Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 40366 tot 40370
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Beurzen krabbelen weer op

De Europese beurzen wisten donderdag weer wat op te krabbelen. Na de zware klap van een dag eerder stapten beleggers weer voorzichtig in de markt. Speculatie op extra steunmaatregelen in China gaf de handel een duwtje in de rug. Spanje bleef daarnaast in de schijnwerpers staan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent hoger op 329,29 punten. De MidKap-index klom 0,7 procent tot 522,57 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,2 en 0,8 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

"Eurocrisis gaat de eindfase in"

Wie herinnert zich Nigel Farage nog ? De leider van de Britse Independence Party liep maanden geleden in de kijker door zijn ongezouten kritiek op Europees president Herman Van Rompaey. Deze werd afgeschilderd als een kleurloos figuur zonder ook maar de minste uitstraling.

Farage is nog altijd niet van plan om zijn mond te houden, in een interview met King World News verklaarde Farage dat de barometer voor de Eurozone op stormweer staat. Alle signalen wijzen er namelijk op dat de eurocrisis zijn eindfase is ingegaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting hoger openen in een poging wat te herstellen van de eerdere verliesbeurten. De focus blijft gericht op de Spaanse begrotingsplannen. Daarnaast krijgt de markt een stroom aan Amerikaanse macrocijfers te verwerken.

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal neerwaarts is bijgesteld tot 1,3 procent. Economen hadden verwacht dat de eerder gemelde groei van 1,7 procent zou worden gehandhaafd. Het is de traagste economische groei sinds het derde kwartaal van 2011. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de grootste economie ter wereld nog met 2 procent.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Augustus: De Vlucht van de Spaanse Deposito's 2.0

The crux of the "pain for Spain" was exposed in August, when the world learned that despite all attempts to the contrary, Spanish banks are no longer perceived as safe by the locals, and the result was a record 5% deposit outflow in one month from local banks: cash that was promptly redeposited elsewhere in the Eurozone. And as money flow theorists know all too well, if cash is exiting the Spanish banking system - i.e., if the confidence is just not there, not only is growth impossible, not only are any austerity plans or otherwise to push GDP higher futile, but all attempts to save the local banking system - which is now reliant on the ECB for funding to the tune of a record €412 billion, and which means the country has already been bailed out by the ECB - are futile and merely sunk, literally, costs. In short: the deposit outflows continued, and while not at the record July 5% pace, a whopping €17 billion, or 1.1% of total, deposits left the country for good and is unlikely to come back.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

'Wie denkt de beurzen te kunnen stabiliseren terwijl moeders boodschappenlijst onbetaalbaar wordt, dwaalt'

De Europese regeringen hebben de reactie van de burgers op de crisismaatregelen zwaar onderschat, blijkt uit de massaprotesten in Madrid en Athene, aldus de Italiaanse liberale krant La Stampa:

‘Wanneer regeringen denken elke maatregel te kunnen doorvoeren zonder rekening te houden met de politieke duurzaamheid ervan en enkel met oog voor de economische voordelen, dan hebben ze het bij het verkeerde eind.