Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 40396 tot 40400
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Euro daalt door gebrek aan details ECB

De euro zakte donderdagmiddag weg ten opzichte van de dollar. De waardedaling werd veroorzaakt door teleurstelling onder beleggers over het uitblijven van details over maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de crisis te bezweren.

De eenheidsmunt kwam vervolgens verder onder druk nadat de Duitse minister van Economische Zaken stelde dat het opkopen van staatsobligaties door de ECB geen duurzame oplossing is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

'Opkopen schuld geen duurzame oplossing'

Het opkopen van staatspapier door de Europese Centrale Bank (ECB) mag nooit een duurzame oplossing zijn voor de problemen in de eurozone. Structurele hervormingen moeten voorrang krijgen. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken Philipp Rösler donderdag gezegd.

Volgens de bewindsman is het daarom van groot belang dat het opkoopprogramma dat de ECB donderdag aankondigde, tijdelijk is en gebonden is aan strenge voorwaarden. Welke dat precies zijn, moet volgens Rösler snel aan de individuele landen duidelijk worden gemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

ECB start nieuw obligatie-opkoopprogramma, verlaagt ramingen

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag nieuwe maatregelen genomen om de economie van de eurozone te ondersteunen met obligatie-inkopen en de groeiverwachtingen neerwaarts bijgesteld.

In zijn inleidende verklaring op de maandelijkse persconferentie, zegt president Mario Draghi dat de maatregelen, die draaien om aankopen van obligaties in de markt, "een effectieve achtervang" vormen tegen ongewenste marktvolatiliteit.

"We moeten in de positie zijn om de overbrengingsmechanismen van monetair beleid in alle eurolanden veilig te stellen", aldus Draghi. Hij herhaalt hierbij dat de stappen van de ECB "ferm binnen het mandaat" van prijsstabiliteit blijft en dat aankopen zullen worden gesteriliseerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Zuid-Europese rentes dalen verder

De rentes op Zuid-Europese staatsleningen zijn donderdag verder gedaald nadat ECB-president Mario Draghi een nieuwe ronde steunaankopen van schuldpapier had aangekondigd. De operatie moet leiden tot lagere leenkosten voor zwakkere landen in de eurozone, zoals Spanje en Italië.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Kamp wil onderzoek naar langere werkweek

De werkweek wordt in de toekomst mogelijk langer.

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) ziet een langere werkweek als een mogelijke oplossing voor de verwachte krapte op de arbeidsmarkt en de duurder wordende verzorgingsstaat.