Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40316 tot 40320
Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Athene kan niet bij Zwitserse rekeningen

De Griekse overheid slaagt er vooralsnog niet in om in kaart te brengen welke onderdanen een bankrekening hebben in Zwitserland.

Het Griekse ministerie van Financiën maakte maandag bekend geen gebruik te willen maken van gegevens op een cd die Duitse autoriteiten kochten. Zwitserse banken weigeren namen van hun cliënten te openbaren.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Hoeveelheid nieuw ondekt goud naar dieptepunt

Tijdens het jaarlijkse Denver Gold Forum liet Pierre Lassonde, voorzitter van goud-royalty bedrijf Franco Nevada zien dat de vraag naar goud het afgelopen decennium 42% is gestegen. In die periode is de productie nagenoeg gelijk gebleven. Nieuwe goudontdekkingen zijn echter significant schaarser aan het worden. Waar gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw jaarlijks nog ca. 100 miljoen ounce goud werd ontdekt, is dit over het afgelopen decennium gezakt tot gemiddeld 30 miljoen ounce. Vorig jaar werd minder dan 5 miljoen ounces nieuw goud ontdekt, een diepterecord.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Banken willen de LTRO-pokertafel verlaten

Een aantal Europese banken zijn bereid om een deel van de goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar die ze bij de Europese Centrale Bank opnamen vroegtijdig terug te betalen. Dat zou op zijn vroegst zelfs nog in de loop van dit jaar kunnen gebeuren.

Het zou onder andere gaan op de Franse banken BNP Paribas en Société Générale, om de Italiaanse bank UniCredit en de Spaanse bank La Caixa. De kans bestaat dat nog andere Europese banken overwegen om een deel van het ontvangen geld terug te betalen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Staat: 2,5 miljoen in kortlopende leningen

De Nederlandse staat heeft in totaal 2,480 miljoen euro geleend met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) maandag bekend.

Met een lening die afloopt op 27 december 2012 haalde de overheid 1,450 miljoen euro op. Met een lening tot eind maart 2013 werd ruim 1 miljoen euro opgehaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

“Wat tragere economische groei is geen slechte zaak”

We moeten ons niet zo veel zorgen maken over de situatie waarin de Chinese economie zich nu bevindt. Zhu Min, Deputy Managing Director van het International Monetary Fund (IMF), denkt dat die economie ongeveer een jaar geleden op het randje van oververhitting balanceerde.

Wat tragere economische groei in China is daarom niet noodzakelijk een slechte zaak. Belangrijk is dat we weten dat China indien nodig over de financiële middelen beschikt om de groei in een hogere versnelling te brengen. Er is dus nog voldoende ruimte voor stimuli.