Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 40401 tot 40405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

James Turk: "Dit eindigt altijd op dezelfde manier... met hyperinflatie!"

James Turk was te gast bij SGTReport.com waar een uitvoerig gesprek werd gehouden over de recente historische ingrepen van de Fed en hoe dit uiteindelijk tot de implosie van de US Dollar zal leiden.

De uitkomst is dan ook steeds dezelfde: HYPERINFLATIE| Vele voorbeelden gingen de VS al voor, waaronder Argentinië, Servië, Duitsland (Weimar) of Zimbabwe.

James Turk ziet hierdoor de prijzen van goud en zilver exploderen in de komende jaren. Hij verwacht 400-dollar-zilver en 8000-dollar-goud. Go James!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Belangrijke week voor Spanje: het wordt er op of er onder

Voor Spanje kan het een belangrijke week worden. Er is niet alleen het probleem van de regio’s die zich steeds minder kunnen vinden in de financiële politiek die door de federale regering in Madrid gevoerd wordt, ook dreigt het gat bij de banken groter uit te vallen dan eerst was gedacht.

Dat zou kunnen betekenen dat de eerder beschikbare gestelde 100 miljard euro niet gaat volstaan om de banken uit het moeras te trekken. Er doen bovendien sterke geruchten de ronde dat Moody’s van plan is om nog deze week de credit rating voor Spanje te verlagen. Zo kan de crisis weer in een nieuwe fase belanden.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Bank of Amerika raad beleggers aan om in Turkije te beleggen.

Turkije is volgens Bank of America Merrill Lynch een van de weinige landen, die – wat de bank noemt – de ’huidige internationale crisis’ aangegrepen hebben als kans. Het land is dan ook in een sterkere positie uit de recessie gekomen.

De wereldwijde crisis en het pijnlijk langzame herstel van de ontwikkelde landen hebben Turkije een uitzonderlijke mogelijkheid gegeven om het groeipotentieel van het land de vrije teugel te geven in een klimaat van lage inflatie en lage reële rente.

De bank schat dat de Turkse economie in de komende jaren met gemiddeld 5% per jaar zal groeien, en mogelijk zelfs met 5,5 à 6% per jaar, zeker wanneer grootschalig geïnvesteerd gaat worden in infrastructuur, zoals de bedoeling van de overheid is. Turkije is daarmee een sterk ‘groeiverhaal', vindt de bank. De huidige groei ligt tussen 4,5 en 5%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Fed comite-lid: QE3 zal economie niet helpen

Het nieuwe obligatie-opkoopplan van de Amerikaanse centrale bank, QE3, zal de economie in de Verenigde Staten waarschijnlijk niet de gewenste impuls geven en is slecht voor de geloofwaardigheid van de Federal Reserve, waarschuwt comite-lid en president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia Charles Plosser dinsdag.

Plosser verklaart in een toespraak bij de CFA Society of Philadelphia dat hij bij de beleidsvergadering van de Fed medio september tegen de nieuwe ronde monetaire verruiming heeft gestemd. De centrale bank kondigde toen aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis. Ook verklaarde de Fed de belangrijkste rentetarieven eind 2015 laag te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

“Obligaties worden een gevaarlijke investering”

Obligaties hebben maanden- zo niet jarenlang hoge toppen gescheerd, maar aan de periode van hoogconjunctuur op de obligatiemarkt lijkt een einde te zijn gekomen. Obligaties hebben het stadium bereikt dat ze veel te duur zijn tov andere assets zoals aandelen.

Bij Gramercy Capital Management is Joan Lappin momenteel CEO en deze vrouw heeft een uitgesproken visie op de obligatiemarkten. Volgens haar worden obligaties een gevaarlijke investering, wie nu nog instapt dreigt geen geld te winnen maar te verliezen.

Bedrijven plaatsen obligaties in razendsnel tempo