Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40331 tot 40335
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Euro lijkt septembermaand te overleve, maar nu al juichen is ongepast

September is een cruciale maand voor de eurozone. Er had veel verkeerd kunnen lopen, maar we lijken de eindstreep te zullen halen. The Economist denkt dat we blij mogen zijn over de staat van de muntunie, maar ook dat we best nog even wachten met juichen.

Het Duitse Grondwettelijk Hof heeft groen licht gegeven voor het reddingsfonds, de bankenunie komt er, de Nederlandse kiezers hebben uiteindelijk toch voor Europa gekozen en de ECB belooft de euro te zullen redden.

Dit goede nieuws bedaart de gemoederen echter niet helemaal. De Duitse uitspraak verbergt addertjes onder het gras, Nederland is beduidend sceptischer geworden over Europa, Griekenland is nog steeds een onoplosbaar probleem en het valt nog af te wachten of de ECB haar belofte kan invullen.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Kaboem!

Nadat gisteren het hof in Duitsland bekend maakte onder voorwaarden akkoord te gaan met verdergaande steunmaatregelen vanuit de Duitse schatkist richting armlastige Europese landen, maakte vandaag de FED bekend ongelimiteerd geld te zullen bijdrukken om het ( monetaire) schip drijvende te houden.  Is de Duitse uitspraak nog omgeven met angels en voetklemmen waardoor de schade voor onze oosterburen nog eventueel zou kunnen meevallen, is de Amerikaanse beslissing ondubbelzinnig. Per maand zal $40 miljard in het banksysteem worden gepompt, net zo lang de arbeidsmarkt opveert.

[...]

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Inflatie, Goud, en waar te Bewaren

Citaat: "De gouden standaard heeft een enorme deugd: de kwantiteit van de geldhoeveelheid, onder de gouden standaard, is onafhankelijk van het beleid van overheden en politieke partijen. Dit is haar voordeel. Het is een vorm van bescherming tegen verkwistende regeringen." – Ludwig von Mises.

In tegenstelling tot deze wijze uitspraak van Mises, is nu weer een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming QE3 gestart, zonder een limiet, want het gelddrukken zal doorgaan tot de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt verbeterd zijn, zegt Ben Bernanke. Maar Bernanke en ook Draghi zouden moeten weten dat gelddrukken geen banen noch welvaart creëert!

[...]

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Amerika is voor een audit op de goudreserves van de FED

Ron Paul boek vorderingen om het voor elkaar te krijgen om een audit te laten uitvoeren op de FED. Het doel van de audit is om inzichtelijk te maken hoe de goudreserves ervoor staan in de VS. Zoals al vaker vermeldt zijn er namelijk grote twijfels over de aanwezige goudreserve in de kluizen van de FED.

Het voorstel om een audit te laten plaatsvinden is door ruim 300 leden van het huis van afgevaardigden gesteund, waarmee het voorstel met een grote meerderheid is aangenomen. Ook heeft een enquete onder de Amerikaanse bevolking uitgewezen dat ruim 75% van alle Amerikanen voor een audit voor de FED is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Tokio gesloten vanwege feestdag

De beurs in Tokio was maandag gesloten vanwege een nationale feestdag. Dinsdag zal de handel op de Japanse beurs weer aanvangen.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste graadmeters aan het begin van de week weinig beweging zien. Beleggers namen wat gas terug na de rally van vrijdag, die volgde op de aankondiging van een derde steunronde door de Amerikaanse Federal Reserve.