg:

There's a diminished or dying cult of both bonds and stocks from the standpoint of a belief that they can return 10% ….

Gold can’t be reproduced. It could certainly be taken out of the ground in an increasing rate but there’s a limiting amount of gold.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Wall Street houdt adempauze

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag licht lager geopend. Beleggers namen een adempauze na de recente rally, die de New Yorkse graadmeters naar de hoogste niveaus in jaren stuurde.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 13.578 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1463 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,1 procent tot 3179 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Er is acuut implosiegevaar.

Er is acuut implosiegevaar. Als de zaak inderdaad ten onder gaat, dan zal ook de armoede in Nederland oprukken, niet in de laatste plaats bij de midden- en hogere inkomens.

Door de onverantwoord ruime geldpolitiek van de Amerikaanse Federal Reserve Bank van de afgelopen jaren en de feitelijk nog ruimere en dus nog minder verantwoordelijke geldpolitiek van de Europese Centrale Bank ter bestrijding van de wereldwijde financiële crisis, zijn deze ooit betrouwbare instanties nu op het punt gekomen dat zowel hun geloofwaardigheid als hun onafhankelijkheid in het geding is gekomen. Hun beleid staat op instorten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Miljardairs nog rijker en miljonairs wat armer

Veel miljardairs zijn het afgelopen jaar nog rijker waren geworden dan ze al waren. Miljonairs daarentegen raakten geld kwijt.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van de organisatie Wealth-X, die zich verdiept in de ultrarijken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag waarschijnlijk licht lager openen. Beleggers lijken een adempauze in te lassen nu de New Yorkse graadmeters op de hoogste niveaus in jaren noteren.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat de industriële activiteit in de regio rond New York in september verder is afgenomen tot het laagste niveau sinds april 2009. Later in de week zullen nog cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt, de wekelijkse uitkeringsaanvragen en een indicator van de industriële bedrijvigheid in de regio Philadelphia bekend worden gemaakt.