Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40401 tot 40405
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Beurzen verdeeld in aanloop naar Fed

Beleggers op de Europese aandelenmarkten kozen er donderdag over het algemeen voor om hun kruit droog te houden. Het wachten is op nieuws over een eventuele derde steunronde voor de Amerikaanse economie van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken in dat land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

IMF-functionaris voorziet noodzaak derde Grieks steunpakket

Griekenland zal een derde financieel steunpakket nodig hebben, en de Europese schuldeisers zullen de benodigde financiering op moeten brengen, aldus een hoge functionaris van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag in een interview.

"Griekenland zal extra financiering nodig hebben, in de vorm van inmenging vanuit het Eurosysteem [bekend als official sector involvement] of door extra leningen, tegen hopelijk gunstiger voorwaarden", aldus Thanos Catsambas, een plaatsvervangend directeur die Griekenland vertegenwoordigt in het bestuur van het IMF.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Inktzwarte dag voor Europa

Gisteren was een inktzwarte dag voor Europa. De euro liefhebbende uitspraak van het Duitse constitutionele hof over het ESM in combinatie met het staats-en bankvriendelijke monetaire beleid van de ECB van een paar dagen eerder hebben de weg voor de redding van Zuid-Europa volledig geopend. Twee sluimerende politieke beleidslijnen zijn in één klap dominant geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Het is al 5 na 12! (zegt George Soros)

George Soros lijkt aan een onvervalste mediacampagne begonnen. De jongste dagen was de miljardair niet weg te slaan uit de pers. Spraakmakend was alleszins zijn uitspraak dat Duitsland op vrijwillige basis het leiderschap in Europa op zich moet nemen of de Eurozone moet verlaten.

Wanneer Duitsland de Eurozone verlaat krijgt de Euro de kans om niveaus op te zoeken die competitief verantwoord zijn. Maar wat heeft Soros tegen Duitsland? Hij is van mening dat de Duitsers geen bal begrijpen van hun eigen rol in de huidige crisis, ze denken nu al dat ze de periferie moeten financieren. Maar eigenlijk heeft Duitsland nog maar het absolute minimum gedaan.

Bron: reuters.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Important: ECB's calls for high-frequency trade ban

European Central Bank policymaker Ewald Nowotny called on Thursday for a regulatory ban on high-frequency trading, saying the technique of using computer algorithms to generate multiple high-speed trades had no practical value.

A day after the European Commission proposed putting the ECB in charge of supervising euro zone banks, Nowotny said it might be better to have clear bans on some financial market activity rather than an approach that leaves banks scope to seek loopholes.