Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 40436 tot 40440
Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Bank of Amerika raad beleggers aan om in Turkije te beleggen.

Turkije is volgens Bank of America Merrill Lynch een van de weinige landen, die – wat de bank noemt – de ’huidige internationale crisis’ aangegrepen hebben als kans. Het land is dan ook in een sterkere positie uit de recessie gekomen.

De wereldwijde crisis en het pijnlijk langzame herstel van de ontwikkelde landen hebben Turkije een uitzonderlijke mogelijkheid gegeven om het groeipotentieel van het land de vrije teugel te geven in een klimaat van lage inflatie en lage reële rente.

De bank schat dat de Turkse economie in de komende jaren met gemiddeld 5% per jaar zal groeien, en mogelijk zelfs met 5,5 à 6% per jaar, zeker wanneer grootschalig geïnvesteerd gaat worden in infrastructuur, zoals de bedoeling van de overheid is. Turkije is daarmee een sterk ‘groeiverhaal', vindt de bank. De huidige groei ligt tussen 4,5 en 5%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Fed comite-lid: QE3 zal economie niet helpen

Het nieuwe obligatie-opkoopplan van de Amerikaanse centrale bank, QE3, zal de economie in de Verenigde Staten waarschijnlijk niet de gewenste impuls geven en is slecht voor de geloofwaardigheid van de Federal Reserve, waarschuwt comite-lid en president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia Charles Plosser dinsdag.

Plosser verklaart in een toespraak bij de CFA Society of Philadelphia dat hij bij de beleidsvergadering van de Fed medio september tegen de nieuwe ronde monetaire verruiming heeft gestemd. De centrale bank kondigde toen aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis. Ook verklaarde de Fed de belangrijkste rentetarieven eind 2015 laag te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

“Obligaties worden een gevaarlijke investering”

Obligaties hebben maanden- zo niet jarenlang hoge toppen gescheerd, maar aan de periode van hoogconjunctuur op de obligatiemarkt lijkt een einde te zijn gekomen. Obligaties hebben het stadium bereikt dat ze veel te duur zijn tov andere assets zoals aandelen.

Bij Gramercy Capital Management is Joan Lappin momenteel CEO en deze vrouw heeft een uitgesproken visie op de obligatiemarkten. Volgens haar worden obligaties een gevaarlijke investering, wie nu nog instapt dreigt geen geld te winnen maar te verliezen.

Bedrijven plaatsen obligaties in razendsnel tempo

Bron: Elpais.com
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

LIVE: Massa demonstraties in SPANJE

Heel veel boze Spanjaarden doen een poging om het Spaanse Congres in Madrid te omsingelen. En de politie die zwaar in de minderheid is. Er zouden zeker 25.000 mensen aanwezig zijn.

LIVE

Bron: prijsvanzilver.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Zilver dit jaar al op +17% !

Alle ogen zijn tegenwoordig gericht op goud en andere edelmetalen, terwijl ook juist zilver het in 2012 erg goed doet. De prijs van zilver is dit jaar met maar liefst 17 procent gestegen, en zit nog een periode van stijgingen aan te komen!

Zilver begon 2012 met een koers van 28,78 dollar per troy ounce, maar heeft inmiddels een prijs bereikt van 33,73 dollar per troy ounce. Het hoogste punt voor zilver werd bereikt op 29 februari, toen de zilverprijs de dag afsloot op een prijs van meer dan 37 dollar per troy ounce! Mede door de economische crisis is de zilverprijs sterk opgelopen in 2012.