Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 40351 tot 40355
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Hypocriete discussie over de banksector

De voorbije dagen is er een nieuwe discussie over de toekomst van de banksector losgebarsten.

Premier Di Rupo gaf het startschot door te stellen dat het eindelijk eens tijd wordt om banken te splitsen zodat er niet langer met spaargeld gespeculeerd kan worden.

Het is de eerst keer sinds hij premier is dat ik het voor 100% met hem eens ben.

Hij zwakte echter meteen zijn eigen voorstel af door te stellen dat alshet niet lukt om de banken te splitsen, ze op zijn minst een boete moeten betalen als ze speculeren met spaargeld.

Kijk of ik dat goed begrijp. Als een bank speculeert met spaargeld en er uiteindelijk aan ten onder gaat, moeten ze een boete betalen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Griekenland kan afspraken weer niet nakomen

Griekenland blijkt alle moeite van de wereld te hebben om de aangekondigde besparingsmaatregelen door te voeren. Het innen van de belastingen op een correcte manier is de Grieken nog nooit gelukt, terwijl het onbegonnen werk lijkt om de economie te hervormen op meer concurrentiële basis.

Wanneer de Grieken er uiteindelijk niet in slagen om zich aan de gemaakte afspraken te houden, zitten er maar 2 mogelijkheden over. Ofwel krijgt Griekenland opnieuw steun van buiten uit, ofwel wordt het land uiteindelijk toch gedwongen om de Eurozone te verlaten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Spaanse rente onder de 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is vrijdagochtend gedaald tot 5,86 procent. Daarmee staat de Spaanse rente voor het eerst sinds mei onder de 6 procent.

Economen beschouwen een rentestand daarboven over het algemeen als onhoudbaar op de lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Uitkijken naar het Amerikaanse banenrapport

De afspraak met de Europese centrale bank was een meevaller, tijd dus om over te stappen naar het volgende agendapunt. Dat wordt deze namiddag geserveerd, in de vorm van het Amerikaans banenrapport voor augustus. We steken er de hand niet voor in het vuur, maar ook dit rapport zou wel eens kunnen meevallen.

Met een verwachte jobcreatie van 120.000 eenheden ligt de lat zeker niet te hoog, ze kan zonder veel moeite worden overschreden. 120.000 nieuwe arbeidsplaatsen volstaan niet om de werkloosheid terug te dringen, daarvoor is minstens het dubbele vereist. Bijvoorbeeld 250.000 extra jobs kunnen de upswing op de aandelenbeurzen nogmaals in een hogere versnelling brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Woningbouw neemt in 2013 verder af - media

De bouw van woningen zal volgend jaar verder dalen en uitkomen op ongeveer 40.000 nieuwe woningen, tegen 50.000 dit jaar, meldt Het Financieele Dagblad (FD) op basis van gegevens van Neprom, de branchevereniging voor projectontwikkelaars.

De schattingen van Neprom zijn gebaseerd op de bouwplannen van projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en gemeenten, meldt het FD.