Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 40426 tot 40430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

De akeligste vergelijking tussen Apple en Microsoft

Steeds meer boze tongen beweren dat Apple meer en meer de weg inslaat van Microsoft. De scherpe kantjes zijn ervan af en de vernieuwende touch is verdwenen, aldus de critici.

Feit wil echter dat dat Apple nog steeds topkwaliteit aflevert met hun producten, maar het moet ook gezegd dat het wauw-gehalte niet echt aanwezig was bij de nieuwe iPhone 5.

En het moet gezegd dat al eerder de lancering van The New iPad ook geen staande ovatie kreeg. Dus mogelijk zit er wel wat waarheid verscholen in de kritiek.

Bovendien kwamen op de akeligste vergelijking uit tussen Apple en Microsoft: hun beurskoersen, Microsoft toen en Apple nu! Dit voorspelt niet veel goeds, als de historie een raadgever mag zijn…

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Grieken gaan woensdag weer massaal staken

Griekenland maakt zich op voor de derde algemene staking dit jaar uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

De vakbonden hebben ambtenaren, leraren, juristen, zeelieden en andere beroepsgroepen opgeroepen woensdag het werk neer te leggen. ,,SOS - redt het land, maar vooral zijn mensen!" staat op affiches van de twee grootste vakcentrales.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Spaanse slechte leningen op nieuw record

Het gaat van kwaad naar erger tot dramatisch met de Spaanse financiële sector. Spaanse slechte leningen stegen tot een absoluut recordniveau, het hoogste in de laatste 50 jaar. Bijna 10 % (9,86 % om precies te zijn) van alle uitstaande leningen wordt ondertussen aanzien als een slechte lening. Dit zijn leningen waarbij de leenheer zijn afbetalingsplan niet nakomt.

De Spaanse financiële sector heeft voor € 1,7 biljoen financiële activa. De 10 % komt dus neer op € 172 miljard, dit is 17 % van het Spaanse bbp. € 172 miljard euro aan leningen genereren dus geen cash flow voor de banken terwijl anderzijds de deposito’s het land uitvliegen. Deze dodelijke spiraal zal nog met moeite doorbroken kunnen worden.

[grafiek]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

IMF:Hervorming financiële sector stokt

Vijf jaar na het begin van de financiële crisis, is de wereldwijde financiële sector nog weinig veranderd. Het systeem is nog altijd veel te complex en banken kunnen makkelijk nieuwe regels ontduiken. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in het Global Financial Stability Report dat dinsdag is uitgekomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Portugese horeca in actie tegen creditcards

Restaurants in Portugal zijn dinsdag in actie gekomen tegen creditcards. Ze hadden ,,de dag zonder kaarten'' uitgeroepen om te protesteren tegen het percentage geld (circa 2 procent) dat de kredietkaartondernemingen voor elke transactie innen.

Voor de belangenvereniging van Portugese restauranthouders (MNERP) is de maat vol. Volgens de vereniging heeft 90 procent van de leden dinsdag creditcards geweigerd.