Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40441 tot 40445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Azië kraakt

De Chinese industriële productie daalde in augustus aan het snelste tempo in de laatste 41 maanden. Het aantal nieuwe bedrijven staat op het laagste punt in 9 maanden. Exportorders daalden aan het snelste tempo sinds maart 2009. De industriële productie blijft zo verder onder druk staan.

De industriële productie in Zuid-Korea daalde aan het snelste tempo in 8 maanden. Nieuwe exportorders daalden voor de 3e maand op rij. Het aantal nieuwe bedrijven nam sterk af, al was het minder erg dan in juli. PMI bevindt zich nog steeds onder de 50, maar is iets beter dan vorige maand.

Nieuwe orders en exportorders daalde aan het snelste tempo sinds december vorig jaar en voor de derde maand op rij. De industriële productie verminderde het hardste in een jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Goud boven 2500 dollar betekent oorlog

De Financial Survival Network had Catherine Austin Fitts te gast. Austin Fitts is een insider in de financiële en politieke middens in de VS.

Zij bespreekt de heersende machten op onze planeet en het gevecht om de (landbouw)grondstoffen. Bovendien geeft ze haar mening over goud.

Volgens Austin Fitts kan een versnelde stijging van de goudprijs voor grote problemen zorgen. Boven 2500 dollar is het oorlog, aldus Catherine Austin Fitts.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Weinig beweging op Wall Sreet

De Amerikaanse effectenbeurzen kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers houden zich koest in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag, en de bekendmaking van Amerikaanse werkloosheidscijfers een dag later.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel nagenoeg vlak op 13.039,98 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent tot 1403,47 punten en detechnologiegraadmeter Nasdaq daalde eveneens 0,1 procent tot 3071,15 punten.

Bron: onlinedocumentaires.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Het verdwenen pensioengeld

De Nederlandse pensioenfondsen zijn honderden miljarden euro's kwijt geraakt. Dat gaat al ten koste van de pensioenen op dit moment en voor toekomstige gepensioneerden ziet het er nog slechter uit. Maar twintig jaar geleden bulkten de meeste fondsen nog van het geld. Wat is daarmee gebeurd en wie is daarvoor verantwoordelijk? ZEMBLA onderzoekt wat er is mis gegaan met 'het beste pensioenstelsel ter wereld'. Samenstelling & regie: Jos van Dongen; Research: Frans Glissenaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Groei op basis van kredietverstrekking is definitief voorbij

De tijd van superreturns op de financiële markten is voorbij. Dat hebben de meeste beleggers al een tijdje door. Het ziet er bovendien niet naar uit dat die tijd snel gaat terugkeren. Bill Gross van Pacific Investment Management (PIMCO) ziet die tijd niet snel terugkeren.

Het probleem zijn de schulden die overal zijn opgebouwd. We bevinden ons nu in een periode van deleveraging en die kan nog verschillende jaren aanslepen. Wereldwijd heeft iedereen – overheden, particulieren, enzovoort – de consumptie op schulden gebaseerd. Die schulden moeten afbetaald worden, willen of niet. De tijd van groei op basis van kredietverstrekking is duidelijk definitief voorbij.

De conclusie moeten we volgens Bill Gross onder ogen durven zien: de tijd van returns met dubbele cijfers is eveneens achter de rug. De beleggers zullen met veel minder genoegen moeten nemen. Het kan nog lang duren alvorens de rentestand weer normaliseert.