Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 40411 tot 40415
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

AEX opent ruim 1% hoger

De nieuwe opkoopactie van de Fed zorgt voor euforie bij beleggers. De AEX staat meer dan 1% in het groen. Bijna alle AEX-fondsen staan hoger.

Om 09:05 staat de AEX 1,3% hoger op 339,1 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent zeker 1% hoger

De AEX opent vrijdag naar verwachting hoger na de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve de steunmaatregelen ter verbetering van de economische condities te verruimen. De aandacht zal de komende tijd komen te liggen op macrodata en kwartaalcijfers.

Vermogensbeheerder Koen Bender verwacht dat de AEX vrijdag bij opening zeker 1% wint. "De Federal Reserve brengt met zijn donderdag aangekondigde maatregelen meer rust in de Amerikaanse huizenmarkt en dus in de bouw, een belangrijke werkgever in de VS. Verder versterkt voorzitter Ben Bernanke de positie van de banken. Dat alles is positief en zal in Amsterdam zeker niet worden genegeerd", aldus Bender.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Federal Reserve deed 3 dingen die ze nooit eerder deed

Zoals verwacht pakte de Federal Reserve gisterenavond met QE3 uit. Concreet wil dit zeggen dat de Amerikaanse centrale bank haar balans met 40 miljard dollar per maand zal verhogen door het aankopen van voorverpakte woonkredieten.

De ingreep is in die zin verrassend dat de Federal Reserve 3 dingen deed die ze voordien nog nooit heeft gedaan:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'ECB betrekt IMF bij steun aan Spanje'

De Europese Centrale Bank (ECB) praat met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een steunpakket aan Spanje ter waarde van circa 300 miljard euro. De ECB wil zich verzekeren van een volledige deelname van het IMF, ook financieel, zo schrijft het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van bronnen rond de onderhandelingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Nikkei fors hoger na Fed-besluit

De beurs in Tokio is vrijdag fors hoger gesloten. De nieuwe steunronde van de Amerikaanse Federal Reserve zorgde wereldwijd voor euforie op de aandelenmarkten. De Nikkei eindigde 1,8 procent hoger op 9159,39 punten. Dat is het hoogste niveau in 3 weken tijd. De Japanse beurs wist deze week 3,2 procent te winnen.