EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40396 tot 40400
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Column Kees de Kort | Een kapitale stommiteit

Christine Lagarde zegt dat we de Grieken wat meer tijd moeten geven voor hun hervormingsplannen, tot verbazing van Kees de Kort. "Niet meewerken loont."

Christine Lagarde zegt dat we de Grieken wat meer tijd moeten geven voor hun hervormingsplannen, tot verbazing van Kees de Kort. "Niet meewerken loont."

"Het is de Grieken al twee jaar niet gelukt om de gevestigde belangen aan te pakken, en nu krijgen ze nog twee jaar de tijd .

Dus die gevestigde belangen in Griekenland realiseren zich: als wij gewoon 'nee' blijven zeggen, krijgen we alsmaar meer tijd. Dus dit brengt de oplossing niet dichterbij."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Spaans verschil rijk-arm grootste in eurozone

Het verschil tussen rijk en arm is in Spanje het grootste van alle landen in de eurozone.

Het verschil tussen rijk en arm is in Spanje het grootste van alle landen in de eurozone.

Meer dan 1,7 miljoen huishoudens in het zwaar door de schuldencrisis getroffen land hebben volgens de laatste statistieken van de overheid helemaal geen inkomsten uit werk. Het zijn werkloze huishoudens. Maar werkloosheid betekent in Spanje lang niet altijd dat men een uitkering krijgt. Slechts 67 procent van de Spanjaarden die als werkloos staan geregistreerd, ontvangen een vorm van hulp of uitkering van de staat.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Franse vastgoedmarkt dreigt eveneens een zeepbel te worden

Nederland beleeft momenteel een forse terugval op de vastgoedmarkt, waarbij de prijzen voor woningen en appartementen in snel tempo kelderen. Het is opvallend dat die evolutie zo weinig aandacht krijgt, want Nederland is toch de naar grootte vijfde Europese economie.

De kenmerken van de vastgoedcrisis zijn in grote lijnen dezelfde als die in andere Europese landen. Goedkoop geld hebben in combinatie met een gunstige fiscale regeling de huizenprijzen door het plafond gejaagd, met als gevolg uiteraard het opduiken van een zeepbel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Italië leent overwegend goedkoper

De rentes op Italiaanse staatsobligaties zijn donderdag bij een veiling overwegend gedaald ten opzichte van de vorige veiling. Alleen de rente op een 3-jaarslening steeg tot het hoogste niveau sinds juli.

In totaal haalde Italië 6 miljard euro op. De rente op een 3-jaarslening steeg naar 2,86 procent van 2,75 procent een maand geleden.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2012

Huizenprijzen dalen harder dan in de eerste dip direct na het uitbreken van de crisis

De situatie op de Nederlandse woningmarkt is in het derde kwartaal verder verslechterd. Het aantal door NVM-makelaars verkochte woningen daalde met 17 procent tot 18.664 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee vormt het - samen met het eerste kwartaal van dit jaar - de slechtste driemaandsperiode sinds het begin van de crisis 4 jaar geleden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars donderdag bekendgemaakt.

De huizenprijzen daalden in het afgelopen kwartaal met 7,5 procent tot gemiddeld 209.000 euro vergeleken met het derde kwartaal van 2011.

Lees verder op volkskrant.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs