Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 4041 tot 4045
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Amerikaanse geheime dienst wil 2 verdiepingen van Trump huren om hem te beschermen

De Amerikaanse geheime dienst overweegt twee volledige verdiepingen te huren in de Trump Tower in New York. Er zou een commandopost worden opgezet met als doel de president-elect en zijn familie te beschermen. Er zou ook een afdeling van de politie worden ondergebracht.

Het zou om een primeur gaan, want nooit eerder huurde de geheime dienst een ruimte die eigendom is van de president-elect voor diens beveiliging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Europese eenheidsmarkt moet nog 2 jaar toegankelijk zijn na Brexit

De Britse centrale bank is bezig met de overgangsplannen voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Over een abrupt einde van de ‘samenwerking’ is totaal geen sprake, volgens Mark Carney moeten Britse bedrijven ten minste 2 jaar toegang blijven hebben tot de Europese eenheidsmarkt.

De Brexit wordt grondig voorbereid achter de schermen, althans volgens de krant The Sunday Times. Volgens enkele bronnen werkt Mark Carney, gouverneur van de Britse centrale bank, aan een plan om Britse bedrijven nog twee jaar lang toegang te geven tot de Europese eenheidsmarkt na de definitieve uittreding.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Amerikaanse kopers smijten met miljarden op Black Friday

De Amerikaanse consumenten hebben hun traditionele koopwoede op Thanksgiving en Black Friday royaler dan ooit getoond. In totaal gaven ze 5,3 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) uit. Dat is 18 procent meer dan vorig jaar, becijferde het softwarebedrijf Adobe Systems Inc.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

China boekt nieuw wereldrecord patentaanvragen

China heeft het voorbije jaar 1,01 miljoen patentaanvragen ingediend. Daarmee heeft het land een nieuw record laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo).

Voor de eerste keer in de geschiedenis worden door één land meer dan één miljoen aanvragen voor een patent geregistreerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Vrees voor brexit-scenario of vertrek uit eurozone? Italianen wisselen euro's voor Zwitsers goud

Steeds meer Italianen wisselen in de aanloop naar het referendum van 4 december hun euro's om voor goud in Zwitserland. Dat meldt de Duitse website Wirtschaftswoche. Een filiaal van de edelmetaalhandelaar Pro Aurum in Lugano zegt dat nu bijna 80 procent van de klanten Italianen zijn en 20 procent Zwitsers. Normaal is de verhouding andersom.