Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40371 tot 40375
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

RBS: Het begin van het einde van de eurozone

De aankondiging van het opkoopprogramma van de ECB is het begin van het einde van de eurozone. Vandaag begint de ECB met het socialiseren van de schuld van de eurozone, zodat de onvermijdelijke verliezen worden gepoold. Dat zegt Richard Tang van RBS Securities in een reactie op de persconferentie van de ECB.

Belangrijker nog, zegt Tang, de naties gaan nu impliciet akkoord om de verplichtingen in de toekomst te delen, terwijl bijvoorbeeld de pensioenvooruitzichten er alleen maar slechter op zijn geworden. Babyboomers gaan op zeer korte termijn massaal met pensioen. Ook zegt Tang dat door het opgeven van senioriteit de ECB effectief een proces is gestart van het delen van de kosten van de schulden dat uiteindelijk zal leiden tot het uiteenvallen van de monetaire unie.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

ECB grijpt 'binnen mandaat' in op obligatiemarkt

Dat heeft ECB-president Mario Draghi donderdag bekendgemaakt, nadat de ECB eerder op de dag de rente al op 0,75 procent had gelaten.

Deze steunoperatie is vooral gericht op Italiaans en Spaans staatspapier. De rente die zij moesten betalen bereikten de afgelopen maanden meerdere malen recordhoogtes.

Door het aankopen van obligaties, zogeheten Outright Monetary Transactions (OMT's), kan de ECB volgens Draghi verstoringen op de obligatiemarkten repareren. Die markten zijn volgens hem verstoord door 'ongefundeerde angsten' onder beleggers over de omkeerbaarheid van de euro. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Ook QE 3 is al begonnen volgens de markten

Ben Bernanke heeft het niet met exacte woorden gezegd, maar de alom verwachte derde ronde quantitative easing zit eraan te komen. Het strafste is dat bepaalde marktsegmenten al evoluties laten zien dat QE 3 al enige tijd bezig is.

Ten eerste is de CRB index geëxplodeerd de laatste maanden, sinds zijn 3 jaars laagtepunt van juni. Olie is ook sterk gestegen en noteert weer rond de $ 100. En granen hebben er ook een forse rit opzitten met winsten van 50 % of meer zonder enig teken van zwakte. Dit is allemaal des te opvallender omdat het plaatsvind in een periode dat de wereldeconomie fors vertraagt. Het gebrek aan correctie in een markt met een dalende vraag wijst op nieuwe liquiditeitsinjecties.

Ten tweede zijn er de ontwikkelingen op de obligatiemarkt. Anderhalve maand geleden begon de markt een stijgende inflatie in te calculeren door de stijgende grondstoffen. Verrassend genoeg zijn de rentevoeten 2 weken geleden opnieuw beginnen dalen. Welke investeerder koopt obligaties met dergelijk laag rendement in een inflatoire omgeving? De plotse omkering van de rentevoeten wijst ook op nieuwe liquiditeitsinjecties.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Euro daalt door gebrek aan details ECB

De euro zakte donderdagmiddag weg ten opzichte van de dollar. De waardedaling werd veroorzaakt door teleurstelling onder beleggers over het uitblijven van details over maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de crisis te bezweren.

De eenheidsmunt kwam vervolgens verder onder druk nadat de Duitse minister van Economische Zaken stelde dat het opkopen van staatsobligaties door de ECB geen duurzame oplossing is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

'Opkopen schuld geen duurzame oplossing'

Het opkopen van staatspapier door de Europese Centrale Bank (ECB) mag nooit een duurzame oplossing zijn voor de problemen in de eurozone. Structurele hervormingen moeten voorrang krijgen. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken Philipp Rösler donderdag gezegd.

Volgens de bewindsman is het daarom van groot belang dat het opkoopprogramma dat de ECB donderdag aankondigde, tijdelijk is en gebonden is aan strenge voorwaarden. Welke dat precies zijn, moet volgens Rösler snel aan de individuele landen duidelijk worden gemaakt.