Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40371 tot 40375
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Column Kees de Kort | Fed-besluit is extréém slecht

"De geschiedenis gaat uitermate negatief oordelen over Bernanke", zegt BNR's Kees de Kort. "Hij gaat de boeken in als een van de allerslechtste bankpresidenten ooit: van nu en in de menselijke toekomst."

Het besluit van Fed-voorzitter Ben Bernanke om te komen met een maandelijkse bijdrage van 40 miljard dollar voor het opkopen van hypotheekgerelateerd schuldpapier, valt bij De Kort niet in goede aarde. "Deze maatregel is echt extréém, extréém slecht."

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

ECB start nieuw obligatie-opkoopprogramma, verlaagt ramingen

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag nieuwe maatregelen genomen om de economie van de eurozone te ondersteunen met obligatie-inkopen en de groeiverwachtingen neerwaarts bijgesteld.

In zijn inleidende verklaring op de maandelijkse persconferentie, zegt president Mario Draghi dat de maatregelen, die draaien om aankopen van obligaties in de markt, "een effectieve achtervang" vormen tegen ongewenste marktvolatiliteit.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

TA: all time high goud in vizier

De beurzen en goudprijzen stijgen fors terwijl de hypotheekrente in Amerika is gedaald naar het laagste niveau in de geschiedenis.

Beleggers applaudiseren nadat Fed voorzitter Ben Bernanke donderdag een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming aankondigde en tillen de Dow Jones naar het hoogste niveau sinds 2007: nog voor het uitbreken van de kredietcrisis.

Verruiming van de geldhoeveelheid kan inflatoir werken en de goudkoers steeg direct van 1.720 dollar per ounce naar 1.770 dollar per ounce. De all time high van september 2011 van bijna 1.900 dollar is in het vizier.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Eurolanden prijzen Portugal

De eurolanden zijn blij met de voortgang van Portugal om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

De ministers van Financiën van de eurozone, de zogeheten eurogroep, verwachten bij de volgende officiële vergadering definitief te kunnen instemmen met de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun.

Daarnaast zal tegen die tijd de overeenkomst zijn aangepast aan het nieuwe, aangepaste tijdpad. Portugal krijgt namelijk iets meer ademruimte om zijn begrotingstekort naar beneden te brengen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Optimisme op beurzen na actie Fed

''Al het nieuws waar we in de afgelopen weken op zaten te wachten is positief uitgevallen. Het opkoopprogramma van de ECB, de Duitse goedkeuring van het noodfonds, de stappen richting een bankenunie in de eurozone en een derde steunronde van de Fed helpen de markten verder vooruit. Verder is er weinig bedrijvennieuws en is het wachten op een reeks aan macrocijfers uit de VS", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtendhandel 1,2 procent hoger op 338,62 punten. De MidKap-index won 1,1 procent tot 528,69 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 1,5 en 2 procent.